Waffen-SS
|
|
---|---|
co si myslite o knihach Jamese Lucase? | |
|
|
mbbb napsal v č. 1795: To je vydavatelství, možná i nějaký ten chlap.
"to je chlap, nebo vydavatelství?"
Algernon napsal v č. 1796: Přecházíme na komunikaci v citoslovcích? "Aha…" |
|
|
|
já mám doma jen pár knížek o německých ozbrojených silách - "To byl Guderian" od Scheberta - byla hodně zlevněná, tak sem pár korun za ní vyhodil, pak "Historie německé armády 1938-1945" od Masona - tu sem dostal, nemohl jsme to ovlivnit a "Ocelová lavina" - tu sem si koupil sám ještě na vejšce, tenkrát byla kurevsky drahá, ale tahle knížka se mi líbí. Na další si te´d nevzpomenu. Snad ještě knihy tipu "Sláva a pád Mažinotovy linie" či "Poražená Francie" | |
|
|
mbbb napsal v č. 1794: a) že SK se anglicky píše OX"co tím chceš naznačit" b) venku je hnusně c) odvolávám se na tebou specifikovaný obsah hledané literatury |
|
|
|
DG napsal v č. 1793: to je chlap, nebo vydavatelství? "Osprey" |
|
|
|
DG napsal v č. 1792: co tím chceš naznačit "Ve stylu mbbb" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1788: Stáhni si (čti kup si) na toto téma něco by Osprey - stručné, k věci a hlavně no-Svojtka. "Já bych chtěl jednu knihu, kde je ve faktech shrnutá historie SS." |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1777: Co kdybys nám poradil třeba ty nějakou kvalitní českou literaturu o nasazení Lancasterů? Ve stylu mbbb, tj. bude tam všechno o nasazení? "Zeptáme se, třebas snad Curahee poradí, či DuGalle (ten nám aspoň určitě řekne, co ne)." |
|
|
|
OK, knihu Hitlerova černá garda si dávám do pořadníku a počkám na další eventuelní tipy. | |
|
|
mbbb napsal v č. 1786: Je o SS,Gestapu,RSHA a podobných zločineckých organizacích
"ta SS Hitlerova černá garda je o SS?
Algernon napsal v č. 1785: Bohužel bych se musel podívat do knihovny, takhle z paměti to neznám. "Kdo to vydal či kdy to vyšlo česky, nebo ISBN bys nevěděl?" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 1787: "Jak jsem pochodovali do Sudet" mám doma, skoro jsme koupi i originál, ale pak mi bylo líto peněz a spokojil jsme se s kopií, ale to je již zcela mimo téma. Já bych chtěl jednu knihu, kde je ve faktech shrnutá historie SS. |
|
|
|
Zajímavá pravdivá kniha je Jak jsem pochodovali do Sudet, je to z pohledu důstojníka Wehrmachtu, prodávají ji v Žacléřském muzeru za 40kč.Stran má kniha kolem 50 a pár obrázků. | |
|
|
.....hoši, vy mě děsíte, aby mi bylo šoufl........já tedy nemohu moc číst knížky tipu Hraničářská kalvárie či Viděl jsme ukřižování, neboť mne to vždy rozčílí a to dost. Teď budu u knih ještě blinkat, to budou mí doma radost | |
|
|
Algernon,mbbb: Doporučil bych jednu knížku SS Hitlerova černá garda, od Karola Grunberga, napsané v r. 1982.Dle mě je tam dobře popsána úloha SS a RSHA, a o holocaustu tam je nejvíc o holocaustu páchaném na Polácích. | |
|
|
já bych rád něco souhrnného o všech těch hajzlech SS dohromady - připadá mi zvrácené mít doma o SS víc než jednu knihu | |
|
|
mbbb: Chceš o SS jako takových nebo Waffen-SS? | |
|
|
mbbb napsal v č. 1778: tam toho je....... "rád bych přímo název díla " |
|
|
|
adam-panzermayor napsal v č. 1776: rád bych přímo název díla "Svojtka and Kumpáni........" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 1775: Svojtka and Kumpáni........ "aby tam byla historická fakta a né kidy o hrdinství, fér plej chování a jiný vejblitky" |
|
|
|
no pánové, prosluslost rytířů světla dorazila i ke mně. Já, zapřísáhlý nepřítel SS a ten, kdo jimi z hlouby duše opovrhuje, by si o nich něco přečetl - abych lépe pochopil nepřítele a mohl ho tím více potírat jaká kniha je k tomuto účelu dobrá?? - aby tam byla historická fakta a né kidy o hrdinství, fér plej chování a jiný vejblitky |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Waffen-SS