Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Nemetko, dostal jsem se až na dno ... potřebuju eliminovat ze vzorců průměr výstupního hřídele (protože bude problém to zjistit pro každý motor) a setrvačné síly by měly vyplynout sami. Celkem mám dvě neznámé na jednu rovnici a to je na můj vkus trošku moc | |
|
|
Gryzlov napsal(a) v č. 1814: no ja uz som zo skoly hodne dlho takze ten presny vypocet mi nic nehovori ale najdem si to a skusim... "Nemetko: V-2-34 a Hl230: Zrychlení motoru a doba nutná k dosežení otáček. Vzpomínáš?" |
|
|
|
Nemetko: V-2-34 a Hl230: Zrychlení motoru a doba nutná k dosežení otáček. Vzpomínáš? Dá se to vypočítat z charakteristik každého motoru. Dříve mi to ale nedocvaklo a "neviděl" jsem souvislosti. Jako strojař, by si to měl taky zvládnout Až to budu mít, tak to sem dám Zatím |
|
|
|
Béďa (1809): No, jestli Tě potěší to, že se tím budu zabývat a že je tento problém již ve frontě na přezkoumání? | |
|
|
Já myslím že explodovala munice ve vozidle a to v podlaze ve věži už asi žádná nebyla jinak by ji to utrhlo taky | |
|
|
CZStein: Já tuhle fotku mám taky v několika publikacích. Trochu je potíž v tom, že pokaždé je komentář trochu jiný (vnitřní exploze, zásah Stuky atd..) Jinak díky. | |
|
|
2Ondik: T-34-76Completely destroyed by ammunition explosionunknown1941O.Baronov Je to ze stranky www.battlefield.ru/destroyed/ussr.html |
|
|
|
to Gryzlov:Předem dík. Podařilo se mi Te přesvědčit, že ta "dírka" , ve štítu kanonu, je od 76ky? | |
|
|
pro Marka: Díky moc za poslané odkazy a za email. Ten mi hodně pomohl . Pro Ondíka: Moc díky, že udržuješ pozice. Bohužel Tě nemohu momentálně podpořit Pro Béďu: Granáty Ti pošlu. A Dzinovi také ... tomu už je slibuju alespoň půl roku |
|
|
|
www.fronta.cz/index.php?sekce=1200&clanek=73 mrkněte se na komentáře !!!! |
|
|
|
DuGalle napsal(a) v č. 1736: Mno, Du Galle, jak Béďa správně napsal, jedná se o T-34/76 vz. 1941 a buhví co s ním bylo prováděno. A určitě ho nedostal Panther, to by už měl za dva roky minimálně 2x přezuté bačkory. Snímek je tak max. z 6/42. Ale mohu ti poslat pár obrázků na Panthery s krásnými a typickými křehkými lomy čelních i počních pancířů. "Kontrolní otázka: Copak je to za tank? Panther? www.battlefield.ru/destroyed/ussr/t34_16.jpg" |
|
|
|
Marek napsal(a) v č. 1803: Ten modelář má dobrou fantazii. "Tak jsem objevil jeden odkaz, kde je to dobře vyobrazeno. Je to na www.missing-lynx.com/articles/dio/rwpanth/rwpanth. htm" |
|
|
|
Gryzlov : reaguju na jeden již velmi starý příspěvek a tady máš k dispozici několik dalších odkazů, kde by si mohl sehnat zajímavé údaje pro své výpočty. www.panzerdiesel.com www.tigertank-h-e-181.com www.tiger1.info www.alanhamby.com Sám jsem ještě neměl tolik času, abych je nějak detailněji pročítal, ale v podstatě je to všechno o Tigeru. |
|
|
|
Johny : Tak jsem objevil jeden odkaz, kde je to dobře vyobrazeno. Je to na www.missing-lynx.com/articles/dio/rwpanth/rwpanth. htm Pod "IR Solutions (page 1)" se skrývají nádherný detailní fotky a v "Building the Shaghai-Dragon.... (page 3)" je dobře vidět, jak měl asi vypadat ten systém pro řidiče, střelce a velitele. |
|
|
|
Marek: S tou prevahou asi takhle. 200m je prilis mala vzdalenost, nez aby to melo nejaky podstatny vyznam. Za jasne noci je to prakticky k nicemu. Pokud bude opravdu cerna noc, bude to lepsi, ale i tak ten tehdejsi pristroj nemohl poskytovat tak kvalitni prenos. Videl si jiste zabery z naletu na Bagdat v CNN v roce 91. Tak si vem, ze tohle bylo nekolikanasobne lepsi, nez to, co videli tehdy. Sam si pak urci, jak moc by to mohlo byt vyhodne. | |
|
|
DuGalle: (1787) Prave ze ne, IR neni termovize, s nim jenom lepe vidis v noci (jak ti pise Johny). Takze kdyz se nekdo za necim schovava, najit ho mas minimalne stejne obtizne, jako ve dne. Sam jsem se pres soucasne moderni pristroje dival, jeto fajn, ale preci jen, vidis hure nez ve dne a opravdu s tim nikoho za dvermi (ci za stenou ve sprse ) neuvidis. Navic, cim vetsi tma, tim klesakvalita obrazu. Pak uz musis pouzit reflektor na osviceni cile a to neni vzdy tak super vec (jak opet pise Johny). | |
|
|
Marek napsal(a) v č. 1799: "Nevím. Četl jsem o systému "Sperber" - jen pro velitele a "Bildwandler" - pro velitele, střelce a řidiče. Měli údajně vyvíjet dva systémy, ale který byl osazen na těch cca 50 kusech Pantherů nevím." O tom nic nevím. Každopádně první IR noční vidění pracovaly na principu zesilování světla a ty byly umístěné právě na těch pantherech. Pasivní snímače IR byly zavedeny mnohem později až s rozvinutím právě "televizní" techniky. Je možné, že něco měli němci v laboratořích ale v praxi jde o mnohem složitější a dražší zařízení. Čistě teoreticky je ale samozřejmě možné namontovat IR zařízení i do průzoru řidiče tanku ale vzhledem k ceně tehdejších výrobků bych o použití více než jednoho zesilovače světla na tank pochyboval. |
|
|
|
Johny : Nevím. Četl jsem o systému "Sperber" - jen pro velitele a "Bildwandler" - pro velitele, střelce a řidiče. Měli údajně vyvíjet dva systémy, ale který byl osazen na těch cca 50 kusech Pantherů nevím. | |
|
|
Johny : Tak to je zajímavý. Já jsem se zatím domníval, že největší přínos by to mělo právě v obraně a útoku proti tankům, pokud možno na jednotky, které se pokusily o hlubší průlom a zůstaly třeba v hlouby nepřátelské obrany. Do útoku proti linii bych s tím asi nechodil. | |
|
|
Marek napsal(a) v č. 1795: "Já jsem četl o tom systému "bildwandler", který dával tenhle obraz řidiči, veliteli i střelci." Bildwandler je německé slovo pro něco jako elektronková televizní kamera, tedy systém který mění obraz na elektrické impulsy a na obrazovce ho zobrazí. Pochybuji, že by něco takového měli němci v produkci do roku 45. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války