Střední tanky 2. světové války
|
|
---|---|
SK napsal v č. 2473: Tak o čem ještě debatujem? "No určite je to plus netvrdím, že nie...ale myslím, že ti to v boji moc nepomohlo...skôr to bolo asi kvôli tomu, že sa prehrieval motor a mohlo dôjť k vznieteniu..." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 2474: Tak tak... "Koniec koncov ak schytám zásah do motora a som znehybnený,tak padám von aj ked motor nehorí...pretože sa stávam ideálnym cielom..." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 2472: No určite je to plus netvrdím, že nie...ale myslím, že ti to v boji moc nepomohlo...skôr to bolo asi kvôli tomu, že sa prehrieval motor a mohlo dôjť k vznieteniu... "Nad účinnosťou môžme polemizovať,ale ak tam to zariadenie máš,je to len plus.Je to ako s airbagmi v aute-to že ich tam máš Ti nezaručí nezranitelnosť,ale šanca na prežitie je väčšia..." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2470: Čo mi má vysvetliť? To, že to hasiace zariadenie bolo v prípade zásahu na dve veci? To mi je jasné...ja som narážal len na to, že bolo účinné v prípade že z nejakých dôvodou sa motor prehrial a hrozilo vznietenie... "Myslím, ale vysvětluj to SK! " |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 2467: ještě tedy co myslíš rychlé zvýšenie, jak rychle?
"Rychlé zvýšenie"
BRUNNER napsal v č. 2466: Myslím, ale vysvětluj to SK! "Ak dostaneš priamy zásah do motora tak asi pojde srať aj hasiace zariadenie páni nemyslíte?" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 2467: rychle ako rychle... uz si videl ohybat sa bimetal? "Rychlé zvýšenie=rychlé zopnutie spínača" |
|
|
|
SK (2454): Úžasná presnosť a plytvanie munície...
Jenom připomenu palbu hlavních děl Tirpitze na letadla... |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2464: No práve, takže také zariadenie mi je asi také platné ako kontrolka teploty motora a vedro s vodou poruke... "Tak to asi fungovalo při přehřívání motoru (postupné zvyšování= postupné ohýbání bim.), ne při zvýšení teploty díky zásahu " |
|
|
|
SK napsal v č. 2462: Tak to asi fungovalo při přehřívání motoru (postupné zvyšování= postupné ohýbání bim.), ne při zvýšení teploty díky zásahu "Ten musí mať rýchlu reakciu..." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 2460: Ten musí mať rýchlu reakciu... "Spúšťal ho bimetalový termostat" |
|
|
|
Brunner: dík | |
|
|
Béďa napsal v č. 2455: Takže tam v praxi vůbec nebyl, co ostatní tanky (Tiger I a II, ISka apod..)? "instalován však byl ale jen na 50 strojů T-34/85." |
|
|
|
Béďa: (2455) Já právě co jsem viděl a četl, tak protipožární systém se v tomto případě (proniknutí protipancéřového granátu pancířem a jeho následná exploze) nedokáže uplatnit. Co bylo uváděno, tek že by to stejně v devadesáti pěti procentech případů nepomohlo. Hlavní nasazení má být potlačení případného ohně v motorové části tanku. Jestli si pamatuji dobře, tak měli třeba i problémi s detekcí a spuštěním systému v prípadě zásahu a následného probití pancíře. | |
|
|
pbradler: (2451) Ne, to je exploze. | |
|
|
Panther byl vybaven protipožárním systémem v motoprevodovém prostoru, nakolik byl účinný ale nevím. Rovněž Sověti vyvinuli pro T-34 automatický protipožární systém, údajně dost výkonný, instalován však byl ale jen na 50 strojů T-34/85. V moderních tancích protipožární systém je natolik rychlí, že je schopen začít hasit již ve fázi exploze vniknuvšího projektilu (řádově v milisekundách). Není mi ovšem jasné, jaký má vliv hasící medium(nejčastěji Halon) na zdraví posádky. |
|
|
|
nemetko napsal v č. 2452: Povedz mi akou muníciou po nich strieľali a ako ich zameriavali? Nárazovým granátom a len tak od oka? Úžasná presnosť a plytvanie munície... "a co ak ide naozaj o PL palbu na ciele typu He-111 ci nieco podobne nebitevne? nemusia zakonite utocit priamo na postavenie tankov" |
|
|
|
Tak som okrem prispievania do tazkych tankov hladal akukolvek zmienku o palivovom systeme P... a zdroje su nejasne a mlhave... pripadne nic vymetene a ticho uplne... | |
|
|
Ad 2440 a co ak ide naozaj o PL palbu na ciele typu He-111 ci nieco podobne nebitevne? nemusia zakonite utocit priamo na postavenie tankov | |
|
|
Dzin napsala v č. 2450: Ešte si asi nepočul o iniciácii prachových náplní či munície od zásahu kumulatívnym granátom (bez priameho zásahu munície) či následkom prieniku priebojného granátu do veže. To nazývaš požiar? "Jasně, prostě zamezuje šíření požáru." |
|
|
|
pbradler: (2438) Jasně, prostě zamezuje šíření požáru. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Střední tanky 2. světové války