Waffen-SS
|
|
---|---|
Moby napsal v č. 1631: "a pak šel do kulometnýho kursu, po kterým by se stal velitelem kulometný čety, nebýt válka předčasně ukončena. Taky jsem viděl jeho fotku z mnichovskýho puče, kde hrdinně třímá vlajku a něco, co lze popsat nejspíš jako mašinkvér..." Důstojník a kulometčík - no to nějak nesedí - s kulometem se tahali obvykle vojíni - důstojník měl jen pistoli. To jsou asi stejné povídačky jako partyzánská minulost většiny komunistických funkcionářů u nás po válce. Každý soudruh/soukmenovec si musel vymyslet nějakou hrdinou historku z bojů. |
|
|
|
Johny napsal v č. 1627: Já jsem čet, že po základním výcviku se dostal do důstojnický školy, a pak šel do kulometnýho kursu, po kterým by se stal velitelem kulometný čety, nebýt válka předčasně ukončena. Taky jsem viděl jeho fotku z mnichovskýho puče, kde hrdinně třímá vlajku a něco, co lze popsat nejspíš jako mašinkvér..."Byl tam jako obyčejný "písař" neboť nebyl "schopen" služby v poli " encyclopedia.laborlawtalk.com/Heinrich_Himmler -že by zužitkovával svý zkušenosti ze ZVS? |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 1624: Achabe, kapitáne "Velryba je taková ryba, která chrlí vodu a má vodorovnou ploutev" |
|
|
|
to Johny,1627: Nevím odkad tento údaj máš, a je to trochu mimo mou oblast zájmů, takže se nebudu hádat, leč shodneme se nejspíše, že jeho vojenská služba neměla pronikavého vlivu na pozdější formování SS ve smyslu Lavockinova 1607 a 1616. Nepřipadá mi moc jako "neschopen" - na rok 1918 rozhodně celkem slušný - slabší a nosil brýle, to ano, ale nevidím důvod, proč ho neposlat na frontu, stihnul-li by to |
|
|
|
to Glynwed: Nebyl jsem si jistý... | |
|
|
ja_62 napsal v č. 1623: Byl tam jako obyčejný "písař" neboť nebyl "schopen" služby v poli - písař byl většinou někdo, kdo uměl hezky psát a role byla, že pouze přepisoval texty či slova někoho jiného, v žádném případě se nevěnoval nějaké aktivní činnosti. Důstojnickým čekatelem se stal až úplně na konci války na malou chvíli a to zase ve své "odbornosti" neboť k vedení několika dalších písařů "spisovny" bylo třeba mít důstojnickou hodnost. Např. v R/U armádě byli písaři ve válce většinou záložáci povoláním účetní či pošťáci, kteří potom absolvovali kurz na důstojníky. "sloužil u 11.bavorského pěšího pluku, ale jako důstojnický čekatel, kadet, přičemž sice lze předpokládat, že jako takový možná nějak přišel do kontaktu se štábem pluku, nicméně sotva by tam nějak písařil nebo shromažďoval informace...." |
|
|
|
ja_62: Ad poznámka k Curahee: Všimni si toho smajlíku! | |
|
|
to Curahee,1610: Mně šlo v 1596 spíš o vyvrácení nížepsaných názorů xfish5, k nimž se jistotně produmal nad širými lány svých slepic, totiž že Waffen SS byly zpočátku pouhými následovníky stosstrupen z WW1, s tím, že vpravdě zpočátku šlo čistě o to, aby měl Hitler ozbrojenou složku úžeji podřízenou než armádu, než o elitu. Jinak později, za války, do nich i odváděli, ano. Nevím jak zpočátku této organizace, ale řek bych, že dobrovolný byl nejvýš počáteční vstup do SS, o následným konkrétním zařazení do některé ze složek rozhodovali spíš nadřízený, eventuelně i s ohledem na schopnosti daného jedince - a protest proti danýmu rozkazu by asi vynesl pobyt na méně výhodný straně drátů... Ovšem
curahee napsal v č. 1619: je asi taky vtip, čet jsem jednu ze Svojtkových publikací, a prolistoval některý jiný, a nespoléhal bych moc ani na fotografie - pocit, že to napsal nějaký zahořklý rottenführer, aby se ospravedlnil před světem, a přilepšil si k pensi, se vtírá velmi neodbytně. "Svojtka je zdroj kvalitních informací," |
|
|
|
Moby napsal v č. 1606:
"ja_62 napsal v č. 1602: "Jak souvisí pěstování slepic s dozorci KT, může být jasné snad jen rybí mysli"
- Ale souvisí: Himmler, začínal pěstováním slepic, aby si ověřil koncepci a některý konstrukční řešení KT, jak v současnosti správně odhalují aktivisté Greenpeace...."
