Waffen-SS
|
|
---|---|
curahee napsal v č. 1361: to curahee:Ne z 1 ale už ze 3 . Bohužel, když jste mi poradili tu knížku, právě jsem si zaplatil novou... "tomasek:Čerpáš taky někde z něčeho jiného,než z jediné knihy o W-SS?" |
|
|
|
Hans Paschke napsal v č. 1364: Nebo Volkssturm "třeba ty normální pěchotní ne?" |
|
|
|
Hans Paschke: A které to byly? Prakticky u každé německé divize, která je zmiňována v literatuře se píše, jak je elitní, tu pro boje u Stalingradu, tu pro boje v Africe atd... | |
|
|
mig napsal v č. 1363: Při Polském tažení to divize ještě ani nebyly-byly to pluky (tažení v Polsku se zúčastnili 3-Leibstandrte, Deutschland a Germania), které byly přiřazeny k různým armádním divizím. Při tažení na západ se již o divizích dá hovořit, ale ještě nebyly plnohodnotně motorizovány. Dle mého názoru se elitní divize zrodili až po roce 1941 (až se z nich staly tankové) "Pri poľskom ťažení a na západe to boli ešte "elitné" divízie" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1362: třeba ty normální pěchotní ne? "Hele, existovala v německých ozbrojených silách taky nějaká jiná divize, než jelitní, pardon, elitní? " |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1362: Pri poľskom ťažení a na západe to boli ešte "elitné" divízie "Hele, existovala v německých ozbrojených silách taky nějaká jiná divize, než jelitní, pardon, elitní?" |
|
|
|
Hele, existovala v německých ozbrojených silách taky nějaká jiná divize, než jelitní, pardon, elitní? | |
|
|
tomasek:Čerpáš taky někde z něčeho jiného,než z jediné knihy o W-SS? | |
|
|
Steiner velel III.SS-PzK, který byl v dubnu 1945 přejmenován na Armeegruppe "Steiner". | |
|
|
HARM napsal v č. 1350: Ano,Felix Steiner nejprve velel pluku Deutschland ve 2. divizi Das Reich při tažení do Polska (v tu dobu se ještě tak nejmenovala). Roku 1940 byl z 2. divize odňat pluk Germania, aby vytvořil jádro nové divize-a to byla divize Wiking... Steiner postupoval v hierarchii SS výše a výše (velitel ÏII. germánského sboru SS u Narvy a pak se stal i velitelem armády, ale to už nevím které...) "4. bola SS Polizei. Wiking - názov piatej dobrovoľníckej divízie Waffen SS pod Steinerovým velením." |
|
|
|
brano napsal v č. 1357: Jo tak to promiň "Nepýtal si sa na tankové,ale všeobecne na divízie SS..." |
|
|
|
tomasek napsal v č. 1355: Nepýtal si sa na tankové,ale všeobecne na divízie SS... "Zdá se mi, že 2. divize byla tento rok přezbrojována na divizi panc. granátníků..." |
|
|
|
Prosím nevíte někdo o pohybu 5.tankové divize SS Wiking po SSSR,nejlépe na Ukrajině, | |
|
|
brano napsal v č. 1349: Zdá se mi, že 2. divize byla tento rok přezbrojována na divizi panc. granátníků... "1.2.3.5. - každá väčšiu,či menšiu časť roka 1942" |
|
|
|
Divize Wiking byla opravdu elitní cizinecká divize. Zdá se mi, že myslím se jí povedl nejdelší postup při operaci Blau (patřila Listově armádní skupině A) | |
|
|
HARM napsal v č. 1350: Jo promiň-upsal jsem se "4. bola SS Polizei. Wiking - názov piatej dobrovoľníckej divízie Waffen SS pod Steinerovým velením" |
|
|
|
www.novinky.cz/05/43/45.html | |
|
|
Sorry ja ty ceny nedelal. Ale za kvalitu se holt musi draze platit. Ale urcite fungujou u vas knihovny pres ktere se to da zapujcit. |
|
|
|
4. bola SS Polizei. Wiking - názov piatej dobrovoľníckej divízie Waffen SS pod Steinerovým velením. | |
|
|
tomasek napsal v č. 1348: "vím jen o 4. Wiking" Ach tá slávna 4.Wikingácka... 1.2.3.5. - každá väčšiu,či menšiu časť roka 1942 |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS