Waffen-SS
|
|
---|---|
egli napsal v č. 1326: No tak na vás dám . Jen kde se daj podobné sehnat?? "tomasku, zkus číst taky nějakou seriozní a hodnotnou literaturu, nejen škváry od Svojtky & Vašuta (kde mají hodnotu jen fotky) o hrdinných esesáčcích..." |
|
|
|
Souhlasím z Eglim,ještě bych doplnil dílka Gordona Williamsona.. | |
|
|
tomasku, zkus číst taky nějakou seriozní a hodnotnou literaturu, nejen škváry od Svojtky & Vašuta (kde mají hodnotu jen fotky) o hrdinných esesáčcích... | |
|
|
Jo a taky jsem si ještě připoměl, že to nebyl již pluk, ale spíše bojová skupina o asi 1800 mužích rozdělených do 8 rot. | |
|
|
xfish5 napsal v č. 1308: Tak jsem si to dnesa pročítal, fakt to bylo k 1000 vozidel plně naložených nejen civilisty, ale i obyč. vojáky, kteří zatvrdli ve vlaku na nějakém nádraží (když odjížděl pluk z Prahy dozvěděl se o tomto vlaku a do Prahy se znovu vrátil) "Přes 1000 vozidel" |
|
|
|
jasan napsal v č. 1320: Jo??? Tak si pořiď Knížku Das Reich-historie 2. divize SS a ke konci si to přečti... A milovník nejsem. A přiznávám, že jsem spletl pár fakt a vyvozovat z toho nějaké závěry je myslím trochu přehnané... "myslel jsem tak jak jsem napsal, to znamená, že mně jsi připadal jako milovník hodných hochů z SS, co vlastně chtěli zachránit svět.Zkus nepsat takový blábol že zesílený pluk Der Führer podnikal v závěru války nějakou humanitární misi" |
|
|
|
Lavockin: Ano, v Praze! Záchrana německých obyvatel. | |
|
|
Cože???????? SS a humanitární akce, cože????????? | |
|
|
myslel jsem tak jak jsem napsal, to znamená, že mně jsi připadal jako milovník hodných hochů z SS, co vlastně chtěli zachránit svět.Zkus nepsat takový blábol že zesílený pluk Der Führer podnikal v závěru války nějakou humanitární misi | |
|
|
Jo, plánuju! | |
|
|
xfish5: A ten článek teda plánuješ pořád? | |
|
|
xfish5 napsal v č. 1304: Jo to bylo od nich opravdu dost dobré....Kdyby se chovali tak celou válku. A místo likvidování Židů, bolševíků atd. mohli bojovat,a el bojovali na opravdu výborné úrovni... Jo a Rusové by se snimi asi moc nemazlili a myslím že ani češi by je moc na mylost nebrali... I když nemůžeme všechny házet do jednoho pytle. Jo a za některé nesprávné údaje o té evakuaci se ti omlouvám-doma ty materiály doma mám, ale ¨můj mozek není hardisc "Proč? To bylo dobré, ne? Co by s těmi civilisty asi udělali Rusáci nebo Češi..." |
|
|
|
Jasan: Novodobý SS-man? O vzdušné podpoře nic nevím. |
|
|
|
jasan napsal v č. 1312: A tos myslel jako jak? "To xfish5: jen mně tak trochu vyznívá jako SSfil, neboli vyznavač runových rytířů bez bázně a hany" |
|
|
|
No sorry, nemohl jsem si na to vzpomenout-1000 se mi zdálo trochu moc | |
|
|
xfish5:Nevíš něco o té vzdušné podpoře pro SS? | |
|
|
To xfish5: jen mně tak trochu vyznívá jako SSfil, neboli vyznavač runových rytířů bez bázně a hany | |
|
|
Jasan: Má literaturu doma, jen malá nepřesnost. Učitě to opraví | |
|
|
to tomasek:Tomasek napsal :"Bylo to dost zajímavé-jedna z nejznámějších a nejtvrdších divizí SS provede na samém sklonku války humanitární akci-opravdu všechna čest ,,eliminovat" zběhlou ruskou divizi (ta slavná, kterou všichni vychvalovali za boj při povstání ). Jinak to skončilo tak, že dostala za úkol provéct již zmíněnou záchranu zbylých německých civilistů (hl. žen a dětí). Pomáhalo jim v tom přažské sídlo SS apod. " To snad myslíš žertem. |
|
|
|
Máš ICQ, tohle je OFF-line forum |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS