Střední tanky 2. světové války

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2581-2600 z 4312
Po
nemetko 11.3.2004 14:34 - č. 1836
nemetko Jasne pridem domov opisem, poslem na mail...
Myslim ale ze sa tam pisalo nieco v zmysle ze z bezprostrednej blizkosti presla strela u PzIII skrz zatial co T-34 neprestrelila ani od boku? ALE FAKT NEVIEM PRESNU FORMULACIU MUSIM TO DOMA NAJST
Gryzlov 11.3.2004 13:57 - č. 1835
Gryzlov Nemetko: Jo, to vím. To není jenom u Pejčocha. Je to i v nějakém ruském dokumentu. Už jsem o tom četl, respektive mi to hodil "do obličeje" jeden maník z OnWar.com

Tuhle informaci lze potvrdit, nebo dementovat jen tím, že by se někde našly převody a charakteristiky motoru Pz III. Dle mého názoru to bude spíš omyl ve zprávě, ale dokud neuvidím ty převody, tak s tím nic neudělám. Ale jen co budu mít naprosto autonomní přístup k NETu, tak bych se k tomu měl dostat přes Saumur.

Nemetko, prosím Tě, já sice Pejčocha mám, ale půjčil jsem ho, takže to momentálně nemohu dohledat, ale je tam zmíňka ohledně testování T-34 a Pz III z hlediska odolnosti. Proti oboum tankům se střílelo z 45mm kanónu, ale už si nepamatuji, jak to tam má Pejčoch popsaný. Mylíš, že by si sem mohl tu větu dát?
nemetko 11.3.2004 13:12 - č. 1834
nemetko nasiel som v jednom clanku od pejcocha zmienku o tom ze rusi teslovali PzIII vs. T-34 a PzIII namerali rychlost okolo 65km/h zatial co T-34 (vlastne tusim to bol este A-32) 50km/h, nevies ake tam bolo pozadie a ako sa mohli takto ustrelit? Ci je to Pejcochova dezinfo?
Gryzlov 5.3.2004 20:49 - č. 1833
Gryzlov
nemetko napsal(a) v č. 1831:
"A ten jazdiaci panther je naozaj jazdiaci panther? v tom pripade by ich chcelo mozno kontaktovat ohladne jazdnych vlastnosti, a vykonov, ci ich vobec skusali, on taky povodny panther v nastartovanom a pojazdnom stave je v celku vzacny, nie?"

Dobrý nápad. Přiznám se, že jsem ještě neměl čas podrobně projít celou stránku, takže následující řádky budou poněkud ... zvláštní a vcelku to nerad zveřejňuji ...

Znám člověka, který jezdil, a ještě asi i občas jezdí s Pantherem. Tento Panther je v Saumuru. Můj kolega je přímo administrátorem muzea v Saumuru. Jsem s ním v kontaktu přes rok a řešíme otázky jízdních vlastností tanků (mimo jiné). Zatím tedy Panthera, T-34, Tiger I a Tiger II (ohraná písnička). On se svými kolegy také řeší jízdní vlastnosti tanků (mimochodem, Saumur působí jako výzkumné centrum pro GIAT Industries). Viděl mé výpočty a od té doby jsem spolu navázali spolupráci. Proti mým výpočtům neměl výhrady. Není to ale známka toho, že by mé výpočty byly stoprocentní. Spíše to iniciovalo onu spolupráci.

Tímto způsobem mám i přístup k dokumentům a dokumentaci, která se nedá moc sehnat (originál francouzské, německé a i anglické). Viz složení pancířů (Koblenz) atd., střelecké tabulky pro různé kanóny. Mám tedy obrazový materiál jízdy Pantheru, dokonce s porovnáním jiného, ale současného tanku.

Bohužel, nemohu poskytnout nic z toho, co mi dá můj kolega, k dispozici veřejnosti bez jeho souhlasu. Svým způsobem jsou to "utajené" informace. Utajení ale není vázáno na "technologii" a pod., ale jde o konkureční boj mezi historiky a lidmi, kteří se zajímají o tuto problematiku.

Výsledky a závěry, ke kterým se doberem budou samozřejmě zveřejněny, ale až za nějaký čas.

Nicméně dám na Frontu k dispozici materiály, které nemám od svého kolegy, a které neohrozí náš záměr.

Moc se Vám za to všem omlouvám, nejde to jinak.

