Miss pancíř 2.sv.v.
|
|
---|---|
Pardon Jsem ho přejmenoval | |
|
|
FUJ06 napsal v č. 114: "TRIPITZ ??" |
|
|
|
FUJ06 napsal v č. 114: Nie nechcel, prečo by som mal...mal som na mysli môjho obľúbenca z rad bitevných lodí...a tá sa volala Tirpitz "Ale nechtěl si spíš napsat TRIPITZ ??" A čo je TRIPITZ??? |
|
|
|
SK napsal v č. 113: "No miss pancíř 1942 by asi pre mňa bol Tirpitz..." |
|
|
|
No miss pancíř 1942 by asi pre mňa bol Tirpitz... | |
|
|
Houby... Je to důkaz, že džin je želva... | |
|
|
To víš že jo. Tady je jasný důkaz, že Dzin je skutečně ženská. :)))) | |
|
|
Tak tenhle jubilejní přízpěvek jsem si musel dát sem, do posledního tématu na frontě. Ale aby nebyl moc mimo mísu, tak nejhezčí tank v roce 1942 je T-34, pokud možno z želvovitou věží. :o) |
|
|
|
Typhoon [tajfun] | |
|
|
karaya1:Můj názor na ten sklon.panc a Tigera je taky takovej.Jinak o tom Wittmanovym Tigeru jsem četl že byl zničenej palbou Shermanů,tady na netu jsem zas četl,že za jeho zničení může Thypoon(doufám,že jsem to napsal správně). | |
|
|
karaya1: to s wittmanem...to je zahada ne, je vic verzi jak ho sejmuly..spis bych si tip na letadlo | |
|
|
Pokud se mohu nasomrovat do vaší diskuze, tak skloněný pancíř byl velmi důležitý (jinak by ho asi Němci neokopírovali na Pather Tiger sice zvládl mnoho tanků (viz Wittman, von Strachwitz,...) ale kdyby měl skloněný pancíř, zvládl by jich více. I když někdy nejde o pancíř, třeba právě Wittmana sejmuly Shermany střelbou o pásů a následným cvičným střílením do imobilního cíle... |
|
|
|
Nemám názor toho typu, co jsi napsal. | |
|
|
No z tvé reakce na téma-Co je rozhodující při konstr.tanku-jsem usoudil,že můj názor na postupné zdokonalování tvaru tanků od KV1 po IS3,považuješ za nesmysl,ke kterému se nemá cenu vyjadřovat. Tvůj názor by mně zajímal,proto se tě zeptám:Považuješ skloněný panc.za nutnost, nebo máš názor typu:Tiger dokázal zničit i několik T-34,Shermanů ,proto není skloněný pancíř důležitý? |
|
|
|
Pet: "celkové tvarování tanku nepovažujete za stěžejní faktor kvality tanků" Mluvíš o mě? V tom případě se chci jenom zeptat, jak jsi na to přišel. |
|
|
|
Já se jenom divim,že celkové tvarování tanku nepovažujete za stěžejní faktor kvality tanků.Vždyť se stačí podívat na rozdíl IS-2 a 3.Měly stejný kanon ,motor,hmotnost přesto měl IS-3 mnohem odolnější věž.Jenom díky jejímu tvarování dosáhli konstruktéři více jak dvojnásobné síly pancíře ze všech stran.To mi přijde rozhodující.Je škoda že IS-3 nezasáhl do bojů,tam by se ukázala jeho nadřazenost všem tehdejším tankům. | |
|
|
Pet: Prosimtě, co se hned urážíš? Já nikde nepsal, že skloněný pancír je špatný, nevím, jak jsi na to přišel. Jen se směju, že nevynecháš žádnou příležitost aby jsi ho opěvoval | |
|
|
No samozřejmě,zase ten sklon.pancíř.Rusové byli asi zaslepení fanatici jako já,když vyvíjeli tank T-34 a proto ve své omezenosti se zbytečně snažili sklonit co nejvíce všechny pláty.Mohli si ušetřit námahu a postavit ruského Tigera. A IS-3 je zřejmě výplod chorého mozku konstruktéra,který bláhově doufal ,že se od takto tvarované věže budou střely jen neškodně odrážet. A vůbec nejlepším tankem byl TigerI,rusové byli hloupý,že ho neokopírovali.Mohli mít "maximálně účinnou zbraň" a válku vyhrát daleko dříve. |
|
|
|
Zase ten skloněný pancíř No nic - Salámos asi přehlédnul to 1942, taky se mi to stalo |
|
|
|
Tomu Pz-I bych se tak nedivil.Byl lépe tvarovaný než všechny následující typy až po Tigera včetně. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Miss pancíř 2.sv.v.