Válečné lodě druhé světové války
|
|
---|---|
Dzin napsala v č. 432: Presne ako ja teba? "Já tě v otázkách východní fronty beru jako odborníka a tvých názorů si vážím, ale ohledně toho námořního... " Predovšetkým nemáš vôbec pravdu, odporúčam ti nájsť aspoň schematický nákres pancierovania Bismarcku a potom pokračovať v diskuzii, pretože ináč to nemá cenu. |
|
|
|
BRUNNER: (437) Protože to byla přibližně vzdálenost, na kterou Bismarck Hooda zasáhl, 15-16 km... | |
|
|
cinik: A jestli chceš, aby jsme se do sebe začali opět navážet, stačí říct... | |
|
|
cinik: Tak mi tedy řekni, jakou průbojnost si myslíš, že měl 381mm granát Hooda na oněch 15 km? A průbojnost znamená, že tu tloušťku probije a exploduje až za ní. | |
|
|
Do... Copak neumíš česky, protože měla 2x silnější pancíř a proto by přivedla granát k výbuchu. Proč mi o´pakovaně kladeš takhle pitomí dotazy??? To je jako bych se tě já opakovaně ptal, proč se olověný vor potopí a dřevěný ne. |
|
|
|
cinik: (430) Nesnaž se to zamluvit, porád čekám, až mi vysvětlíš, proč by se měl 381mm granát Hooda zastavit o hlavní palubu Bismarcka a explodovat na ní, když by nastaly přesně ty podmínky, o kterých se mluví v případě Hooda. | |
|
|
pbradler: (431) Já tě v otázkách východní fronty beru jako odborníka a tvých názorů si vážím, ale ohledně toho námořního... To nebyla pancéřová paluba. Hood neměl také jen těch 76mm, Hoodovy paluby měly tloušťku mezi 40-50 mm (a byly celkem 4, 2 nad hlavní palubou), ale to nebyl pancíř. Pančéřovaná je jenom ona hlavní paluba a v případě Hooda to bylo oněch 76mm v případě Bismarcka 80mm. |
|
|
|
Dzin (429): Až na to že nad ňou bola ešte 50mm paluba. Takže súčet palúb bol 130mm. | |
|
|
to Dzin: Což zanmena asi 2x silnější pancéřování... Proč jsem taháš Rodney??? Bismarckův pancíř stačil, proč by ho měl mít lepší? Protože ho měla i jedna obstarožní bitecní loď, která se díky tomu po moři spíše ploužila??? |
|
|
|
cinik: A jak do toho zapadá to, že Bismarckova hlavní paluba měla pancéřovou tloušťku 80mm? Ikdybych vzal to, že na vnitřní pancéřování byla použita ocel Wh, a použil bych ono dogma Němců o její kvalitě, tak by to pořád bylo jen 130mm. Což je třeba méně, než měl Rodney se 160 mm. | |
|
|
To dzin: Dobrá, omlouvám se, takže nikoliv horní, ale hlavní paluba... Každopádni by přes granát explodoval na ní... |
|
|
|
cinik: A jak ti do toho zapadá, že Bismarck měl pancéřovanou jenom hlavní palubu (podobně jako Hood)? To jako, že britské granáty byly tak slabé nebo vadné, že by nedokázaly prorazit ani nepancéřovanou první (případně druhou) palubu, než by se dostali na pancíř hlavní paluby? | |
|
|
Protože byla dost silná, aby tu explosi způsobila, aby jí prostě neproletěl... | |
|
|
cinik: Proč by měl explodovat už na horní palubě? | |
|
|
To dzin: Protože by explodoval už na horní palubě, daleko od muničního skladu... |
|
|
|
cinik: Mimochodem, není nejideálnější zásah, ale maximálně ideální zásah. | |
|
|
cinik: (421) Porád jsi ale nenapsal proč? Bereme, že na Bismarck dopadl granát tak, jak se udává, že měl dopadnout na Hooda (protože není jasné, že opravdu takhle dopadl). | |
|
|
Dzin: Granát Hoodu by se k Bismarckovu skladišti munice prakticky neměl šanci dostat ani při tom nejideálnějším zásahu... |
|
|
|
Nevite nekdo na jakem typu britskeho MTB (Vosper ?) byla namontovana strelecka vez z letadla a o jaky typ veze se jednalo ? | |
|
|
cinik: (418) Tím máš na mysli, že kdyby Hood zasáhl muniční sklad Bismarcka, tak že by Bismarck nevylítl do vzduchu? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII na moři
- > Válečné lodě druhé světové války