Československé četnictvo, policie a finanční stráž
|
|
---|---|
Zdravím,prosím o pomoc při identifikaci příslušníka FS. Dozorce František Kehar (či Kohar), 1933 sloužil v Českém Wiesenthalu. Potřebuji ověřit pravopis jeho jména, jelikož jsem se setkal se dvěma verzemi. Díky. | |
|
|
mbbb napsal v č. 438: děkuju! Dlouho už uvažuji o uniformě četnictva nebo FS. Tzv. bojové ukázky pro mě nejsou zase tolik důležité. "Kniha od Speychala a kol.: Stráž obrany státu 1936-1939. Předpokládám, že ti jde o stejnokroje služební z roku 1938, které chceš nosit na tzv. bojové ukázky." |
|
|
|
Ero napsal v č. 437: Kniha od Speychala a kol.: Stráž obrany státu 1936-1939. Předpokládám, že ti jde o stejnokroje služební z roku 1938, které chceš nosit na tzv. bojové ukázky. "Chtěl bych se zeptat, kde bych se dozvěděl nejvíce o stejnokrojích četnictva a finanční stráže." |
|
|
|
Chtěl bych se zeptat, kde bych se dozvěděl nejvíce o stejnokrojích četnictva a finanční stráže. Předem díky A dále bych se chtěl dotázat zda jste se už někdo setkal s replikami od mos21.xf.cz/Nab%C3%ADdka%20nov%C3%A1.htm a jaký je na ně Váš názor. (edit linku, čet.Hrad) |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 435: Těch chyb je tam daleko víc, ale zabývat se jimi je ztráta času... "text článku je zprasen" |
|
|
|
Každé takové neuskutečněné připomínky je škoda. Ovšem je i škoda, že text článku je zprasen:
příslušníků sboru,kteří položily životy
|
|
|
|
tohohle pomníku je škoda, že nebyl postaven: www.financnistraz.estranky.cz/clanky/slavin-... myslím, že ti financi by si ho zasloužili |
|
|
|
mbbb napsal v č. 427: "dnes proběhla ve srubu K-S 14 Cihelna slavnostní vernisáž výstavy o Finanční stráži." tady je několik fotografií z vernisáže a z expozice: www.financnistraz.estranky.cz/fotoalbum/neza... |
|
|
|
doporučuji ctěnému obecenstvu k pozornosti tuto knihu: Dějiny dopravní policie, od paní Machutová, což je ředitelka Musea PČR. Kniha byla vydána k 90. výročí existence dopravní policie. Naopak nedopoučuji PT obecenstvu knihu: Z dějin pražské policie (vybrané kapitoly), autor Dr. Macek kniha se orinentuje především na 17. - 19. století a není to nic moc. |
|
|
|
Díky. Vernisáž bohužel nestihnu, ale znamenám si. | |
|
|
přijďte na výstavu: csol-mb.net/pozvanka-na-vystavu-o-strazi-obr... |
|
|
|
dlouhodobě, již to mají i na stránkách Cihelny: cihelna.militaryclub.info/ | |
|
|
Díky za tip. Je ta výstava nějak časově omezena, nebo tam bude dlouhodobě? | |
|
|
dnes proběhla ve srubu K-S 14 Cihelna slavnostní vernisáž výstavy o Finanční stráži. Byl jsme tam a mohu výstavu opravdu ctěnému PT obecenstvu doporučit. Rozsahem jde o malou výstavu, je pouze v jedné místnosti (ubikace mužstva), ale jsou tam zajímavé věci a je to hodně hezky udělané. Až bude mít cestu kolem, určitě se tam zastavte! Krom toho jsem navštívil i vedlejší vojenské museum v Králíkách, to bylo pro mne dost zklamáním ... www.armyfort.com/ |
|
|
|
guano napsal v č. 425: OK"pošli mi jej na mail uvedený v profilu. "
guano napsal v č. 425: další replika tančíku 33"Jako ještě jeden tančík, nebo další replika podle jiného vzoru ?" uvídíme, jak to ve bude a dopadne |
|
|
|
Díky za link - to je nějakej boreček Článek bych si rád přečetl, takže jestli mohu prosit, pošli mi jej na mail uvedený v profilu. Díky !
mbbb napsal v č. 424: Jako ještě jeden tančík, nebo další replika podle jiného vzoru ? "Kromě této repliky se v tajnosti snad stále ještě staví alespoň jedna jiná. " |
|
|
|
guano napsal v č. 423: staví se repliky:"Můžeš být konkrétnější ? To mi docela zajímá. " www.fronta.cz/fotogalerie/stavba-repliky-tan... www.tancik-vz33.estranky.cz/ V detektor revue 3/2009 vyšel o stavbě repliky článek. Mohu poslat v pdf v případě zájmu. Autorem toho článku je i sem občas přišidvší Danil P. Minár, náš přední difrobadatel a spoluautor článku vo želvách u policie. Kromě této repliky se v tajnosti snad stále ještě staví alespoň jedna jiná.
guano napsal v č. 423: tak z laminátu třeba by to snad šlo "Asi by to bylo nákladné, ale lidi jsou šikovný a s lesčím si poradí. A i ty technologie dnes pokročily..." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 422: Můžeš být konkrétnější ? To mi docela zajímá."Ale snad se dočkáme toho tančíku vz. 33"
mbbb napsal v č. 422: Asi by to bylo nákladné, ale lidi jsou šikovný a s lesčím si poradí. A i ty technologie dnes pokročily... "Novostavby se asi nedočkáme, neb přeci jen želví tvary jsou složité ku výrobě" |
|
|
|
guano napsal v č. 421: díky. Novostavby se asi nedočkáme, neb přeci jen želví tvary jsou složité ku výrobě "mbbb: Ráno jsem ten článek dočetl - díky a gratuluji - skvělý článek ! Škoda, že se nějaká "Želva" nezachovala. Nedočkáme se novostavby, podobně jako u OA 30 ? " Ale snad se dočkáme toho tančíku vz. 33 |
|
|
|
mbbb: Ráno jsem ten článek dočetl - díky a gratuluji - skvělý článek ! Škoda, že se nějaká "Želva" nezachovala. Nedočkáme se novostavby, podobně jako u OA 30 ? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Československé četnictvo, policie a finanční stráž