Generálové a maršálové 2.sv.v.
|
|
---|---|
Perry: Armádní generál Alois Liška, C.B.E, D.S.O. základní info třeba zde: neviditelnypes.cz/clanky/7648_0_0_0.html známý, dojemný a pravdivý citát gen. Lišky: „Při vzpomínce na vlast mi mimoděk vstoupí slzy do očí a smutno je mi, smutno až k smrti...“ |
|
|
|
S Klapálkem souhlasím ale Lišku bohužel moc neznám... | |
|
|
když jsme u toho, což takhle generálové Liška či Klapálek? | |
|
|
Ah, tak to nic. Až ho potkáte tak mu řekněte, že patří k mým nejoblíbenějším . | |
|
|
Ne, kdo to je ? | |
|
|
Teda, koukám... Generálové a maršálové 2.sv.v.. A už tady zaznělo jméno Rommel? |
|
|
|
Perry napsal v č. 169: A navíc měli karabinu g33/40 "Horští myslivci " |
|
|
|
Perry napsal v č. 169: Chceš říct vycvičenější než Waffen-SS? "nejvycvičenější vojáci " |
|
|
|
Worchester:To souhlasím. Horští myslivci se slavnou protěží v klopě feldkabátu byli nejvycvičenější vojáci něm.armády,ne-li z celé WWII. | |
|
|
Když už bych měl hodnotit moji oblíbenou osobnost války tak hned po Čechoslovácích bych si vybral Němce gen.plk.Eduarda Dietla ,velitele horských myslivců, a to jen proto,že velel jedním z nejlépe vycvičených vojáků. | |
|
|
ó děkuji, já si vážím finanční stráže | |
|
|
i když to není ani generál, ani maršál z 2 sv. války - vážím si Perryho - pardon Krejčího | |
|
|
já jsem jako ty mbbb spíš na slečny... ...tedy pokud nepatříš mezi tu menšinu... | |
|
|
i ty Pery??? |
|
|
|
mbbb: a kdo by nebyl...nepočítám gayskou komunitu v ČR... i když někdy lepší hezkej chlap než vošklivá ženská |
|
|
|
já nemám rád žádného! já sem spíš na slečny |
|
|
|
Jakého máš nejraději Německého generála | |
|
|
hguderian: S Guderianem souhlasím...talent jistě měl obrovský a patří mezi mé nejoblíbenější generály. YAMATO:Hitler byl spojenecký agent který dostal úkol zlikvidovat Německo |
|
|
|
Moji oblíbení velitelé: Hitler a Himmler. Pro porážku Říše udělali víc, než mnozí spojenečtí | |
|
|
Moji dvaja najoblubenejsi generali su Manstein a Guderian!!! po dobivani Sevastopolu, jeden nemecky vojak vyhlasil, ze pohyboval vojakmi ako panakmi na sachovnici! o Jodlovi sa hovorilo ze to je jeden z najvacsich mozgov v wehrmachte! Jodla povazujem za jedneho z najlepsich strategov,aj ked nemal volnu ruku. ale zas ani Hitler nebol magor. niektore jeho rozhodnutia boli spravne.napr. presmerovat guderianovu 2.tankovu armadu na Kyjev. zajali 600.tisic ruskych vojakov. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Osobnosti
- > Generálové a maršálové 2.sv.v.