Waffen-SS
|
|
---|---|
Sranda!!! Dobrá fotka !Máš tam ešte niečo na ten štýl? | |
|
|
Fetařina napsal v č. 1712: www.panzernet.net/panzernet/stranky/galerie/... Grupáč? "To já jsem zase vysazený na DĚLA TANKŮ, vždycky se na ně obkročmo sednu třeba i na půl hodiny a nechávám se unášet blaženým pocitem." |
|
|
|
Šutsštafle tuto hru ve stepích východní fronty okopírovaly a hru pojmenovaly Himmlerův kriket. Družstva ovšem čítala stejně mužů jako četa, které nevelel kapitán, ale Hautpsturmführer nebo vyšší hodnost. Místo pálek se užívala výhradně pažba K98. ( Muži užívající pušky od Mausera bývali často vítězi) Také místo míčku o velikosti pomeranče se používalo buďto jablko nebo parašutistický granát, který esesmani s výsadkáři vyměňovali za čokoládu nebo kamené makety granátů. Waffen-SS byly zejména na východní frontě známé svou férovostí, což vyvrcholilo během bojové přestávky při bitvě o Charkov, kdy jistý Hauptsturmführer od divize Totenkopf sám upozornil Sturmbannführera družstva divize Das Reich, že jejich odpalovač má defekt na pažbě pušky. |
|
|
|
jo chtělo by to nějakého nácofila - třeba Willi už tu dlouho nebyl, nebo ten druhej, teď si nevzpomenu, taky Slovák, co ho Algy utnul moc brzy - bylo málo švandy | |
|
|
Fair hra? To je jako v kriketu. A kriket je anglická hra, kterou hrají dvě mužstva po jedenácti hráčích. Hraje se na házecí dráze dlouhé dvacet metrů. Na každém jejím konci stojí tři tyčky osmašedesát centimetrů vysoké a vzdálené dvacet centimetrů od sebe. Každé ty tři tyčky tvoří branku. Kriket se hraje pálkou a míčem. Pálka je jako na jedné straně zploštělý kyj a nesmí být širší než deset a půl centimetru a delší než devadesát šest centimetrů. Míč je asi tak velký jako pomeranč, váží mezi sto padesáti pěti a sto šedesáti třemi gramy a povrch má z červené kůže. Kapitáni obou mužstev losují, aby rozhodli, která strana bude odbíjet jako první. Hra se zahájí tak, že dva hráči odbíjející strany stojí před oběma brankami. Druhé mužstvo útočí a devět jeho hráčů se rozestaví v poli. Zbývající dva jsou házeč a brankář a zaujmou místa za oběma brankami. Házeč pak hází míčem od své branky na druhou branku. Jestliže její tyčky srazí, je odbíječ vyražen. Odbíječ brání pálkou svou branku před míčem. Odrazí míč do pole a devět hráčů v poli se ho pak snaží chytit. Odbíječi se mezitím mohou pokusit vyměnit si přeběhem místa před brankami a získat tím body... | |
|
|
Dokonce i osádky jejich tanků dodržovaly pravidla silničního provozu, nepřejížděly nepřátele a nikdy nevjely do protisměru. | |
|
|
A tak diskuze o Waffen-SS pokračuje | |
|
|
To já jsem zase vysazený na DĚLA TANKŮ, vždycky se na ně obkročmo sednu třeba i na půl hodiny a nechávám se unášet blaženým pocitem. | |
|
|
Kri-ket? Co je to prosím kri-ket? |
|
|
|
Tak to nevím, já o tom sexu musím mluvit neustále, obvzláště tam, kde se probírá WW2 a nemine minuta na frontě, kdybych něco o něm nenapsal nebo nezavedl na něj řeč. Sex. | |
|
|
Algernon: Ne, jen si myslí, že Šutsštafle byli nejlepší, nejúspěšnější, nejstatečnější, nejlinteligentnější.....nej...nej...nej....jedn otky války. Dzin: Dej pozor, abys nezačal mluvit o sexu, za to tam dávají ban. Mě už jednou zabanovali na zkušební dobu, protože jsem napsal piss macht Frei (jsem tam registrován pod nickem Der König von St. Pauli) |
|
|
|
To zní jako zajímavé forum, jdu tam juknout... | |
|
|
Dzin má pravdu, chtělo by to sem nahnat Panzer.Michaela z ritterkreuz.phorum.cz | |
|
|
Ale zase nám debata nějak stagnuje. Asi by to chtělo nějakého fanatického zastánce Waffen SS či Wehrmachtu. Nebo alespoň někoho, kdo si myslí, že se excesů dopouštěli v těchto organizací jen jednotlivci a nebylo to programové chování. |
|
|
|
Algernon: (1700) Ne. Já neberu toto tvrzení vážně, jen v duchu ironie a doufal jsem, že to bylo z toho patrno. Že jestliže se měl Wehrmacht podle různých knih chovat rytířsky s tím, co dělal, tak jak by se asi muselo nazývat chování SS? |
|
|
|
Algernon: Nemohu si pomoci, ale dle mého stále ten smysl toho, co píši chápeš obráceně... Ono dobré chování a tedy i standardy Wehrmachtu spočívájí v oněch likvidačních akcí. Z tohoto pohledu potom dosahovala SS standardů Wehrmachtu, případně je překonávala a chovali se tedy lépe. Ne ve smyslu "dobro", ale ve smyslu odvedené "práce". |
|
|
|
dneska sem propásl film Škola základ života - právě skončil - mlátím vzteky hlavou do zdi! Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů |
|
|
|
Ale nějak se nám to téma nechce moc rozjet. | |
|
|
YAMATO napsal v č. 1688: "Rytířskost v podání WH a SS = vraždění atd." ano tak to bylo. U SS a WH se nedá vůbec o nějaké rytířskosti mluvit - obecně.
Dzin napsala v č. 1691: viníci se ospravedlňují "chování Wehrmachtu bylo rytířské." |
|
|
|
Tibor: Nejde o to, že by u Wehrmachtu byli sadisté, jde o celkoví postoj jeho velení. Wehrmacht vydával rozkazi typu střílení rukojmí, úmyslné zabíjení vojáků, likvidace civilních obydlí, popravy civilistů. Nejedná se jen o nějaké jedince, je to prostě jen navázání na postupně vzrůstající tradici Pruské a později Německé armády. Z tohoto poheldu můžeme říci, že Waffen SS na tuto tradici bezchybně navázalo a dovelo ji na samou hranici. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS