Waffen-SS
|
|
---|---|
To Hofi: Nevíš něco o 14.tankové divizi? | |
|
|
xfish5: Aha. Tak potom viz: (826). | |
|
|
curahee napsal v č. 829: Jestli vůbec ten archiv bude někdy z veřejněn, tak to přispěje k urychlení hledání předků. Xfish vlastně jednoho najitého má, že ?? "Docela by mne zjímalo k čemu to potřebuješ" |
|
|
|
To Hofi: 46.ID se bojů o Rostov nezúčastnila. Ale zajímají mě divize, které dobýjeli Rostov. | |
|
|
xfish5 napsal v č. 822: Docela by mne zjímalo k čemu to potřebuješ?A co se týče bojů tak ty jsou popsány v snad každé knize o WSS! "A nebo alespoň seznam padlých členů? Nebo alespoň popis bojů" |
|
|
|
Hofi : Ono to ve finále dosměřovalo trošku jinam. To jen pro vysvětlení. | |
|
|
A viete to určite, že sa 46. Inf.Div. zúčastnila bojov o Rostov? Veď napr. podľa feldgrau.com aj podľa iných zdrojov bola v júli 1941 v zálohe k dispozícii OKH. | |
|
|
Bojov o alebo v okolí Rostova sa zúčastnili napr. aj 13. a 22. Pz.Div., 9. a 125. Inf.Div., divízia Wiking a slovenská Rýchla divízia. | |
|
|
FUJ06, xfish5 : Ne ne. Nejsem si úplně jistý, ale je to nějaký AUSKUNFTSTELLE DER WEHRMACHT. Myslím, že je to v Berlíně, ale to už fakt střílím hodně od boku. Je nutný tam poslat písemnou žádost s co nejvíce údaji a měli by to najít. |
|
|
|
To Marek: Jo, Glynwed o nějakym archivu řikal, ale to bude doba jestli něco vůbec přijde. Nějaký WAST. | |
|
|
FUJ06 : Archiv existuje. Před časem jsem se na to ptal jednono Němčoura a budu to zjišťovat detailněji. Je nutné tam samozřejmě poslat konkrétní žádost v němčině. xfish5 : Se seznamem padlých členů to bude obdobně. Ale popis míst bojů najdeš v www.feldgrau.com/InfDiv1b.php Můžeš prohledat každou zvlášť . Ale pokud nehledáš nic konkrétního, tak se obrať na pbradlera. Ten o tom ví celkem dost. |
|
|
|
To Marek: A nebo alespoň seznam padlých členů? Nebo alespoň popis bojů | |
|
|
xfish: To už asi ne. Ale snad v nějakem archivu by se to najít dalo | |
|
|
Seznam členů divizí asi těžko. Velitele seženeš. Ale členy .... leda tak v archivu WH. | |
|
|
Marek: Jo, díky!!! Nedá se někde sehnat seznam členů divizí? | |
|
|
xfish5 : Pomůže ? www.feldgrau.com/InfDiv.php?ID=42 |
|
|
|
A nevíš náhodou, která divize bojovala s 46.ID ? Vím jen že na dobýtí Rostova se podílela 14.tanková divize. | |
|
|
Pokud vím, tak tam byla 1.divize Waffen SS LAH. Město však muselo být po nějaké době zase vyklizeno. | |
|
|
To FUJ06: nevíš, jestli se nějaký divize waffen-ss podílely na dobytí Rostova na Donu? | |
|
|
nacismus.mysteria.cz/ss-rad/prsten-ss.php |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS