Waffen-SS
|
|
---|---|
300? Přes 1000 vozidel. | |
|
|
xfish5:žiješ nebo ses do toho tak ponořil?? | |
|
|
Na neštěstí pro němce byla většina divizí SS v roce 1942 na odpočinku a doplnění zbraní (vyjma Wiking a Totenkopf a možná eště dalších, o kterých nevím ). Myslím, že se stalingrad mohl vyvíjet úplně jinak, kdyby tam bojovala třeba Das Reich... | |
|
|
xfish5 napsal v č. 1302: Jo vím.Původně měl jet ptlačit povstání a ,,eliminovat" zběhlou ruskou divizi (ta slavná, kterou všichni vychvalovali za boj při povstání ). Jinak to skončilo tak, že dostala za úkol provéct již zmíněnou záchranu zbylých německých civilistů (hl. žen a dětí). Pomáhalo jim v tom přažské sídlo SS apod. Nakonec bylo s povstalci smluveno, že jim uvolní cestu a tak se také stalo. Nevím kolik toho přesně bylo ale myslím, že 300 nákl. aut nejen pluku. Skončili u Rokycan u Američanů.... Nechci ti kecat-doma to mám, tak bych ti to přesnějc napsak . Jo a zdá se mi, že už to tu řešili, tak se zkus podívat pár listů zpět... "A něco bližšího nevíš? " |
|
|
|
Proč? To bylo dobré, ne? Co by s těmi civilisty asi udělali Rusáci nebo Češi... | |
|
|
Bylo to dost zajímavé-jedna z nejznámějších a nejtvrdších divizí SS provede na samém sklonku války humanitární akci-opravdu všechna čest | |
|
|
A něco bližšího nevíš? | |
|
|
Jo o tom vím... | |
|
|
Tomasek: Víš něco o tom jak nějaký pluk 2. SS divize měl zachránit německé obyvatele Prahy před Rusy? Tuším, že to byl Der Fuhrer. | |
|
|
Četl jsem o tom že si SS nechala vytvořit vlastní leteckou podporu z Luftwaffe. Asi se jim nelíbila normální podpora Luftwaffe (mylsím, že SS jim zazlívali, že od nich nemají takou podporu), ale jak to bylo...? | |
|
|
Dzin napsala v č. 1296: Tak v tom mi nezbývá nic jiného než souhlasit "tomasek: (1280) Dva pluky měl původní model tankové divize, který se ale v boji ukázal příliš těžkopádný a proto byl nahrazen operativnější (menší) jednotkou. Je zajímavé, že toto rozhodnutí, které praxe prověřila jako správné, má do dneška dost odpůrců." |
|
|
|
www.ww2remembered.com/ | |
|
|
tomasek: (1280) Dva pluky měl původní model tankové divize, který se ale v boji ukázal příliš těžkopádný a proto byl nahrazen operativnější (menší) jednotkou. Je zajímavé, že toto rozhodnutí, které praxe prověřila jako správné, má do dneška dost odpůrců. | |
|
|
Co se ti tam nelíbí? Máš tam Der Fuhrer, Deutchland, Wiking, Prinz Eugen... | |
|
|
Jestli bys chtěl, tak klidně, Záleží, jak by sis to představoval. E mail máš uvedený pod tomasek . Měj se ZDAR Jo a ty nášivky na rukávech v té adrese jsou pěkný, ale ty 2. mi jaksi blbnou | |
|
|
www.axishistory.com/index.php?id=4840 www2c.biglobe.ne.jp/~wiking/wiking_N.htm Kdyžtak mi s tím článkem můžeš pomoci |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 1290: Tak to přeju mnoho zdaru!-ten si rád přečtu. Já taky plánuju článek.. " Jo, já to někdy sepíšu, celý článek o Das Reich." |
|
|
|
Lavockin napsal v č. 1276: "Nejlepší divize Waffen SS, byli asi všechny tankové." Podle mě nebyly špatné i některé divize panc. granátníků jako např 4. Polizei, 16. Reichsführer SS atd. Ale ty tankové byly asi fakt nejlepší. Hitler si na ně asi nedal dopustit-vždyť 7 z jeho 35 tankových divizí bylo od SS. |
|
|
|
Jo, já to někdy sepíšu, celý článek o Das Reich. | |
|
|
tomasek napsal v č. 1270: ""A to co jsem psal já(a ty) je jen ten 2. tankový pluk."" Tak tady máš to složení divize Das Reich v červnu 1944. 3.pluk panc. granátníků SS Deutschland 4.pluk panc granátníků der Füher 2.tankový pluk SS 2.dělostřelecký pluk SS 2. ženijní prapor SS 2.průzkumný prapor SS 2. spojovací prapor SS 2.prapor stíhačů tanků SS 2.raketometný prapor SS 2. prapor samohybných kanónů SS velitelství divize Jen po mě něcgtěj počty mužů-upsal bych se asi xmrti |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS