Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
Glynwed: Nezačínej... | |
|
|
to Dzin: Rozhodně to je jednodušší než třeba kriket... | |
|
|
|
|
Ty jsou také hezké... | |
|
|
Hmmm, na dvacátém místě. A co ty přechozí termíny? | |
|
|
No vždyť si to tam čtu: Trup tanku... | |
|
|
web.volny.cz/najdito/slovnik.php?dotaz=hull&... | |
|
|
Co zase? Hull je trup, nebo snad ne? Ještě to znám jako "lusk", ale to zrovna nevím, nevím... | |
|
|
Jasně, používej termín trup, místo řízení kormidlo a místo pohonu šroub | |
|
|
DuGalle: Takže mám používat termín "trup" nebo "podvozek"? Tedy hlavně v tom druhém případě nevím, jaká je změna oproti tomu, co používám doteď... | |
|
|
Je vidět, že se orientuješ ve skopčáčtině, resp. používáš doslovný překlad slova Fahrgestell Zkus nacvičit taky drobet English a zkus si přeložit rozdíl mezi slovy Hull a Bogie |
|
|
|
Eagle: Ale to zase ne. M3, Hetzer apod. nemají děla v podvozku. Mají je v nástavbě, která je umístěna na podvozku. | |
|
|
DuGalle: No jasně, prostě to celé dole je podvozek. Když mi řekneš korba, tak v první chvíli si představím prostor vzádu na nákladním autě. | |
|
|
All in one.Praktické... | |
|
|
Eagle napsal v č. 2353: To je taky hezké Dělo v podvozku, motor v podvozku, nádrže v podvozku ba dokonce i podvozek v podvozku... "Protože jinak by měl třeba M3 nebo Hetzer dělo přímo v podvozku." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 2351:"Ale mám dojem, že tohle jsme už probírali o pár měsíců dříve. Prostě podovozek míním to celé, co je pod věží, čemu ty řikáš ..."
Já tomu taky říkám korba. Protože jinak by měl třeba M3 nebo Hetzer dělo přímo v podvozku. |
|
|
|
Jasně, takže pak napíšeš, že v podvozku seděl řidič, že? | |
|
|
DuGalle: Ale mám dojem, že tohle jsme už probírali o pár měsíců dříve. Prostě podovozek míním to celé, co je pod věží, čemu ty řikáš ... a teď si ani nevzpomenu na ten výraz, tak vidíš, jak mě mateš. Korba? |
|
|
|
Nebýt tvé fotky, tak si říkám, že máš taky hlavu rovnou na nohou... | |
|
|
DuGalle: (2348) To je každý. Prostě věž usadím na podvozek a hurá do boje. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války