Miss pancíř 2.sv.v.
|
|
---|---|
![]() |
Připadá v úvahu ř.842, jenže tady jde o výkon cca 400 kW ![]() |
|
|
![]() |
Myslíš řadu 842: Pod podlahou vozu je zavěšena trakční výzbroj vozu, skládající se ze dvou spalovacích motorů LIAZ a hydromechanické zahraniční převodovky Allison HTB 741 R s automatickým řazením. Spalovací motory jsou naftové rychloběžné přeplňované šestiválce s přímým vstřikem paliva, vodním chlazením a ventilovém rozvodem OHV. Tyto agregáty pohánějí trakční převodovku, z níž je točivý moment na nápravy přenášen kloubovými hřídeli. nebo 843: Motorgenerátorové soustrojí, tvořené dvěma spalovacími motory a přírubově spojenými trakčními alternátory s individuálními usměrňovači, je zavěšeno pod podlahou motorového vozu. Spalovací motory LIAZ jsou přeplňované šestiválce s přímým vstřikem paliva, vodním chlazením a ventilovým rozvodem OHV. Nápravy poháhějí čtyři trakční motory s tlapovými ložisky, vždy dva v každém hnacím podvozku. |
|
|
![]() |
Přesně, problémem je adheze, rozjet se s těžkým vlakem za mokra je opravdu "sranda". Ještě pro informaci - moderní lokomotivy mají výkon kolem 6 MW, což už je opravdu síla (diesely jsou kvůli obtížnému přenosu síly z motoru zhruba na třetinovém výkonu)... |
|
|
![]() |
DG napsal v č. 166: no já jsem řešil jen ten motor o kterém se diskutovalo. Však známe problémy s převody"Problém by ani tak nebyl v motoru, jako v převodovce či hnací hřídeli a to docela velký. Bylo by to možné řešit pomocí DE pohonu, ale u toho mě zase děsí představa potřebného generátoru proudu a potřebný výkon elektromotorů. Přenos momentu z motoru na hnací kola by prostě byl asi největší kámen úrazu podobné monstrozity..." ![]() |
|
|
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
Jenom pro info: V188 byla impozantní dieselová lokomotiva, která tahala Doru (co je Dora snad ví kromě nejmenovaného slovenského pišišvora všichni). Byla to dvojdílná lokomotiva, takže měla dva motory MAN o výkonu 940 kobylek na brzdě. Přenos na TM byl pomocí dynama, každý z TM měl výkon 196 kW (každý díl měl tuším čtyři dvojkolí). K tažení Dory byly třeba dvě tyto dvojdílné lokomotivy. |
|
|
![]() |
Já mám pro Brejlouna 1325, generátor dává 1200. Sergej má těch 1470 na motoru. |
|
|
![]() |
čet.Hrad napsal v č. 165: Dík za informaci.Já vím, že by motor z Mause neměl velký účinek,ale četl jsem to a připadalo mi to divné."Ne, pokud já vím, tak ho měly pohánět dva (nebo taky 4, nevím přesně) ponorkové motory (ale nebylo uvedeno které). Takový Myší motor by pohnul tak max. s věží. " ![]() |
|
|
![]() |
Tolik těch motorů by snad nebylo třeba, jeden je velký jako lokomotiva (pozn. a v těch také našel í uplatnění). Čistě teoreticky - pokud ponorkový diesel v podobě známého Sergeje pohne rozjede 1000-2000t vážící vlak, pohnul by i se stejně těžkým monstrem. Problém by ani tak nebyl v motoru, jako v převodovce či hnací hřídeli a to docela velký. Bylo by to možné řešit pomocí DE pohonu, ale u toho mě zase děsí představa potřebného generátoru proudu a potřebný výkon elektromotorů. Přenos momentu z motoru na hnací kola by prostě byl asi největší kámen úrazu podobné monstrozity... |
|
|
![]() |
Worchester napsal v č. 164: Ne, pokud já vím, tak ho měly pohánět dva (nebo taky 4, nevím přesně) ponorkové motory (ale nebylo uvedeno které). Takový Myší motor by pohnul tak max. s věží."Motor z Mause-prý. Nevím jak te motor měl výkony,..." ![]() |
|
|
![]() |
Algernon napsal v č. 163: Motor z Mause-prý. Nevím jak te motor měl výkony,... "Už jsi přišel na to, co mělo pohánět „P 1000“?" |
|
|
![]() |
Algernon napsal v č. 154: Ty myslíš ,že by 1000tunový kolos s motorem o trochu více výkonějším než motor používaný v tanku Maus (asi 190t), mohl jet? " Proč by nemohl ject? :o)))" |
|
|
![]() |
Marder II D či E - máš recht |
|
|
mbbb napsal v č. 157: "mbbb se právě ta ausf. H nelíbí" ujde ![]() Miss hnus:MarderIII. s tim ruskym 76,2mmkanonem,Marder II. D, a marder I.... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
mbbb se právě ta ausf. H nelíbí ![]() |
|
|
mbbb napsal v č. 155: ne Grille ausf.H je peknej......ale Marder I. to je hnus.......este je hezkej Marder II. ausf F"třeba jako Grille " ![]() |
|
|
|
![]() |
adam-panzermayor napsal v č. 152: "Marder III.ausf M " ten je slušnej
adam-panzermayor napsal v č. 152: třeba jako Grille "jinak je to hnus" ![]() |
|
|
![]() |
Miis pancíř: Určitě E-1000,hmotnost 1000t![]() ![]() |
|
|
mbbb napsal v č. 150: jo Marder III.ausf M se mi liby ,jinak je to hnus"co říkáte na Mardery?" ![]() |
|
|
|
![]() |
mbbb napsal v č. 150: uchylo..."když sme u toho, co říkáte na Mardery?" ![]() |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Miss pancíř 2.sv.v.