Nejvíce se tímto omlouvám Eglimu, který mi dal k dispozici spoustu materiálů, a zatím jsem se mu za to nedoměnil. Stydím se ...
Reno 5.3.2004 19:47 - č. 1832
Reno Pro příznivce Pantherů: Tady mají ke stažení pár klipů s Pantherem v pohybu.

www.waffenhq.de/index1280.html (Ve složce "Filme Download")
nemetko 5.3.2004 16:04 - č. 1831
nemetko A ten jazdiaci panther je naozaj jazdiaci panther? v tom pripade by ich chcelo mozno kontaktovat ohladne jazdnych vlastnosti, a vykonov, ci ich vobec skusali, on taky povodny panther v nastartovanom a pojazdnom stave je v celku vzacny, nie?
Gryzlov 5.3.2004 14:31 - č. 1830
Gryzlov Nemetko: Pěkný link. Co se týká Panthera, standardní informace, které jsou v Motorbuchu. Co se týká informací ohledně T-34, tak hlavně jsou tam opravdové hlouposti ve výkonech motorů a rychlostech. Ale jinak slušně provedená a povedená stránka. Dík
nemetko 4.3.2004 15:15 - č. 1829
nemetko inak jeden skvely link pre gryzlova aby sa nemusel tolko zaoberat pantherom ak bude sikovny :) members.tripod.com/~dietmagic/panther.html
nemetko 4.3.2004 08:31 - č. 1828
nemetko Aha jasne... zacina mi to docvakavat, to bude tym ze mi vcera brali krv a mal som nizky obsah alkoholu/nikotinu v krvi
Gryzlov 4.3.2004 08:22 - č. 1827
Gryzlov Nemetko: Přes průměr se dostanu k síle (respektive jsem se dostal k síle motoru) a z toho se půjde na setrvačné hmoty a zrychlení. Ale zatím mám stop stav. Snad o víkendu budu pokračovat dál.
Honda 3.3.2004 23:31 - č. 1826
Béďa, Ondík super díky.
nemetko 3.3.2004 14:24 - č. 1825
nemetko
Gryzlov napsal(a) v č. 1824:
"ale mám už průměry výstupních hřídelů."
nejak sa nechytam... co chces s nimi vypocitat?
Gryzlov 3.3.2004 14:16 - č. 1824
Gryzlov Nemetko, motory jsem ještě nedořešil, ale mám už průměry výstupních hřídelů.
Gryzlov 3.3.2004 11:49 - č. 1823
Gryzlov Kdo má zájem, tak se může podívat na tuhle adresu:

www.network54.com/Hide/Forum/message?forumid...

Autorem příspěvku je Lorrin Bird. Je to Američan a je pokládán za velkou kapacitu v oblasti průstřelů a výkonů tankových a protitankových zbraní ve světě. Jeho kniha, kterou napsal se svým kolegou Robertem Livingstonem, je všeobecně uznávaná a braná jako "bible". Nepopiratelným faktem zůstává to, že tato kniha obsahuje nepřeberné množství nashromáždění dat a informací.

Od Lorrina Birda máte možnost dozvědět se velké množství zajímavých informací a získat nový pohled na odolnosti pancířů a průbojných schopností kanónů jednotlivých států během druhé světové války.

P.S.
Moc ho ale "netrapte". Na tomhle fóru je spíše na "dovolené" a tímto způsobem seznamuje veřejnost se svými dílčími výsledky své práce. Fórum na Battlefieldu funguje něco jako neutrální území a tudíž příspěvky mají být spíše informativního charakteru.
Ondík 1.3.2004 08:28 - č. 1822
Ondík Honda, Béďa - na začátku r. 42 po evakuaci továren nebyla výroba schopna poskytnout dostatečně kvalitní pancíř, takže se to řešilo těmito přídavnými deskami ma čele korby a případně na věži. Cca 80 koreb a 110 věží vzniklo již během výroby, jiné byly dopancéřovány na frontě během oprav. V únoru 42 se od toho upustilo, technologie se totiž dostatečně zlepšila. Desky byly nejen 15, ale i 10 nebo 20 mm.
Béďa 29.2.2004 11:15 - č. 1821
to Honda: jde o 15mm přídavné pancéřovaní.
Honda 28.2.2004 23:57 - č. 1820
Některé T-34 různých verzí mají na čelním pancíři korby takové obdélníky, vypadá to jako přidané pancéřování.
Nevíte někdo jestli se jedná o skutečné zesílení , nebo to je jen technologií výroby a pancíř je stejných 45mm??
Gryzlov 27.2.2004 08:13 - č. 1819
Gryzlov
nemetko napsal(a) v č. 1817:
"Ty nevies riesit jednu rovnicu s dvoma neznamimi, tebe nehovoria nic diferencialne rovnice a podobne? Zakladne ucivo vysokej skoly"

Ale ale Nemetko. Jak by si chtěl řešit rovnici o dvou neznámých, když jsou na sobě závislé? To pak vždy vyjde jedna neznámá jako parametr, za který si můžeš dosadit co Tě zrovna napadne. Tudy asi cesta nevede.

Dneska mě ale napadlo (snad) řešení.

P.S.
To (snad) patří jak k řešení, tak i k tomu "dneska mě napadlo"
Dzin 26.2.2004 21:35 - č. 1818
Dzin Gryzlov: (1808) Uz tak dlouho? Pro me jako by to bylo vcera...
nemetko 26.2.2004 20:12 - č. 1817
nemetko Ty nevies riesit jednu rovnicu s dvoma neznamimi, tebe nehovoria nic diferencialne rovnice a podobne? Zakladne ucivo vysokej skoly
2581-2600 z 4312
Po