Waffen-SS
|
|
---|---|
Lavockin napsal v č. 1609: "Přísaha hitlerovy osobnmí stráže Leibstandarte v listopadu 1933 v Norimberku. ,,Slibuji Ti, Adolfe Hitlere, jako vůdci a řísskému kancléři, svou věrnost a odvahu. Přísáhám Tobě a těm, které osobně ustanovíš, aby mi velili, poslušnost až do smrti. K tomu mi pomáhaj Bůh."" Přesněji je přísaha SS tady:"Ich schwöre Dir, Adolf Hitler, als Führer und Kanzler des Reiches Treue und Tapferkeit. Ich gelobe Dir und den von Dir bestimmten Vorgesetzten Gehorsam bis in den Tod, so wahr mit Gott helfe." |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 1604: To bych netvrdil,pokud si hned zpočátku nezabouchal na vrata s nápisem Dachau,tak si KT zas tak jasný neměl.Posléze jsi rukoval do W-SS,a pokud jsi nebyl raněn,nebo poslán na "rekonvalescenci" tak jsi život v lágru prostě nevychutnáš. "že SS byla jednotná organizace - člověk si moc nemoh vybírat, jestli dostane rozkaz nastoupit jako dozorce nebo něco jiného." |
|
|
|
Jenom taková kutruní vložka. . .Přísaha hitlerovy osobnmí stráže Leibstandarte v listopadu 1933 v Norimberku. ,,Slibuji Ti, Adolfe Hitlere, jako vůdci a řísskému kancléři, svou věrnost a odvahu. Přísáhám Tobě a těm, které osobně ustanovíš, aby mi velili, poslušnost až do smrti. K tomu mi pomáhaj Bůh." |
|
|
|
Jinak Himmler se zajímal o homeopatii(léčba přírodnímy léčivy),psychyatrické léčebné metody a herbartismus(ovlivňování. . .myslím),to u něj vedlo postupem času o ,,hrozivý" zájem o lidskou(německou) čistotu | |
|
|
Ano,v roce 1929 se oženil s nějakou 35letou Margaretou Bodenovou a společně si u Mnichova zřídilki slepičí farmu,ale jak se to odráží do struktury waffen SS to nevím. . .To spíš H. hlavně vycházel z toho,že během první světové války sloužil ve štábu,kde shromažďoval a evidoval informace,čehož pak využil při formování SS. | |
|
|
ja_62 napsal v č. 1602: "Jak souvisí pěstování slepic s dozorci KT, může být jasné snad jen rybí mysli" Ale souvisí: Himmler, začínal pěstováním slepic, aby si ověřil koncepci a některý konstrukční řešení KT, jak v současnosti správně odhalují aktivisté Greenpeace.... A co takový Höss? Ne nadarmo měli nackové heslo "Blut und boden" byli to chlapi od hovad.... |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 1602: "ja_62 napsal v č. 1598: "to xfish5: Toto je osobní útok a podpásovka, uznávám, ale nemůžu si pomoct: v profilu máš napsáno, že "pěstuješ slepice", ptal jsem se na to jednoho chovatele, a on mi řek, že pěstitelé-začátečníci dělávaj častou chybu, totiž, že je zakopou moc hluboko, a do podzimu jim nevzejdou. Jak jsi na tom ty?" xfish5 napsal v č. 1601: "1598 - Pravda, Totenkopf nebyla divize složená s dozorců z KTů..." Jak souvisí pěstování slepic s dozorci KT, může být jasné snad jen rybí mysli " it's ok to eat fish 'cause they haven't any feelings..... |
|
|
|
Aby bylo jasno - Totenkopf byla složená z dozorců KT, ale to neznamená, že byla o moc horší než ostatní SS-jednotky. Dozorci sice byli asi nejhorší lidský materiál, který se v SS nacházel, ale ti ostatní nebyli o moc lepší - esesák jako esesák. Mimoto, přečet-li by sis můj 1597, možná by ses zahloubal nad tím, že SS byla jednotná organizace - člověk si moc nemoh vybírat, jestli dostane rozkaz nastoupit jako dozorce nebo něco jiného. | |
|
|
<ironie>Nebud tak vtipnej, nestíham se smát...</ironie> | |
|
|
ja_62 napsal v č. 1598:
"to xfish5: Toto je osobní útok a podpásovka, uznávám, ale nemůžu si pomoct: v profilu máš napsáno, že "pěstuješ slepice", ptal jsem se na to jednoho chovatele, a on mi řek, že pěstitelé-začátečníci dělávaj častou chybu, totiž, že je zakopou moc hluboko, a do podzimu jim nevzejdou. Jak jsi na tom ty?"
xfish5 napsal v č. 1601: "1598 - Pravda, Totenkopf nebyla divize složená s dozorců z KTů..." Jak souvisí pěstování slepic s dozorci KT, může být jasné snad jen rybí mysli . |
|
|
|
1598 - Pravda, Totenkopf nebyla divize složená s dozorců z KTů... | |
|
|
Ne, to mělo být na tebe. | |
|
|
Eh, to mělo být vtipné? (1598) | |
|
|
to xfish5: Toto je osobní útok a podpásovka, uznávám, ale nemůžu si pomoct: v profilu máš napsáno, že "pěstuješ slepice", ptal jsem se na to jednoho chovatele, a on mi řek, že pěstitelé-začátečníci dělávaj častou chybu, totiž, že je zakopou moc hluboko, a do podzimu jim nevzejdou. Jak jsi na tom ty? | |
|
|
Jinak, z principu vyplývá, že člen ozbrojenýho sboru dost těžko ovlivňuje svý služební zařazení, takže rozdělovat SS na dozorce a ostatní je nesmysl - prostě šel, kam ho poslali.... | |
|
|
xfish5 napsal v č. 1593: A ty ji znáš? Původně Verfügungtruppe SS existovala jako organizace kde si členové SS odbývali základní vojenskou službu - aby se v armádě nedostali mezi různou slušnou společnost , a druhý důvod jejich existence byla potřeba Himmlera (a Hitlera) mít vlastní, plně jim osobně podřízený vojenský složky, nějaká "elitnost", nebo navazování na sturmtruppen byla až v pozadí. Himmler, bývalý elitní chovatel slepic ;-), sice ctižádostivě chtěl být nejlepší, ale bylo mu dost srdečně jedno jak - následná koncepce "údernosti" Waffen SS spíš vyplynula z toho, že zpočátku jich nebylo mnoho, takže se museli soustředit na vyšší kvalitu -ve výcviku atp. - než masová armáda. Takže nic ve stylu jako:"Znáš historii Waffen-ss?"
xfish5 napsal v č.1593: Ze začátku to možná bylo jen pro elitní boj |
|
|
|
Můžeš uvést příklad? Nemyslíš divizi Totenkopf(dozorci z KT)? | |
|
|
Znáš historii Waffen-ss? (Neber to jako urážku,...) Waffen-SS měly(o) být nasledovníkem Stumtruppen a Stosstruppen, které se osvedšily ke konci 1. světové války. (malé oddíly - lehká pěchota) Ze začátku to možná bylo jen pro elitní boj, ale později možná se zjistilo, k čemu se také jdají SS využít. |
|
|
|
YAMATO: Bylo to také propagandou... A kdo by nechtěl být lepší než ti ostatní, ne? | |
|
|
YAMATO: 1583 hájí?Ale pro jejich tvrdost v boji,morálku,hrdost a agresivitu,která v neposlední řadě,ale přecházela v páchání válečných zločinů. . .Jinak co se napíše ,,dobrého o waffen SS", tak by,aspoň podle mne,se měla říci i jejich druhá stránka |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS