Waffen-SS
|
|
---|---|
Krom toho jedu v kvetnu opet na setkani veteranu GD. Ma priletet i von Brunschild z Kanady, ktery byl poslednim velitelem Panzer-Regimentu 1. |
|
|
|
Vzhledem tomu, ze muj deda (diky bohu jeste zije) byl u Panzer-Aufklärer u Divize Grossdeutschland sbiram o teto elitni jednotce veskere materialy. Doporucuji tuto stranku. Je tam i zivotopis dedy - Walter Thomaschek members.shaw.ca/grossdeutschland/ |
|
|
|
Viděli jste už runy SS? Nechápu, jak mohl být někdo až tak fanatický a vymyslet si i tohle,ale stojí si to za to prohlédnout-sweb.cz/fremd/o8.htm. | |
|
|
Lipton napsal v č. 1100: "Dirlewagner bol sadistický zmrd a dúfam, že za svoje vyčínanie dostal čo mu patrí!" Jo, ty jeho činy byly i na SS moc... |
|
|
|
Divize Grossdeutschland byla ve wehrmachtu, nemám liž pravdu? Prý to byla elitní divize německé armády,nevíte o ní něco (nebo nějaké info na Netu?).Dík | |
|
|
El Scorpio napsal v č. 1239: Tak divizi v plné síle a třeba tankovou...?+kolik měla asi tanků? "ako normální divize rozumis co?" |
|
|
|
El Scorpio napsal v č. 1239: standatni pesi divize brane moci mela 17 200 muzu vsech hodnosti a od roku 1944 12500 muzu vsech hodnosti "tomasek napsal v č. 1237: "Kolik vojáků měla normální německá divize? (plný stav)"" |
|
|
|
www.fronta.cz/forum_tema_show.php?id=219&... Trošku si zalistuj... |
|
|
|
Waffen SS: 18000 až takmer 22000, u pôvodných samozrejme /LSSAH, Das Reich, Totenkopf/ plus Wiking, Hohenstaufen, Frundsberg, Hitlerjugend a niektoré ďalšie. Mnohé, hlavne dobrovoľnícke /napr. Wiking/ ale nedosiahli často ani silu pluku. | |
|
|
tomasek napsal v č. 1237: jako normální divize rozumis co? "Kolik vojáků měla normální německá divize? (plný stav)" |
|
|
|
tomasek napsal v č. 1227: tak jsem nad tím přemýšlel a myslím, že by se mohlo něco udělat. Představoval jsem si to tak, že by se to napsalo o nějaké velké bitvě z hlediska této divize, co na to říkáš?? "" Jestli chceš, můžem napsat o 2. SS divizi článek, mám taky nějaké informace."" |
|
|
|
Kolik vojáků měla normální německá divize? (plný stav) | |
|
|
Nevíte,jak to bylo ke konci války s Einsatzgruppen? Pokračovali v činnosti až do konce nebo je jednoduše poslali na frontu? | |
|
|
4. divize byla teda složena z policajtů nebo jak? Dökonce byla část divize v Protektorátu roku 1943 přezbrojena na divizi pancéřových granátníků. Vrtá mi teda hlavou, že nebyla tanková?? (podle názvu) | |
|
|
Levant napsal v č. 1219: Tak ty stránky jsou teda dost mazané! "nacismus.mysteria.cz " |
|
|
|
curahee napsal v č. 1229: Jo sorry, Prinz Eugen je 7. divize (6. je Horská divize Nord) "Tak to se domníváš špatně." |
|
|
|
Tkz. Cechu, teda muzu z Hlucinska bylo u Waffen SS celkem velke mnozstvi - asi 150 | |
|
|
ja mam zase 5. SS panzer division Wiking...dost dobre cteni....pokud by to toho nekdo chtel jit rad pomuzu ale netroufam si to psat sam....kdyztak dajde vedet | |
|
|
tomasek napsal v č. 1228:
"6. dobrovolnická (asi) Prinz Eugen "
tomasek napsal v č. 1228: Tak to se domníváš špatně. "že s těma údajama nekecám..." |
|
|
|
curahee napsal v č. 1226: Spíš jsem myslel, že jejich tankové divize byl opravdu rachot. Jinak 4.SS divize Polizei (divize pancéřových granátníků) a j 6. dobrovolnická (asi) Prinz Eugen ( dle mě jedna z nejlepších dobrovolnických) taky špatné nebyly. Akorát teda doufám, že s těma údajama nekecám... Nevíte, jestli nebyli nějací Češi (teda krom Sudeťáků) v nějaké divizi SS? "Prinz Eugen a čtvrtá divize byli opravdu elitní..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS