Miss pancíř 2.sv.v.
|
|
---|---|
![]() |
Pardon ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
FUJ06 napsal v č. 114: "TRIPITZ ??" ![]() ![]() |
|
|
![]() |
FUJ06 napsal v č. 114: Nie nechcel, prečo by som mal...mal som na mysli môjho obľúbenca z rad bitevných lodí...a tá sa volala Tirpitz "Ale nechtěl si spíš napsat TRIPITZ ??" ![]() A čo je TRIPITZ??? ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
SK napsal v č. 113: "No miss pancíř 1942 by asi pre mňa bol Tirpitz..." ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
No miss pancíř 1942 by asi pre mňa bol Tirpitz...![]() |
|
|
![]() |
Houby... Je to důkaz, že džin je želva... |
|
|
![]() |
To víš že jo. Tady je jasný důkaz, že Dzin je skutečně ženská. :)))) |
|
|
![]() |
Tak tenhle jubilejní přízpěvek jsem si musel dát sem, do posledního tématu na frontě. ![]() Ale aby nebyl moc mimo mísu, tak nejhezčí tank v roce 1942 je T-34, pokud možno z želvovitou věží. :o) |
|
|
![]() |
Typhoon [tajfun] |
|
|
![]() |
karaya1:Můj názor na ten sklon.panc a Tigera je taky takovej.Jinak o tom Wittmanovym Tigeru jsem četl že byl zničenej palbou Shermanů,tady na netu jsem zas četl,že za jeho zničení může Thypoon(doufám,že jsem to napsal správně). |
|
|
![]() |
karaya1: to s wittmanem...to je zahada ne, je vic verzi jak ho sejmuly..spis bych si tip na letadlo |
|
|
![]() |
Pokud se mohu nasomrovat do vaší diskuze, tak skloněný pancíř byl velmi důležitý (jinak by ho asi Němci neokopírovali na Pather ![]() Tiger sice zvládl mnoho tanků (viz Wittman, von Strachwitz,...) ale kdyby měl skloněný pancíř, zvládl by jich více. I když někdy nejde o pancíř, třeba právě Wittmana sejmuly Shermany střelbou o pásů a následným cvičným střílením do imobilního cíle... |
|
|
![]() |
Nemám názor toho typu, co jsi napsal. |
|
|
![]() |
No z tvé reakce na téma-Co je rozhodující při konstr.tanku-jsem usoudil,že můj názor na postupné zdokonalování tvaru tanků od KV1 po IS3,považuješ za nesmysl,ke kterému se nemá cenu vyjadřovat. Tvůj názor by mně zajímal,proto se tě zeptám:Považuješ skloněný panc.za nutnost, nebo máš názor typu:Tiger dokázal zničit i několik T-34,Shermanů ,proto není skloněný pancíř důležitý? |
|
|
![]() |
Pet: "celkové tvarování tanku nepovažujete za stěžejní faktor kvality tanků" Mluvíš o mě? V tom případě se chci jenom zeptat, jak jsi na to přišel. |
|
|
![]() |
Já se jenom divim,že celkové tvarování tanku nepovažujete za stěžejní faktor kvality tanků.Vždyť se stačí podívat na rozdíl IS-2 a 3.Měly stejný kanon ,motor,hmotnost přesto měl IS-3 mnohem odolnější věž.Jenom díky jejímu tvarování dosáhli konstruktéři více jak dvojnásobné síly pancíře ze všech stran.To mi přijde rozhodující.Je škoda že IS-3 nezasáhl do bojů,tam by se ukázala jeho nadřazenost všem tehdejším tankům. |
|
|
![]() |
Pet: Prosimtě, co se hned urážíš? Já nikde nepsal, že skloněný pancír je špatný, nevím, jak jsi na to přišel. Jen se směju, že nevynecháš žádnou příležitost aby jsi ho opěvoval ![]() |
|
|
![]() |
No samozřejmě,zase ten sklon.pancíř.Rusové byli asi zaslepení fanatici jako já,když vyvíjeli tank T-34 a proto ve své omezenosti se zbytečně snažili sklonit co nejvíce všechny pláty.Mohli si ušetřit námahu a postavit ruského Tigera. A IS-3 je zřejmě výplod chorého mozku konstruktéra,který bláhově doufal ,že se od takto tvarované věže budou střely jen neškodně odrážet. A vůbec nejlepším tankem byl TigerI,rusové byli hloupý,že ho neokopírovali.Mohli mít "maximálně účinnou zbraň" a válku vyhrát daleko dříve. |
|
|
![]() |
Zase ten skloněný pancíř ![]() No nic - Salámos asi přehlédnul to 1942, taky se mi to stalo ![]() |
|
|
![]() |
Tomu Pz-I bych se tak nedivil.Byl lépe tvarovaný než všechny následující typy až po Tigera včetně. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Miss pancíř 2.sv.v.