Waffen-SS
|
|
---|---|
Díky. Ještě nějaké tipy? | |
|
|
Pokud vím, tak o "Seppovi" pojednává u nás vyšlá knížka Hitlerův gladiátor... | |
|
|
Hodne o nem je v knize o SSLAH | |
|
|
Enigma napsal v č. 848: www.valka.cz/newdesign/v800/clanek_103.html "Poraďte mi někdo nějakou knihu ( která se dá koupit apod.) o Seppu Dietrichovi" |
|
|
|
Paul napsal v č. 847: Našťastie ich nebolo ani zďaleka tak veľa, aby mohla byť založená samostatná jednotka. "Podivejme,amerikani a Waffen SS" |
|
|
|
To all: Poraďte mi někdo nějakou knihu ( která se dá koupit apod.) o Seppu Dietrichovi. Dík. | |
|
|
Podivejme,amerikani a Waffen SS | |
|
|
pbradler:46.ID v Rostově nebojovala, jen jsem chtěl vědět, které divize bojovali o Rostov a jestli nějaká divize waffen-ss bojovala u 46.ID. | |
|
|
xfish5: Ak narážaš na to foto, tak 46. ID nemusela nutne o Rostov bojovať, stačí ak cezeň prechádzala a to je takmer isté. Stručné info o nej som písal v téme "Scháníš, ..." (329). | |
|
|
To Lipton: To je hodně stručný Ale jsou tam země, kde bojovala. To Glynwed: 46.ID byla na začátku války i v Polsku. |
|
|
|
xfish5: Prípadne mrkni aj na www.axishistory.com Ináč, už ste počuli o amerických vojakoch, ktorý sa počas vojny pridali k Waffen SS: www.axishistory.com/index.php?id=310 |
|
|
|
xfish5: Však sa mrkni na tú stránku www.feldgrau.com. Máš tam takmer kompletný prehľad nemeckých divízií aj so stručnými informáciami o ich zložení a nasadení (síce nie u všetkých, ale u tých, čo Ťa zajímaujú áno). | |
|
|
Jo, tu myslim. Na netu jsem sehnal pouze takový stručný informace. | |
|
|
Jestli myslíš 46. pěší divizi, tak o té nemám vůbec nic, já se specializuji jen na ty obrněné a tankové. | |
|
|
Dzin: A o 46.ID máš víc? Boje, kde byla nasazena,.... | |
|
|
Tak to bohužel nemohu moc sloužit. Na východní frontě o ní mám zhruba toto: Nasazena na jihu, zde postupně bojuje až do Stalingradu. Zde zničena. Nově sformována a nasazena na podzim 43 u Dněpru, následně bojuje u Kirovogradu, Kišiněvu a Jassy. V půli roku 44 přesunuta do Kuronska, zde bojuje a postupně ustupuje. Zbytky divize kapitulují u Libavy RA. | |
|
|
Dzin: Něco o tom dobíjení Rostova, a kde byla. | |
|
|
Já něco o 14. tankové divizi mám, sice toho není moc, ale třeba se zrovna trefíš. Co by jsi chtěl vědět? | |
|
|
To Hofi: Ta divize měla potom bojovat i u Stalingradu. Nic, jen nějaké panzer divize a 9.ID. | |
|
|
xfish5: Je možné, že sa júlových bojov zúčastnila, ale neviem to naisto. V priestore Rostova sa údajne nachádzala v októbri a začiatkom novembra. Mrkni sa na www.feldgrau.com do zoznamu tankových divízií. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS