Československé četnictvo, policie a finanční stráž
|
|
---|---|
Přiznám se, že jsem ty zdroje buď překouk.Když jsem na ně teď koukal, tak ani jeden neznám. Fakt, ale je, že podle "našich" univerzitních standartů bych na takový článek čekal min. 5 a spíš víc. | |
|
|
giro.c napsal v č. 555: Já se necítím být úplně povolaný ten článek hodnotit, proto s tím oslovuji odborníka. Jináč mě docela zarazilo, že autor vycházel opět pouze ze dvou publikací - z třetího dílu Codyho a Pavla Šrámka - Ve stínu Mnichova.... "Safra a mě se jako laikovi ten článek docela líbil." |
|
|
|
Safra a mě se jako laikovi ten článek docela líbil. | |
|
|
Jo ty obrázky československé armády k tomu článku opravdu neseděly. | |
|
|
mbbb napsal v č. 552: Oukej, jak se dostanu ke skeneru, pošlu to. "estli ti to neva, udělej to prosím rovnou, díky " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 550: estli ti to neva, udělej to prosím rovnou, díky"Jestli to neseženeš, já ti to naskenuju a pošlu, ale je to jen první část, druhá vyjde asi až na konci srpna jestli jsem dobře viděl, že to číslo je na dva měsíce..." Já ani nevěděl, že existuje nějaké Válka revue. No, ono již ten název sám o sobě mi nepřijde nejlepčí. |
|
|
|
Jestli to neseženeš, já ti to naskenuju a pošlu, ale je to jen první část, druhá vyjde asi až na konci srpna jestli jsem dobře viděl, že to číslo je na dva měsíce... | |
|
|
Fuky napsal v č. 545: "Jardo, nechtěl bys ten článek přečíst a případně zkritizovat, tedy až vyjde i druhý díl, poněvadž to píše opět onen význačný Bc. Brabec, který již vyprodukoval ony dva články o opevnění a mám pochybnosti i o jeho schopnosti kvalitního opisování. Jinak obrázky pěkné, škoda, že nemají se SOS nic společného " klidně, rád se popasu, ale ten článek nemám, můžete mi ho někdo poslat? Máte ten článek někdo? Estli si vzpomenu, stavím se zítrav Hypernově, ale estli si vzpomenu, někdy mívám Cimrmanův komplex |
|
|
|
Ha, pardón! Spletl jsem si to s History revue. | |
|
|
bush napsal v č. 546: Proč? Někteří lidé z Válka revue, eventuelně z onoho nakladatelství na Frontu lezou a případná kritika by mohla vést ke zvýšení kvality toho periodika, které bych jako celek neodsuzoval jenom proto, že tam není poznámkový aparát... "Ono to asi bude značná ztráta času. " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 545: Ono to asi bude značná ztráta času. Měl bych spíš obavu z případného opsání zdejšího Jardova článku. "Jardo, nechtěl bys ten článek přečíst a případně zkritizovat" |
|
|
|
Jardo, nechtěl bys ten článek přečíst a případně zkritizovat, tedy až vyjde i druhý díl, poněvadž to píše opět onen význačný Bc. Brabec, který již vyprodukoval ony dva články o opevnění a mám pochybnosti i o jeho schopnosti kvalitního opisování. Jinak obrázky pěkné, škoda, že nemají se SOS nic společného | |
|
|
Dneska jsem stál v Tescu a čekal až mátí nakoupí za těch 5minut jak slibovala :-D a tudíž jsem měl čas pročíst si Válka revue, je tam článek o SOS, vzniku, úloze a nástin situace v roce 1938. Nečetli jste to někdo? Mně jako laikovi se docela líbil, tak mě zajímá názor těch zainteresovanějších | |
|
|
informace ze zajímavého setkání, snad to něco i přinese v bádání do budoucna: www.financnistraz.estranky.cz/clanky/z-histo... |
|
|
|
Chtěl bych se zeptat, zda existoval nějaký předpis, který by určoval obsah služebních brašen četnictva a finanční stráže. Předem dík za odpověď | |
|
|
Ve dnech 25.-27. listopadu proběhne pátý ročník Konference policejních historiků. Uzávěrka přihlášek pro přednášející je 25. června. | |
|
|
Sháním informace o zastřelení tří četníků v Šumbarku v červenci 1920. Nevíte, zda už byl tento případ někde popsán, např. v nějakém regionálním sborníku? Díky. | |
|
|
Pánové,nevíte něco bližšího o vraždě četníka na zkoušku Stanislava Haranta v Krči v červnu 1919? Tušíte, zda byl tento případ již popsán v nějaké knize či článku, případně zda existuje nějaká pamětní deska apod.? Díky. | |
|
|
něco málo vzpomínek na těžké začátky čsl. pohraniční stráže na východním Slovensku: www.financnistraz.estranky.cz/clanky/z-histo... |
|
|
|
Tomáš Hejrat je můj kamarád. jestli máte někdo zájem o článek, pošlete mi SZ, já ho seženu. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé četnictvo, policie a finanční stráž