Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Co znamená T-34/85 UTZ ? www.dragonmodelsltd.com/html/6203-1.html |
|
|
|
No ta bitva na kterou jedu já tuhle sobotu.Jako ostatně každoročně. Začíná to kolem 11,00. Jsem zvědavej,jestli letos konečně vyhrajou Němci (Vzhledem k tomu, že už loni jich bylo početně asi tak 2x víc než Rusů a kulomet měli na každé dva metry zákopu, tak k tomu jednou dojít musí) | |
|
|
Algy, Hrad...no nějak jsem nějakou dobu makal tak,že nebyl time na frontu. Nebo teda byl,ale nestíhal jsem sem tu a tam přihodit nějaký smysluplný příspěvek. Inu vyřešil jsem to konečně pořízením netu domu a podáním výpovědi v práci )) Budete někdo v sobotu na bitvě v Ořechově? | |
|
|
Chlape, ty sis teda dal na čas Welcome back. I´m fine and what about U? | |
|
|
Hallo, Rolf is back. How are you? | |
|
|
to Algernon:Přesně tak. Nezná někdo účinost britských APDS, ale dousaženou při zkouškách a kdy byly poprvé nasazeny(57 a 76mm)? |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1975: www.armors.org "No jo, ale kdepak že ty stránky máš? Vyhodils odkaz, a jsem v háji… :o)" |
|
|
|
to Algernon:Nevyjadril jsem se presně, mělo jit o stroje používané Američany, mám někde adresu stránky. Musím rovněž přiznat, že jsem to četl jen v tomto zdroji, není to ověřeno z více zdrojů. | |
|
|
Většina tanků Jumbo byla v polních dílnách přezbrojena na 76mm, zmíněná úprava nebyla nijak moc složitá tak proč toho nevyužít... Na Firefly jukni na mé stránky k britišům, je tam několik verzí tohoto vozidla... |
|
|
|
bedo skus sa prehrabat tymto web.inter.nl.net/users/spoelstra/g104/encyclo.htm pripadne www.onwar.com/tanks/usa/data/m4a3e2.htm co sa tyka pancierovania a este users.swing.be/tanks.tanks/complet/466.html |
|
|
|
Nemá náhodou někdo potuchy nakolik bylo rozšířena záměna 75mm kanonu za 76mm u Jumba? Případně jaká byla jeho odolnost? Mám fotku Firefly s HVVVS a starým typem věže, nexistoval i s pozdějším? |
|
|
|
Nebýt to tam napsáno, tak jenom z těch fotek nejde poznat nic kromě HVSS. Na zadek a motor vidět není | |
|
|
DuGalle: Aha.. Tak vďaka. Keby som nebol lenivý, tak som na to mohol prísť sám. Aj tak vďaka Vám obom. | |
|
|
Hofi napsal v č. 1964: Viz oprava níže "A ak vychádzam z toho, čo som si prečítal na Tvojej stránke (keďže us. tanky nie sú moja parketa), tak ma zaujíma "Easy eight" M4A3E8 a nie "Jumbo" M4A3E2" |
|
|
|
Algernon: Presne to. | |
|
|
Ale píšou to nahoře - několik M4A2 76(W) s vypružením HVSS bylo předěláno na tahače. A to je to foto | |
|
|
A ak vychádzam z toho, čo som si prečítal na Tvojej stránke (keďže us. tanky nie sú moja parketa), tak ma zaujíma "Easy eight" M4A3E8 a nie "Jumbo" M4A3E2 | |
|
|
Já už blbnu, je na čase jít spát. ty píšeš o Easy Eight a já o Jumbu... Kdopak mě to asi zmátl? |
|
|
|
DuGalle: Ja som mal na mysli tie farebné fotky podvozku úplne dole (Poklonnaya hill). | |
|
|
Tam není nikde Jumbo, to poznáš podle velkých svárů na hranách čelního pancíře. Tohle je klasika s novou věží a kanónem ráže 76mm... Navíc ty dva barevní dole mají vypružení HVSS, které na Jumbu na 99,9% nebylo... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války