Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
to Milo: Asi jsem si opravdu měl najít více času na svůj příspěvek. Prameny si protiřečí hlavně u APDS(jak jsem napsal od 180-230mm/1000m), u zbývajících údajů nevím o jaký typ munice jde, osobně se domnívám, že první údaj platí pro APC:120mm a druhý pro APCBC:160mm, ale je to jen doměnka. | |
|
|
Béďa: to nie sú rovnaké typy munície. | |
|
|
to nemetko:Diky. Vim že jsem to nenapsal přesně, jednoduše si údaje protiřečí u stejného typu munice. | |
|
|
Béďa napsal v č. 2104: rozne typy municie rozna priebojnost vyhladam popisem viac... "narazil jsem na dost protichůdné údaje o její průbojnosti, a to od 120mm pro APC přes 160mm pro APCBC az po 180-230mm u APDS." |
|
|
|
to DuGalle: Diky. | |
|
|
Béďa napsal v č. 2104: Ač to sem nepatří, tak Jumbo právě vyšlo v reedici od Tamiye, akorát vyžaduje poměrně zásadní úpravy. Nicméně jednooký mezi slepými králem... "Ač to sem nepatří, tuší někdo zda se ještě dá sehnat stavebnice Jumba 1:35? " |
|
|
|
Neporadil by někdo nějakou slušno monografii Shermana? Ač to sem nepatří, tuší někdo zda se ještě dá sehnat stavebnice Jumba 1:35? Ještě se vrátím ke své oblíbené 17pdr, narazil jsem na dost protichůdné údaje o její průbojnosti, a to od 120mm pro APC přes 160mm pro APCBC az po 180-230mm u APDS. |
|
|
|
Dva videoklipy toho spojazdneného Tigra I po 60 rokoch v Bovingtone si môžete stiahnúť na adrese: fp.mhjchapman.f9.co.uk/Tiger.htm Nevie niekto adresu s videoklipom predvádzania KingTigra v Saumure? Videl som len krátky klip na Prime v dokumente Ťažká zbroj ale bolo to bez orginálneho zvuku motora. |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 2099: takto by sa ale dali ziskat tie mozne vysledky o tom kolko bol tiger schopny ist a co si ty pocital... "Nevím jestli o tom víte, ale ve Velké Británii zprovoznili Tiger I" |
|
|
|
czStein: To Ti hned neřeknu. Ty noviny mi prošly pod rukama a už jsou pryč, ale můžu zjistit trošku více podrobností. Alespoň myslím, že jo. Jen to bude trošku trvat. | |
|
|
2 Gryzlov: Myslis Tiger No. 131 ? www.tiger-tank.com/secure/journal.htm |
|
|
|
Nemetko, uvidíme, co se mi podaří najít. Nevím jestli o tom víte, ale ve Velké Británii zprovoznili Tiger I, který byl kdysi ukořistěn v Tunisu. Nebo alespoň to tvrdí tisk. |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 2097: Budem Ti naozaj povdacny... Mail mam v "profile" "Nemetko, něco Ti k těm úsťovkám najdu. Mám něco, ale ještě jsem se tím neprokousal." |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 2096: "Momentálně se hledá nějaký, technicky a fyzikálně přijatelný důkaz o tom, že to tak je." I když je fakt, že můžeš narazit na spoustu "důkazů", že to je pravda. Nemetko, něco Ti k těm úsťovkám najdu. Mám něco, ale ještě jsem se tím neprokousal. Johny, není problém spočítat rychlost, kterou opouští plyn hlaveň po výstřelu. ... Jinak vcelku zajímavé |
|
|
|
Béďa napsal v č. 1990: "Četl jsem na zahraničním foru zajímavou teorii o vlivu poměru ráže a síly pancéřování na výslednou průbojnost. Jednoduše řečeno, čím větší je tento poměr ve prospěch ráže, tím má granát větší průbojnost. Pro přiklad tam bylo uvedeno - čelo T-34 má efektivní tloušťku proti projektilu ráže 20mm více než 200mm. Je to blbost nebo na tom něco je???" Škoda, že jsem Tvůj příspěvek neodchytl dřív Béďo. Vím odkud vítr fouká a kde se tohle vzalo. Vychází to z teoretických prací Lorin Birda. Tato teorie je uplatněna při výpočtech podle vzorce DeMarre. Momentálně se hledá nějaký, technicky a fyzikálně přijatelný důkaz o tom, že to tak je. |
|
|
|
nemetko: Jo , přesně tak. Takž když to celé shrnu o co vlastně šlo. energie na obouch stranách musí být naprosto stejné. Jelikož je zákluz reakce - tedy odpověď na předchozí akci, způsob jak jeho energii spotřebuješ neovlivní již vydanou energii akce. |
|
|
|
nemetko - nebo se zaboří do planety... :o) | |
|
|
neboj viem co je zakon akcie a reakcie, na druhu stranu konecne tu cinik poznamenal zasadnu vec v1 nebude nikdy 0 aj ked bude nekonecne mala, nebude nula, to je to dolezite, takze aj ked opries tu zbran o planetu, pohne sa vzad spolu s planetou, ale veeelmi malou rychlostou... | |
|
|
Milo napsal v č. 2089: "Johnyho vzorec nemôže platiť pre pevne ukotvené zbrane" Ale může. Z hlediska fyziky neexistuje pevně ukotvená zbraň stejně jako neexistuje ve vesmíru těleso v klidu, vždy se třeba i nepatrně pohybuje i třeba s ukotvením, který tak energii absorbuje. Rychlost nikdy neklesne na nulu ale může být nekonečně malá pokud je hmota nekonečně velká. |
|
|
|
Hmm, jak pevně by musela být zbraň ukotvena, aby byla rychlost 0, to jest aby sebou ani trochu neškubla či se nezachvěla? Vy nějakou takovou znáte??? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války