Miss pancíř 2.sv.v.
|
|
---|---|
Docela zajímavost - bojové vozidlo internacionální že už to snad ani víc nejde - francouzský tank Mle. 35 - Somua ukořistěný v Jugoslávii od Němců, a upravený instalací britského šestiliberního kanonu.
Náhodou jsem narazil na tuto fotografii, a zajímalo by mě, zda by k tomu někdo zde neměl nějaké další informace?
-Ivo Pejčoch kdysi publikoval nějaké články o jiných Jugoslávci podobně modifikovaných vozidlech (mj. Stuart přestavěný na bezvěžový stíhač tanků se 7,5cm PaK 40 apod.) ale myslím, že o tomhle se tam nezmiňoval.
Přiložené soubory jsou přístupné po přihlášení
|
|
|
|
messerschmitt 262 napsal v č. 244: Mlč, eště nebyla promenáda v plavkách."Takže vy si myslite že B1bis je miss WWII??? " Navíc v tomhle tématu fakt asi pude čistě o osobní vkus, kdyby si to o B1bis někdo fakt myslel (což jsem si tu teda nikde nevšim). |
|
|
|
Takže vy si myslite že B1bis je miss WWII??? to je teda kravina podle mne ty to měl dostat TIGER II | |
|
|
Moby napsal v č. 241: A B1bis a pozdější Somuy APX-4. Vono to zas¨tak jednoduchý a přehledný asi nebylo. "B1 (původní provedení) stejná věž APX-1 jako S-35 a D-2" |
|
|
|
Tak jsem ani vstávat nemusel www.fronta.cz/hotchkiss-h-35-h-39 (Kde jsou ty loňský sněhy, když mě DuGalle furt jima kouloval?) a jen dodám, že dokonce dvě věže byly u R-35 a H-35 stejný - u původních APX-R, a pozdější varianty H-39 a R-35/40 APX-R1 s novějším dělem. Měli to ty francouzský kluci celkem dobře vyšpekulovaný. | |
|
|
B1 (původní provedení) stejná věž APX-1 jako S-35 a D-2, a čistě od oka mi věže u R-35 a H-35 příjdou nápadně podobný, ale na to bych se musel podívat, jestli nejsou jen podobný. | |
|
|
Moby napsal v č. 239: Nepoužívalo ve Francii několik tanků stejný typ věže/kupolky? Teď si sakra nemůžu přesně vybavit co to bylo "Mě se spíš zamlouvá ta podobnost ve věžičkách/kupolkách, asi aby měl velitel výhled na bojišti." |
|
|
|
No, každý má jiný zkušenosti a výrobní postupy, který chce nějak zúročit. Mě se spíš zamlouvá ta podobnost ve věžičkách/kupolkách, asi aby měl velitel výhled na bojišti. | |
|
|
Moby napsal v č. 237: Ty tvary korby jsou zatraceně charakteristický pro oba výrobce "Jak se tu probíralo ARL 40, a mluvilo se i o možnosti, že to je Somua, tak podobnej prototyp od Somuy - Sau 40" |
|
|
|
Jak se tu probíralo ARL 40, a mluvilo se i o možnosti, že to je Somua, tak podobnej prototyp od Somuy - Sau 40
|
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 235: Ne každej umí francouzsky, tak jsem to zdůraznil po našimu.
"Však jsem psal, pokud umíš francouzsky tak je tady napsáno: "
čet.Hrad napsal v č. 235: Tak jsem to myslel . "Mohl ještě několikrát zkusit "tipnout" Char B1 (a je jedno zda B1, B1 bis nebo B1 ter)" |
|
|
|
Moby napsal v č. 233: No problemo amígo
"Tak se omlouvám za toho byka."
Moby napsal v č. 233: Mohl ještě několikrát zkusit "tipnout" Char B1 (a je jedno zda B1, B1 bis nebo B1 ter)
"No, moh to ještě několikrát zkusit, ne?"
Moby napsal v č. 234: Však jsem psal, pokud umíš francouzsky tak je tady napsáno:
"A taky to není tank, ale samohybný dělo."
čet.Hrad napsal v č. 229: "Prototype du canon automoteur ARL 40" |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 232: A taky to není tank, ale samohybný dělo. www.chars-francais.net/archives/arl_40.htm "Je to ovšem ARL 40," |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 228: Tak se omlouvám za toho byka.
"Hlásím se k tomu mazání já."
čet.Hrad napsal v č. 228: No, moh to ještě několikrát zkusit, ne? "Rixen to s tím "tipování" (uvozovky jsou na místě, neboť omílání typu "vypadá to jako B1" - "Ne, ten to není" - "ale vypadá to jako B1" ....) přehání a diskuze je trochu zbytečná, nemyslíte?" |
|
|
|
Je to ovšem ARL 40, nikoli 37, ten byl jen v několika projektech. | |
|
|
Tom napsal v č. 230: Na té stránce se mi moc líbí foto na main page - B1 bis a UE vedle sebe, pěkné srovnání "www.chars-francais.net/archives/arl_c har-lou..." |
|
|
|
A ať se to už vyřeší, trochu stačilo hledat výraz ARL, že Rixene www.somua.com/index.php?sujet=7993 www.chars-francais.net/images/archives/arl_v...
A R L v 939 Prototype du canon automoteur ARL 40 construit en acier doux. Cet engin, véritable canon d'assaut, était extrêmement sophistiqué. Sa mise au point fut longue et sa fabrication n'aurait pu déboucher qu'au cours du second semestre de 1940. L'ARL 40 devait équiper les Divisions Cuirassées de Réserve et jouer le rôle d'une artillerie d'accompagnement. Armement : 1 canon de 75 mm Dimensions : longueur : 5,80 m largeur : 2,57 m hauteur : 2,45 m Poids : 25 t Blindage : 50 mm Vitesse : 42 km/h Equipage : 5 hommes |
|
|
|
Moby napsal v č. 227: Hlásím se k tomu mazání já. Rixen to s tím "tipování" (uvozovky jsou na místě, neboť omílání typu "vypadá to jako B1" - "Ne, ten to není" - "ale vypadá to jako B1" ....) přehání a diskuze je trochu zbytečná, nemyslíte? "222, než ho někdo smazal" |
|
|
|
Moby napsal v č. 211: Jak jsem napsal v 222, než ho někdo smazal (ale pozdě byka honiti), docela by možná i stačilo se na fotku podívat pozorně - minimálně část názvu se na obrázku skrývá. Where's Wally? "Původ je asi teda celkem dobře viditelnej ." |
|
|
|
Streso napsal v č. 224: Dost pravděpodobný, kdyby se to vyrábělo sériově, asi by tak dlouho netrvalo to poznat. "Nějaký prototyp?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Miss pancíř 2.sv.v.