Jestli to byl vtip, některým by pomohlo zvýraznit smajlíkem....Jinak bych nemohl jinak než ke svému výroku, že
"takový nápad se může zrodit jen v rybí mysli"
dodat jen citát z klasika
"velryba je taková ryba, která chrlí vodu a má vodorovnou ploutev"
|
|
|
|
Himmler, narozen 7.10.1900 , sloužil u 11.bavorského pěšího pluku, ale jako důstojnický čekatel, kadet, přičemž sice lze předpokládat, že jako takový možná nějak přišel do kontaktu se štábem pluku, nicméně sotva by tam nějak písařil nebo shromažďoval informace.... Jinak, i kdyby narukoval v šestnácti, moc dlouho by tam stejně nepobyl. |
|
|
|
Himmler dělal za WW1 písaře u 11 bavorského regimentu. | |
|
|
to Lavockin - 1607, 1616: uvažuj, mládenče - Himmler se narodil v roce 1900 - 17/18ti letejch bez větších znalostí a zkušeností byly koncem války štáby určítě plný... | |
|
|
Algernon napsal v č. 1615: Jawohl, mein -ehm, herr präsident. "Že by Kubrickův Dr. Strangelove?" |
|
|
|
Tak tak,Svojtka je zdroj kvalitních informací,u ostatních knih z touto problematikou,mi připadne,že jsou složené ze tří předešlých. | |
|
|
Lavockin napsal v č. 1617: "Ale zpočátku do přijetí do SS,zvláště do Leibstendarte,rozhodoval dokonalý fyzický vzhled,např.když měl uchazeč jednu blombu,tak už to byl důvod k nepřijetí." Je hezké, co všechno u Svojtky napíšou o SS, nicméně udělej si takový mini průzkum - schválně zkus objevit několik lidí ve věku kolem 20-ti let, kteří nemají jedinou plombu (vypadané zuby do průzkumu nebrat). No doufejme, že až takového jedince najdeš, tak bude mít přesně 180cm, modré oči a světlé vlasy... |
|
|
|
Moby: 1614 To také samozřejmně. . ..Ale zpočátku do přijetí do SS,zvláště do Leibstendarte,rozhodoval dokonalý fyzický vzhled,např.když měl uchazeč jednu blombu,tak už to byl důvod k nepřijetí. Docela ironické je to,že H. Himmler trval na těchto předpokladech,vytvoření skutečného kultu teutonských rytířů z Nordických ras,které mají zachránit západ před východem.Jenže,když se válka s SSSR stala ,,záležitostí" na delší dobu a stavy waffen SS se rapidně zmenšovaly,tak Himmler povolal do zbraní w. SS dobrovolníky z Albánie,Chorvatska,Rumunsak atd. . .Až z kdysi ,,čistých SS" se staly něměcké cizinecké legie. |
|
|
|
Moby: 1612 Je to možný,ale někdy ke konci války,kdy ho to už asi omrzelo. . .Jinak podstatnou část strávil shromažďování dokumentů apod. . . |
|
|
|
Lavockin napsal v č. 1608: Hlavní je čistota tělesných tekutin, ta nesmí být porušena bolševickou flórizací vody... "zájem o lidskou(německou) čistotu" |
|
|
|
curahee napsal v č. 1610: jako häftlinge nebo hlídač? "si hned zpočátku nezabouchal na vrata s nápisem Dachau,tak si KT zas tak jasný neměl" |
|
|
|
Lavockin napsal v č. 1607: ???H. jako Himmler? -já někde čet, že dokončil kulometný kurs, načež k jeho vzteku válka skončila a tak byl demobilizován a demoralizován... "sloužil ve štábu" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS