Generálové a maršálové 2.sv.v.
|
|
---|---|
strateg.21 napsal v č. 134: To je asi trochu něco jiného,nemyslíš "stratégu"?A když jsme u toho zajmutí,kdo vydal rozkaz neustoupit ani o píď? "Ano, ale vždy je lepší se dostat nebo probít z obklíčení než-li se nechat zajmout jako celek 6.armáda u Stalingradu, žejo?" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 125: Ano, ale vždy je lepší se dostat nebo probít z obklíčení než-li se nechat zajmout jako celek 6.armáda u Stalingradu, žejo? "Za druhé, pokud by se probili a ustoupili, čím by si pomohli? Zapříčinili by odříznutí vojsk na Kavkazu, takže by to bylo z bláta do louže." |
|
|
|
mig: všechny jsem jmenoval na základě toho jak veleli v boji | |
|
|
Perry: Moja mienka o čs. armáde je možno až prehnane vysoká, musím priznať, že sa tým nezaoberám, ale rád sa poučím... Nechcem trepať kraviny ale kto poznal Žukova pred jeho prvým úspechom? | |
|
|
podle mě: Krejčí, Kultvašr, Rychtrmoc, Sklenkovský | |
|
|
mig: myslím tvůj názor... | |
|
|
Perry napsal v č. 127: Zle položená otázka. To zvykne ukázať až skutočná vojna "Koho byste považovali za nejlepšího československého vojevůdce před září 1938?" |
|
|
|
Jestli myslíš v září 38 v činné službě tak třeba - Sergej Vojcechovskij (a to na základě toho co skutečně dokázalve velitelských funkcích). Jestli myslíš do září 1938 obecně tak jsou tady i jiní kandidáti - Podhajský, Gajda, Šnejdárek ... |
|
|
|
Koho byste považovali za nejlepšího československého vojevůdce před září 1938? | |
|
|
Dzin: (125)plně s tebou souhlasím nemelo cenu utíkat z prohrané bitvy(Stalingrad) navíc byly obklíčeni takže by se ani asi neprobily zpět | |
|
|
Za prvé, schopnost Němců se probít z kotle byla více než diskutabolní. Za druhé, pokud by se probili a ustoupili, čím by si pomohli? Zapříčinili by odříznutí vojsk na Kavkazu, takže by to bylo z bláta do louže. |
|
|
|
Já si myslím, že určitě. Němci by se dokázali z kotle probít... | |
|
|
Dice napsal v č. 120: Paulus často Hitlera žádal o volnost jednání a následném probití z kotele ven...Ale Hitler byl Stalingradem úplně posedlý, což z vojenského hlediska je samo o sobě už porážkou. "Jo zůstat tam, což nakonec udělali...Hitlera jsem nechtěl nějak obhajovat spíš poukázat na proč?" |
|
|
|
Jo zůstat tam, což nakonec udělali...Hitlera jsem nechtěl nějak obhajovat spíš poukázat na proč? | |
|
|
A oni mohli Němci u Stalingradu udělat něco jiného? | |
|
|
Hitler měl bojové zkušenosti z I.světový, kde se bojovalo o každou píď území. Není divu, že tak nerad a málo ustupoval... | |
|
|
Hlavně Hitler neměl žádnou vojenskou akademii apod..., malé vojenské zkušenosti a tvrdohlavost na kterou hlavně doptatila 6. armáda u Stalingradu. Přesně tak, skoro celý generálský štáb ho vůbec nemusel a po atentátu 20. července 1944 udělal skoro to samé, co Stalin při své čistce, kdy popravil 80% celého generálského štábu. |
|
|
|
Lavockin napsal v č. 115: Hitlera nemala v láske väčšina nemeckého dôstojníckeho zboru, okrem jeho pätolízačov. "Možná ty Rommelovy úspěchy, byly také dány tím, že Hitlera neměl příliš dvakrát v oblibě. Vemte si, že ho neměl také příliš rád Guderian a také co dokázal." |
|
|
|
Možná ty Rommelovy úspěchy, byly také dány tím, že Hitlera neměl příliš dvakrát v oblibě. Vemte si, že ho neměl také příliš rád Guderian a také co dokázal. |
|
|
|
hit7run napsal v č. 113: "Rommel byl stejně nejlepší Německý maršál" To byl jenom vynikající stratég. Myslytelé byli Heinz s Erichem, nevim nevim, co by bez nich Erwin dělal |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Generálové a maršálové 2.sv.v.