Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Algernon: Vďaka. Trochu ma ale mätú tieto 2 farebné fotografie: www.battlefield.ru/library/lend/sherman.html (dole) |
|
|
|
Používali Sovieti vo vojne verziu tanku Sherman M4A3E8? | |
|
|
Brano: Spielbergera jsem potřeboval jako nezpochybnitelnou autoritu, abych mohl dát jasný důkaz, že je tomu skutečně tak. Jak sis všiml, někdy se v debatě vedou sáhodlouhé diskuze a výsledek je nula. Sice lze argumentovat čistě technicky, a já pro tuhle cestu jsem všema deseti, to by ale Tvůj oponent musel být také technik a těch je tady pár. Většina spíš jedná podle citu a proto je to chvíli tak a chvíli naopak... Jinak jsem se do Spielbergera už podíval.... a články jsou samozřejmě jen jedny. Konec diskuze |
|
|
|
Tiger má asi jednovměrné pásy Ty V a A tvary jsou jenom vystužovací žebra Viděl jsem to na modelu 1:25 kde se články spojuji čepy jako ve skutečnosti Děkuji všem zajímavá debata Jinak články tigera jsou když to zjednodušíme velice podobné buldouzru. | |
|
|
Ondík: Ako veľmi potrebuješ zdroj,ak je to na pozornejší pohľad jasné ? Nikde som nepostrehol zmienku o tom,žeby sa delili na pravé a ľavé. O rozdieloch je mi známe,že sa používali bojové a prepravné pásy,a že existovali dva druhy boj.pásov.Jeden sa používal zväčša u FRUHE verzie a druhý u neskorších verziách.Rozdiel je najpatrnejší vo "V-A" výstupkoch.U prvej verzie pásov ich nenájdeš. A zdroje? Namám žiadneho Jentza,Doyla,či Spielbergera,takže neposlúžim.Sem švácam len útržky znalostí z mladších čias a nejakej tej literatúry čo ešte mám. |
|
|
|
Brano: Chtěl jsem zdroj, aby to bylo černé na bílém. Jinak s logikou věci souhlasím. Kolega ještě Motorbuch nedotáhl.. | |
|
|
DuGalle-akurát som si na T II spomenul a zároveň editoval predch.príspevok.Samozrejme, T II mal nezameniteľné pásy vďaka nesymetrii a "dvojčlánkovosti" zároveň.Ale koncom vojny vraj pár vozidiel T II dostali single články,pravdepod.ako riešenie zameniteľnosti. | |
|
|
brano: Najde a hned ve stejné rodině. Tiger B potažmo Jagdtiger má bohužel pásy nezaměnitelné. Nikoliv ale svojí konstrukcí, ta je jako u Tigeru stejná pro pravý i levý, ale sestavením. Podobně jako u T-34 sestávají náhradní pásy ze dvou článků, které jsou již předpřipraveny pro montáž na konkrétní stranu (určeno namontováním spojovacího členu na jednu nebo druhou stranu). Z pohledu jednotlivých článků jsou ale i ty univerzální... | |
|
|
WOLF33: A prečo si myslíš,že na oboch stranách sú-majú byť,citujem: tzv."V"profily ? Ak to definuješ ako "V" profil,tak pri pozornom skúmaní zistíš na druhom páse je "A"profil (moja definícia opaku "V" profilu).Výstupky,či naliatky,či ako to mám správne definovať,sú tvorené -jeden smerom doprava-ďalší doľava."Otočením" článkov je ich počet predsa rovnaký a vplyv na zníženie manévrovania to nemá.Ich význam mi nieje celkom jasný.Neviem,či je to akási snaha o výztuhu článku,istý význam možno pri otáčaní mať môžu,ale žeby to bolo niečo prevratné...nezdá sa mi.. ZDROJ ? Nemám šajnu kde by si to mohol nájsť.Jedno je však viac než logické.Ak tvorím pojazdovú časť,hoci i zrkadlovo opačnú,nevidím dôvod na delenie pásov na ľavé a pravé.Bolo by to neekonomické a na údržbu náročné. |
|
|
|
no chlapci ja jsem doma rozebral pasy na modelu a ty pasy nejsou stejne... je nekolik variant... 1.bud to academy neudelala uplne presne konkretne ze vystupky na stranach jsou ve skutecnosti stejne 2.pasy maji v plose dotyku se zemi "V" profily pokud by jste pasy zamenili potom by na pravem pasu byli Vcka opacne nez na levem... tank by smz. jezdil normalne dal... odlisnost by byla pouze vizualni |
|
|
|
Du Galle: Nikde jsem žádnou zmínku o tom, že by byly pravé a levé nenašel. Zkusil jsem dneska ukecat kolegu s Motorbuchem v knihovničce, tak snad nezapomene a bude to natuty. Jejich konstrukce mluví pro to, že jsou universální (stranově zaménitelné) . Jinak to označení, co použil Brano je i v Ledwochovi (1. vydání). Brano: Mohl bys uvést zdroj? Děkuji. |
|
|
|
TIGER I : Kgs 63/725/130-bojové pásy,Kgs 63/520/130-prepravné pásy (96 článkov).Jednosmerné,stranovo vzájomne zameniteľné. | |
|
|
To tu není nikdo, kdo by byl schopen vyjádřit se k těm pásům Tigera na základě pořádných podkladů? | |
|
|
Děkuju | |
|
|
Pavle, máš email s napočítaným výkonem motoru. | |
|
|
pavel zajdi si do modelarstvi:))) neco sezenu | |
|
|
Wolf 33 chci důkaz | |
|
|
du galle... takze ohledne tech pasu na tigera 1ku... pravdu jsem mel ja a jsem rad... pac si myslim ze o tigerovi toho vim dost...:)))) pasy jsou prave a leve.... | |
|
|
Beda: Už to tady uvedli i jiní 1936 a 1934 | |
|
|
BEDA: Bola to RPG a specialna hlavica, a plazma ktora prepaluje pancier sa sprava podobne ako projektil, a samotny priepal je dierka "malej raze" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války