Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
offtopic: tuhle jste četli? www.novinky.cz/02/88/26.html |
|
|
|
Já to znám spíše "Jak se do lesa volá, tak se z lesa jezevec..." | |
|
|
manuál k Pantheru: www.geocities.com/Area51/Capsule/2930/panthe... |
|
|
|
Nemetko: Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá... | |
|
|
ondik: neni nad konstruktivnu diskusiu, odhalujucu doteraz nepoznane fakty, vsak? | |
|
|
ani krok zpet (1892) co? | |
|
|
Jedině PANTHER..................... | |
|
|
DuGalle: Proto se snažím různé údaje nekombinovat (výpočet, praxe, zkoušky). To už jsem myslím i psal dole. Ale je fakt, že různá tvrzení se objevují a mnohdy si i protiřečí. Ale máš pravdu, mnohdy jsou některé údaje dost pochybné... |
|
|
|
Dzin: Příručka je hezká věc, tabulky taky, ale uznej že když si to takhle spojíš, tak je to pěkná hovadina | |
|
|
Hlavně že jsme se domluvili. Těch 1500m bude s největší pravděpodobností T-34/85. Tohle je hold docela problém s dobovým hlášením. Člověk z něj mnohdy nepozná, co přesna na co střílí... | |
|
|
Ale ještě ve škole jsem viděl obrázek, na kterém byl Tiger I s vylomenou věží, mírně odsunutou do zádu a mělo se jednat o zásah T-34/76 na vzdálenost 2 km. Buď byl sovětský střelec tak dobrý, nebo měl z pekla štěstí. | |
|
|
DuGalle: Ta vzdálenost je (kromě přrpisů v jiných publikacích) uváděna v německé příručce. Já bych Ti ji poslal, ale stále ji už 5 let vedu jako pohřešovanou... Snad by se ještě dala sehnat ve vojenské knihovně VA Brno. Ale jinak to bude (1500m) asi nejspíše údaj pro T-34/85... |
|
|
|
Když by T-34/76 prostřelovali Tigry na 1,5km , tak by znich asi Rusové neměli takovej "strach" né!??! To by byla stejná situace jako BT-7 kontra PzIII - taky na 1,5km |
|
|
|
to Dzin: trochu jsi mě dostal s 1,5km. Samozřejmě jde o 85mm kanon. Dosaženo při zkouškách. Čelo zlo probyto na 1000m. | |
|
|
Dzin: Ten (1883) vypadá dobře. Zatímco T-34/76 prostřelil boky Tigera na 1,5km, Panther s výkonnějším kanónem než měl i T-34/85 prostřelil obdobnou tloušťku (vzhledem k sklonu) na pouhých 800m? Moc zajímavé, zkus to nějak doložit... To jestli ten Panther prostřelil čumák T-34/76 nebo T-34/85 bych zřejmě ze známých důvodů "podobnosti" korby asi neřešil... V poloze "průstřel Tigera" je zase údaj o typu T-34 důležitější než cokoliv jiného. A jen tak pro zajímavost - kolik Tigerů bylo u Kursku zničeno průstřelem z boku z něčeho jiného než Zvěroboje? Asi dost, že, když to i T-34 zvládal na 1,5km |
|
|
|
Gryzlov: Prodávám jak kupuji. Ale máš pravdu, trochu zarážející to je. Je docela možné, že se jedná o T-34/85, protože Němci v tom mají "pořádek" a prakticky výhradně hovoří jenom o T-34. Podobně třeba tvrdí, že čelně prostřelil Panther T-34 na 800 metrů, ale neudájí typ. Či-li je možné, že to bude 85, u 76 bych poté použil i někdy uváděný údaj o jednom kilometru. | |
|
|
Honda: Ne minimálně je správný. Ve zprávách z bojiště obvykle o půldruhého kilometru, v testech na střelnici se udávají i větší vzdálenosti. Ale abych to tedy upravil, spolehlivě na 1500 metrů. | |
|
|
Jo dík | |
|
|
Pavel: Mám už Tvůj email. Mám te%d nějakou práci , ale dnes bych to měl dát dohromady a zítra Ti to snad pošlu. Dzin: 100m = bezprostřední blízkost - to by mi souhlasilo (výpočtově i z bojiště). Těch 1,5 km se mi docela nezamlouvá pro pancíř o tloušťce 80mm. 60mm by bylo možné. |
|
|
|
Dzin napsal(a) v č. 1878: "německého tvrzení, že T-34(/76) probila boky a záď Tigeru minimálně na vzdálenost 1.5 kilometru. " Nemělo by tam být MAXIMÁLNĚ ? Snad by to bylo možné u podkaliberního granátu prorazit těch kolmejch 60mm na zádi. Já spíš četl, že bok Tigeru se prorazil od 400m , ale to bude asi myšleno včetně věže(82mm). |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války