Československé četnictvo, policie a finanční stráž
|
|
---|---|
Tom napsal v č. 488: díky, taky možnost. Hold všechno jde, když se chce. "k spíš začni v Jilemnici - v místním muzeu může být adresář z té doby (bývala to "móda" ve městech), podle toho si babička vzpomene na jméno, podle jména budeš hledat v matrice, najdeš datum narození a jsi doma. Máš na nejbližší dva-tři roky o zábavu postaráno " |
|
|
|
Ero napsal v č. 487: Tak spíš začni v Jilemnici - v místním muzeu může být adresář z té doby (bývala to "móda" ve městech), podle toho si babička vzpomene na jméno, podle jména budeš hledat v matrice, najdeš datum narození a jsi doma. Máš na nejbližší dva-tři roky o zábavu postaráno " V předešlých příspěvcích jsem psal, že to byl rodinný přítel z babiččiny strany. Informace mám od svojí babičky. Ona ví a pamatuje si, že ten pán je z Jilemnice, že se narodil o dva domy dál" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 486: Nevím! Proto jsem se na foru zeptal, protože jsem nevěděl! Tohle byla moje hypotéza případného postupu."jen pro moji informaci - jak by si hledal jejich místa narození? "
mbbb napsal v č. 486: V předešlých příspěvcích jsem psal, že to byl rodinný přítel z babiččiny strany. Informace mám od svojí babičky. Ona ví a pamatuje si, že ten pán je z Jilemnice, že se narodil o dva domy dál a u finanční stráže sloužil až do začátku války v Lazeštině. (určitě to jsou informace ještě od její maminky, protože babičce bylo tak 14 let.) To bylo všechno co ví a co vím i já! I stím minimem informací jsem chtěl zkusit po tom člověku zapátrat, prostě se jen zeptat, protože jsem nevěděl jak náročné to pátrání může být. Teď už to evidentně vím. Tímto se tedy omlouvám."Jak vůbec víš, že tam v těch letech někdo z rodiny sloužil, když ani nevíš, jak se menuje? Nevíš, jkase menuje, ale přitom znáš místo narození? "
mbbb napsal v č. 486: O tom mi není nic známo, ale obávám se že ne. "Máš jeho fotku?" |
|
|
|
Ero napsal v č. 479: "no to já právě nevím! Proto jsem se chtěl zeptat na složení toho oddělení, protože jsem myslel, že kdybych měl jména tak by se našlo i místo narození těch jednotlivců a podle toho bych ho zjistil." jen pro moji informaci - jak by si hledal jejich místa narození? Jak vůbec víš, že tam v těch letech někdo z rodiny sloužil, když ani nevíš, jak se menuje? Nevíš, jkase menuje, ale přitom znáš místo narození? Máš jeho fotku? |
|
|
|
Za tuhle cenu se proboha prodávají uniformy, ne s odpuštěním takový kus hadru... | |
|
|
Ten kabát je určitě z padesátých let, ale ta cena mi příjde hodně přemrštěná !! Na tvém místě bych ještě vyčkal na něco levnějšího | |
|
|
Ahoj, zdravim vas, muzete mi nekdo poradit? Objevil jsem na aukru kozenej kabat, chtel bych neco takovyho na moji starou Zetku 150 jako soucast dobovyho moto obleceni. Psal jsem dotaz a vic nez je v ty nabidce napsano, mi prodejce nerekl. Muzete se na to kouknout a poradit, jestli je to za ty penize prijatelny? A jestli muze byt opravdu tak stary?? Moc by mi to pomohlo, zkousel jsem i veteransky fora, ale nikdo nevi. Moc dekuju mailto: [email protected] www.aukro.cz/show_item.php?item=902813259 EDIT: Sloučení příspěvků, učesání textu |
|
|
|
Fuky napsal v č. 480: asi od 1935 až do roku 1939 "A víš alespoň v jakém období tam měl sloužit?" |
|
|
|
Ero napsal v č. 479: A víš alespoň v jakém období tam měl sloužit? "Proto jsem se chtěl zeptat na složení toho oddělení" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 478: no to já právě nevím! Proto jsem se chtěl zeptat na složení toho oddělení, protože jsem myslel, že kdybych měl jména tak by se našlo i místo narození těch jednotlivců a podle toho bych ho zjistil."tak mi napiš jeho méno, já se na něj podívám, mohl jsi to napsat rovnou, ušetřili bychom zde několik příspěvků" Případně se omlouvám, prostě jsem to chtěl jen zkusit. |
|
|
|
tak mi napiš jeho méno, já se na něj podívám, mohl jsi to napsat rovnou, ušetřili bychom zde několik příspěvků | |
|
|
mbbb napsal v č. 476: Údajně tam sloužil rodinný přítel z babiččiny strany, rodák z Jilemnice. Tak jsem po něm chtěl trochu zapátrat "Proč to potřebuješ vědět?" Jinak díky |
|
|
|
Ero napsal v č. 475: asi jedině podle seznamů zaměstnanců finanční správy, který každý zemský finanční úřad ročně vydával. Ovšem tam jsou řazeni zaměstnanci ne podle místa, kde loužili, ale logicky podle zařazení do služebních tříd a služebního postavení. Tedy je to náročnější hledání. Ale v principu to vcelku jde."Přesně to. Hlavně na konci třicátých let. Je možno to někde dohledat?" Proč to potřebuješ vědět? |
|
|
|
Fuky napsal v č. 474: Přesně to. Hlavně na konci třicátých let. Je možno to někde dohledat? "Kdo na tom oddělení sloužil?" |
|
|
|
Ero napsal v č. 473: Lazeština nebyla ani tak obec, jako spíše místní část Jasini, jíž prochází železnice do Jablonického průsmyku. Co tě zajímá konkrétně v této souvislosti? Kdo na tom oddělení sloužil? "Nevíte, kde bych se dověděl něco o oddělení finanční stráže v obci Lazeština (Podkarpatská Rus) ?" |
|
|
|
Nevíte, kde bych se dověděl něco o oddělení finanční stráže v obci Lazeština (Podkarpatská Rus) ? | |
|
|
mbbb napsal v č. 470: díky ti!
"vysoké kožené boty, jak píšeš ty "holiny", byly samozřejmně předpisové, to se ale v knize jistě píše"
Fuky napsal v č. 471: Já už si na to snad dám pozor! Jsem nějak nenapravitelnej, nebo co "Proboha, Eriku, máme naprosté pochopení pro tvoji momentální zapálenost do finanční stráže, ale nejprve si alespoň pořádně prostuduj literaturu, než začneš otravovat autora. " |
|
|
|
Proboha, Eriku, máme naprosté pochopení pro tvoji momentální zapálenost do finanční stráže, ale nejprve si alespoň pořádně prostuduj literaturu, než začneš otravovat autora. | |
|
|
vysoké kožené boty, jak píšeš ty "holiny", byly samozřejmně předpisové, to se ale v knize jistě píše | |
|
|
Už mám hned první dotazy Předpisová služební obuv pro FS byly standartní kotníkové šněrovací boty a holenice (kamaše) nebo ovinky, dále se nosily nepředpisové tzv. kanadky, které byly trpěny. Ale na fotografiích je spousta financů, kteří mají vysoké kožené holiny. Jak to bylo s nimi? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé četnictvo, policie a finanční stráž