Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
myslim ze mas asi pravdu... je to asi jen otocene... uz jenom kdyz se zamyslis jak by bylo nesmyslne davat kazdy zvlast... je to logicke... to proc me to zarazilo je to ze hnaci kola se zakusujou az do sameho kraje pasu... dalsi vec je jaky rastr "Véček" maji pasy na plose dotyku se zemi... i kdyz jejich otoceny smer by moc velky vliv nemel ... | |
|
|
To jistě, ale problém je v tom, zda-li byl na druhé straně použit ten samý, pouze otočený článek tak aby seděly ty vodící výčnělky, nebo byly na každé straně zrcadlově převrácené články, tj. vzájemně nezaměnitelné... | |
|
|
asi to oba myslime zcela jinak... ja to myslim takto... pokud pasy uvolnis a sejmes z kol tak jak na nich byli a rozvines ho potom jsou vodici vycnelky u obou blize ke stredove ose tanku... pasy jsou ale podel sve podelne osy soumernosti nesoumerne... ted jsem dodelaval pasy takze to vim na sto pro... pasy jsou tedy po rozvynuti zrcadlove soumerne takze levy pas je stejny jako pravy ale ten musi byt otoceny | |
|
|
Já vím že ne, ale píšeš že jsou pravé a levé. Když to vezmu podle modelů, tak u Italeri jsou všechny články stejné, u Academy taktéž. Na většině fotek jsou články taktéž stejné nemluvě o fotkách vezených náhradních pásů - tam také nejsou dva typy... Jseš si zcela jistý, že jsou ty pásy na tvém modelu dvojího typu? Když se na ně podíváš detailně - jakým směrem směřují jejich prolisy? Kde se nachází spojovací čep? |
|
|
|
ano prijdou.... a jsou.... jsou zrdcadlove stejne tzn. ze identicke nejsou...ten dotaz ohledne pasu jsem nevznesl ja... | |
|
|
Máš-li postaveného Tigera, tak se mu podívej na pásy, zda-li ti přijdou na každé straně jiné | |
|
|
brano... diky... mam tigera 1 medium version a dal jsem mu cislo 133 tak doufam ze je to mozne... hned jak ho nafotim poslu ho do galerie...myslim ze se povedl... |
|
|
|
WOLF33: Trojmiestný kód bol štandardným označovaním Wehrmachtu i Waffen SS.Označovalo poradie,príp.organiz.príslušnosť stroja. Napr. "123" 1.rota-2.čata-3.vozidlo Označenie "I" plus číslo napr. "I01" označuje veliteľské vozidlo na úrovni práporu. Označenie "R" plus číslo napr"R01" označuje veliteľské vozidlo na úrovni pluku. Niekedy sa používali skrátené číselné označenia napr: 1,13...spravidla u jednotiek,ktoré nemali organizačnú štruktúru tank.divízií(bojové skupina,brigády...),resp.neboli naplnené tabuľkové počty. Označovanie 4-cifernými číslami napr. "1234" sa ojedinele používalo napr.u samohybného delostrelectva,u mechan.útvarov. |
|
|
|
pasy jsou prave a leve.... + uzsi prepravni jinak zajimavy clanek www.novinky.cz/02/88/26.html co tomu rikate??? a pak mam jeste dotaz ... byl nejaky postup pridelovani cisel na tanky??? myslim tim ze kazdy tank mel znak divize a trimistne cislo... bylo napr. nejake cislo ktere se nadavalo??? (neco jako 13ka u letadel) byl v cislech system nebo to bylo jen poradove cislo tanku...??? |
|
|
|
Děkuji | |
|
|
Jednosměrné viz debata | |
|
|
gryzlov o tom tigru víš něco? | |
|
|
no to asi né Znalci tanku tigerI články pásu jsou pravé a levé nebo jednosměrné děkuji |
|
|
|
Gryzlov: Ježíšmarjá, chraň příroda, jezděte modelovou rychlostí, tedy v měřítku 1/7 tak 7 km/h (2m/s). | |
|
|
Malá poznámka k testům tanku Tiger I a k odolnosti ruského a německého pancíře ... čelní pancíř 100mm byl probit na 1000m protipancéřovým granátem ráže 85mm z protiletadlového kanónu ... boční pancíř - 82mm byl probit na 1500m protipancéřovým granátem ráže 85mm z protiletadlového kanónu ... Dlouho jsem hledal, než jsem našel tohle ... 85mm protiletadlový kanón - testy proti ruskému pancíři 1000m ... 83mm 1500m ... 76mm Pro zajímavost 76.2mm APCR (BR-350P - podkaliberní) 500m ... 75mm Závěr si udělejte sami P.S. Pavle, jakou rychlostí to má jezdit? Počítal jsem tak 50km/h, ale jestli to pak ukočíruješ |
|
|
|
takze to bol HEAT a tie info boli asi jemne dofarbene :) | |
|
|
No jo, novináři. Potřebují hlavně prodat dost výtisků. | |
|
|
asimov napsal v č. 1898: Kdy by novináři zprávy z bulváru jako je spiegel ověřovali, zjistili by, že už je to dávno vyřešené. Tank M1A1 zasažen v Bagdádu (tank lehce poškozen, velitel lehce zraněn na noze, střelec lehké poranění ramene) byl zasažen ruským RPGčkem s novou hlavicí PG7VR. Hlavice se běžně používá ale tohle je první případ, kdy se podařilo penetrovat kompozitní pancíř. "offtopic: tuhle jste četli? www.novinky.cz/02/88/26.html" |
|
|
|
Napadají mě tři řešení: 1. zbrojaři chtějí další prachy na vývoj, aby nestrádali. 2. novinářská kachna. 3. někdo tam opravdu otestoval něco nového. Kdyby ano, tak mi to připomíná dobu, kdy USA investovaly miliardy do stealth letadel a pak je zachytili už nad ČSSR s Tamarou |
|
|
|
ad1898: este otazka, kachna alebo solidne overene info? ja si totiz pamatam na "dirku" po priepalnej (HEAT) municii... v prvom momente som tiez uzasle ziral, aky maly priestrel robila 152mm HEAT municia, kazdopadne isto nemala 7mm a isto neprepaluje skrz na skrz |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války