Waffen-SS
|
|
---|---|
Já ne. vycházím z toho, co se dnes ve většině publikací píše, že chování Wehrmachtu bylo rytířské. A jestliže tedy bylo obrazěm rytířskosti, co potom napsat o chování příslušníků SS? | |
|
|
Aj medzi jednotkami Wermachtu sa našli sadisti, ale na SS ,ktorý boli cvičený vyslovene na brutálne vyčisťovacie boje nemali.Takže ja osobne by som ich neporovnával čo sa týka rytierskosti. | |
|
|
Rytířskost v podání WH a SS = vraždění atd. | |
|
|
Algernon: (1686) Tak skoro jsi to trefil, jen obrať smysl věty je to úplně přesné. | |
|
|
Ne, napsal jsem to přesně. Jestliže by příslušníci SS měli být rytíři světla, musíme najít něco, podle čeho by jsme je mohli dle jejich chování do role rytířů pasovat. A máme zde přístup Wehrmachtu. Pokud ten prosazuje, že se choval rytířsky a jeho chování se nám stane oním vzorem, potom můžeme klidně říci, že příslušníci SS se podle tohoto vzoru chovají přímo nejrytířštěji. | |
|
|
No tak to sme viacerí čo sme ho nepochopili!(Dzina) | |
|
|
taky sem Dzina nějak nepochopil | |
|
|
Nadruhou stranu, mámeli pod pojmem rytířské chování brát jako příklad Wehrmacht, potom se vojáci Waffen SS chovali nejrytířštěji, jak mohli. | |
|
|
Samozrejme aj ja odsudzujem všetky vojnové zločiny spáchané Waffen-SS. | |
|
|
Teraz mám rozčítanú knižku od Ruperta Butlera-ČERNÍ ANDELÉ(Historie zbraní SS).Ak si ju ešte nečítal tak ti ju vrelo doporučujem! | |
|
|
Sorry Algernon,vidím ,že ty si zato makač ,viac ako 5000 príspevkov?!Ja sa zatial len rozkukávam(amatér).Nechcel som nikoho nasrať ani uraziť!Ešte raz sorry! | |
|
|
Algernon napsal v č. 1672: Souhlasím, ty knihy nemají chybu. "(Ať „žije“ Svojtka a kumpáni…)" |
|
|
|
Algernon: možná se na to nedobře díváme. já si třeba myslím, že jsem od Svojtky nikdy nic nečetl a mám tak zúžené obzory | |
|
|
Algernon: aha, jasný Mimochodem, rytíři světla...to je nějaké StarWars, ne? |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1667: o tom se snad nemusí diskutovat, ne? "Ano… Mohli bychom třeba vést debatu o tom, zda-li „rytíři světla“ skutečně byli hrdinové a nebo jen banda vrahů…" |
|
|
|
...proč ten Jagdpanther? Tibor: jaké sprostosti? |
|
|
|
Ja som si myslel ,že sa budeme baviť o Waffen-SS a tu je nejaký debatný krúžok o sprostostiach!Nahodte niekto tému,ale k veci!? | |
|
|
Dzin, tak to se ti skutečně nezdá. O Šutsštaflích tady poslední zmínka padla někde na předchozí straně | |
|
|
ja_62: Já mluvil obecně k těm záškolákům. A jelikož jsi dával pozor, tak to enní nutné. Tu a tam nějaký nedostatek klidně můžeme přehlédnout. Mimochodem, zdá se mi to, nebo se tu nebavíme o Waffen SS? |
|
|
|
Dzin napsala v č. 1661: Dával jsem pozor, ale kromě nedělního kamenování, stokrát psané věty "Romanus eunt domus", Piovi Čúrovi a jeho žene Incontinentii, Rogerova práva porodit, boje proti kolaborantské Lize osvobození Palestiny, elitního židovského sebevražedného komanda, diskusi o positivech římské nadvlády a výkladu sloganu "Blessed are the cheesemakers", což nutno vykládat na výrobce mléčných produktů obecně , mi nic moc v paměti neutkvělo - takže detaily dantovské nutno připomenouti asi bude .... "nedávali při sledování Života Briana pozor" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS