Československé četnictvo, policie a finanční stráž
|
|
---|---|
Pavel Šrámek napsal v č. 535: Díky, to jsem potřeboval vědět. "Odběr GHL je vázán na zaplacení členského příspěvku, takže volně koupit se nedají." |
|
|
|
Fuky napsal v č. 532: Odběr GHL je vázán na zaplacení členského příspěvku, takže volně koupit se nedají. Nicméně zkusil bych nejbližší státní okresní archiv nebo krajskou knihovnu, kde by je mohli odebírat. "Kdepak se GHL nechají koupit?" |
|
|
|
Vypadám sice určitě jako hodně hloupá opička, ale ty stránky jsem si vygůglil. Nicméně nějak z nich nemohu vyčísti, kde jsou ty časopisy k prodeji. Edit.
kde jsou ty časopisi k prodeji.
nejsem já dobytek? |
|
|
|
Fuky: www.genealogie.cz/aktivity/casopis/ a když pár let počkáš, můžeš si ho i stáhnout |
|
|
|
Kdepak se GHL nechají koupit? | |
|
|
V Genealogických a heraldických listech číslo 2010/1 vyšel článek Tomáše Herajta "Můj děda byl četník", který je návodem, kde pátrat, když někdo hledá údaje o svém předkovi, který byl četníkem. | |
|
|
Glynwed napsal v č. 518: Ty si nedáš pokoj. Haberspirk > haberspirské. Popřípadě Habersbirk > habersbirské (teď si fakt nepamatuju, jak je to oficiálně ve statistickém lexikonu, jenom vím, že Habartov je název používaný až po válce). Pomlčka pěkná "habespirkské " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 524: sem jim tam poslal mejl kvůli tomu ale jinak hezké "Ano, zjistili jsme nové informace o "hranicích s Polskem" na přelomu 18. a 19. století etc.... " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 522: Ano, zjistili jsme nové informace o "hranicích s Polskem" na přelomu 18. a 19. století etc...."Dnes tam např. byla reportáž o pašerácích z Krkonoš." Reportáž z Ústí ale byla dobrá, ne každý se nahoru dostane.
Glynwed napsal v č. 518: Habespirk. "hebersbirské" |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 521: Díky, opravdu potěšilo."Ero: A tohle ti určitě udělá radost: toulavakamera.ct24.cz/article.asp?article_id=2146 "
mbbb napsal v č. 522: Když něco sem tam za čas o víkendu vidím, tak to je taky Toulavá kamera. "Toulavá kamera je hodně zajímavej pořad, můj asi nejoblíbenější v televisi. Dnes tam např. byla reportáž o pašerácích z Krkonoš" |
|
|
|
Toulavá kamera je hodně zajímavej pořad, můj asi nejoblíbenější v televisi. Dnes tam např. byla reportáž o pašerácích z Krkonoš. | |
|
|
Ero: A tohle ti určitě udělá radost: toulavakamera.ct24.cz/article.asp?article_id=2146 | |
|
|
Glynwed napsal v č. 518: Nejspíš ta samá fotografie je i v Láškovi - Jednotka určení SOS 1. díl. (str. 236)"Ota Holub, Rovnice řešená zradou: Sice to není moc kvalitní fotka, ale část místnosti je ve fotografické příloze – Zavražděný velitel hebersbirské četnické stanice prap. Koukol." To mě nedošlo. díky |
|
|
|
František Fara, Četnické vzpomínky: str. 27, na četnické stanici v Trutnově. | |
|
|
Ota Holub, Rovnice řešená zradou: Sice to není moc kvalitní fotka, ale část místnosti je ve fotografické příloze – Zavražděný velitel haberspirské četnické stanice prap. Koukol. | |
|
|
mbbb napsal v č. 516: Byl by to běh na dlouhou trať a i finančně náročnej, než bych sehnal všechno potřebné. Kdyby se to povedlo, stálo by to ale za to. Pro mě teda určitě. "tím málo co zkazíš, klidně to můžeš udělat z tohoto, má-li to vůbec tedy smysl" |
|
|
|
Ero napsal v č. 515: né, v pohodě, já se zase nechtěl dotknout tebe "Dobře! V pohodě! nechtěl jsem se tě nějak dotknout! "
Ero napsal v č. 515: tím málo co zkazíš, klidně to můžeš udělat z tohoto, má-li to vůbec tedy smysl "Konkrétně k těm interiérům - Mám možnost se celkem levně dostat k prvorepublikovýmu nábytku (z pozůstalosti). Je to psací stůl (v trochu horším stavu) a krásná kartotéka + ještě něco. Jelikož mám k dispozici i volnou místnost, chtěl jsem se pokusit to tam stylově zařídit. " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 514: Dobře! V pohodě! nechtěl jsem se tě nějak dotknout!
"peciálně takovýhle věci nemám vůbec chuť dávat ven, tady a na takovýhle dotaz - zatím, jejich čas teprve přijde."
mbbb napsal v č. 514: Každej dotaz, kterej jsem položil nebyl nikdy proto, aby "řeč nestála"."víš, ty mi tady přijdeš, že se chováš, jako když si čteš v encyklopedii - zadáš dotaz, jen tak, aby řeč nestála, a čekáš, že ti vypadne odpoveď " Konkrétně k těm interiérům - Mám možnost se celkem levně dostat k prvorepublikovýmu nábytku (z pozůstalosti). Je to psací stůl (v trochu horším stavu) a krásná kartotéka + ještě něco. Jelikož mám k dispozici i volnou místnost, chtěl jsem se pokusit to tam stylově zařídit. Jen tak z nudy, bych se neptal... |
|
|
|
víš, ty mi tady přijdeš, že se chováš, jako když si čteš v encyklopedii - zadáš dotaz, jen tak, aby řeč nestála, a čekáš, že ti vypadne odpoveď Speciálně takovýhle věci nemám vůbec chuť dávat ven, tady a na takovýhle dotaz - zatím, jejich čas teprve přijde. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 512: OK. díky Kdyby si měl ale náhodou čas, určitě bych fotečkama nepohrdnul "pár fotek interiérů kanceláří oddělení či inspektorátu FS mám, ale je škoda to sem dávat. Je to prostě místnost zařízená klasickým nábytkem, většinou kancelářským, té doby." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé četnictvo, policie a finanční stráž