Waffen-SS
|
|
---|---|
ja_62: Když jste nedávali při sledování Života Briana pozor, já vám to tu objasňovat nebudu. | |
|
|
Dzin napsala v č. 1657: "Peklo zavádí až Dante" Toto téma by se asi mělo přejmenovat na "Záškoláky nedělní školy"... |
|
|
|
Moby napsal v č. 1658: "Takže kreatúra" Nestvůra nejsem, to nepopírám. |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 1655: Takže kreatúra " Jsem někde mezi," |
|
|
|
Algy: Peklo zavádí až Dante, takže jestli jsi ho nečetl, jsi z obliga. | |
|
|
Jsem někde mezi, ale kamarádím s pár přesvědčenými kreacionisty kteří mě občas přesvědčují, že evoluci vyvrací její aplikování na sebe samu, ale to většinou až po šestým pivu... Tak nevím, ale začínám mít pocit, že tohle už vůbec s W-SS nesouvisí... |
|
|
|
Bůh je jeden, ale každý si ho halt představuje jinak.
Díky, zkusím nad tím podumat. :o)
K tomu lze připomenout historku, jak pro změnu sv.Augustin viděl na břehu dítě, který přelívalo moře lasturkou do pouště, a na jeho dotaz mu odpovědělo: "Jsem anděl a dělám věc méně pošetilou, než tvé pokusy pochopit trojici rozumem" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1639: Nemyslel jsem to tak, že se snažil do přísahy propašovat své vize, ale i kdyby myslel téhož Boha jako křesťané, nebral ho z křesťanského pohledu - to chce splnit jisté formality "Třeba i Himmler měl (či myslel) téhož Boha…" Co se týče trojice, dobré je tzv. irské vysvětlení - sv.Patrik ji někde přirovnal k jetelovému trojlístku, který má tři stejné a nezávislé listy, ale pevně spojené ve středu, a jenom jako celek dává smysl. Kdo může pochopit, pochop. |
|
|
|
ALgy: A to je škoda, protože je to opravdu dobrý film. A tímto s off-topic také končím. | |
|
|
Algernon: U té svaté trojice, pusť si film "Jeptišky na útěku" (za takhle stupidním názvem se skrývá opravdu vynikající britská komedie) a tam ti vše vysvětlí dopodrobna a ještě zábavnou formou. | |
|
|
Otec, syn a duch svatý - uctívá se jako trojjediný Bůh. Toto je asi tak stručná definice toho, o čem by se daly popsat stránky... | |
|
|
Algernon napsal v č. 1643: už jsi slyšel termín trojjediný Bůh? Vyber si co chceš, vysvětlení po mě nežádej. Tohle nejsou témata která by se zde měla řešit "co tam potom dělá svatá trojice" |
|
|
|
no, Ježíš Kristus je pro arabáče jedním z řady proroků, jestli se nepletu (nejsem křtěnej a sem bezvěrec ) | |
|
|
Algernon: Mít podobné znalosti i v ostatních tématech, tak ti asi začnu říkat xfish6 . Podobná neznalost náboženství je trestuhodná | |
|
|
Na druhé straně Himmler dokázal přimhouřit oko - divise SS "Charlemagne" měla prý dokonce svý katolický kněze...-ale tady šlo o cizineckou, navíc negermánskou jednotku. | |
|
|
Ten Bůh v té přísaze byl možná nějaký Himmlerův sen,vize,nebo skutečně ten ,,bůh".I když jak říká Fetařina v 1634.Ono by to také nebyl jediný ,,omyl" ve válce,že? | |
|
|
ja_62 napsal v č. 1635: Tím si také vysvětluji, že to ,,Bůh" tam zůstalo. Není nad skryté dvojsmysly... "přičemž těžko říci kterého boha v té přísaze mysleli/" |
|
|
|
Oficiálně zastávali - i SS - spíše linii tzv. "Gottglaubig", tj.věřící v Boha, ale ne-členové církve. /Nemluvě o výstřednostech Himmlera, který se snažil zrušit Vánoce a namísto toho uctívat Wotana a spol., přičemž těžko říci kterého boha v té přísaze mysleli/ |
|
|
|
Lavockin napsal v č. 1609: To se nádherně shoduje s nacistickou ideologií, která zavrhovala křesťanství :) ",,Slibuji Ti, Adolfe Hitlere, jako vůdci a řísskému kancléři, svou věrnost a odvahu. Přísáhám Tobě a těm, které osobně ustanovíš, aby mi velili, poslušnost až do smrti. K tomu mi pomáhaj Bůh."" |
|
|
|
Ta fotka je i v Hamšíkově "Druhém muži Třetí říše", což je sice jediná, nicméně občas nespolehlivá biografie v češtině již znám - a ani tam si netroufaj to cosi označit za kulomet - spíš to vypadá jako kláda z tý "barikády". |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS