Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej
|
|
---|---|
Martin R. napsal v č. 120: jak klečí za kubelwagenem... mě to přijde jako SA zbavený dřeva a mířidel "jj,já ho viděl-taky jsem na to koukal,co to je zač...." |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 119: jj,já ho viděl-taky jsem na to koukal,co to je zač...."např: četli jste 4. číslo časopisu naše vojsko??? je tam fotografie SVH T-S20 PLÁŇ a jeden SSman tam má MP44 ale dle mě je to z něčeho předělaný...je to moc plochý" ted na to koukám.. Je to SA 58,ale má hodně předělané pažbení |
|
|
|
GeorgRolf napsal v č. 107: v nejhorším případě by stačil panzerfaust, ne?
"Spíš bys měl potíže se zbraní, protože v tomhle věku nemůžeš oficiálně mít ani plynovku"
Johny napsal v č. 109: to se může sát, například ve Slivicích měly letos amíci československý kokosy a Sa 58...
"No mně ani tak nevadí neoholení či špinaví vojáci (což v reálu bylo) na přehlídkách ale vadí mně voják ve fungl nové uniformě SS v ošoupaných českých kanadách a se samopalem vz.58 v ruce."
Martin R. napsal v č. 116: např: četli jste 4. číslo časopisu naše vojsko??? je tam fotografie SVH T-S20 PLÁŇ a jeden SSman tam má MP44 ale dle mě je to z něčeho předělaný...je to moc plochý "Myslim ze pozná....SA 58 od AK asi jo,ale mp44 vypadá opravdu jinak...." |
|
|
|
GeorgRolf napsal v č. 117: "No to pro vás co do toho děláte, ale tatíci co byli na vojně před lety často i originál MP44 považují za osmapadesátku, nebo ještě častěji za Kalacha. Každopádně jde o to, že plno lidí vůbec netuší, že němci používali zbraň tohoto typu. Správný Němec dle všech filmů musí mít tudleten Šmajsr ne? )))" no dobrá,přesvědčil si mě Ale mysel jsem že skutečnost,že němci za WW2 měli útočnou pušku je všeobecně známá i mezi laickou veřejností.... |
|
|
|
No to pro vás co do toho děláte, ale tatíci co byli na vojně před lety často i originál MP44 považují za osmapadesátku, nebo ještě častěji za Kalacha. Každopádně jde o to, že plno lidí vůbec netuší, že němci používali zbraň tohoto typu. Správný Němec dle všech filmů musí mít tudleten Šmajsr ne? ))) A Mosin se od Mauseru liší velmi nápadně, už na první pohed je Mosin tenoučká a lehká špejle, zatímco Mauser je relativně mohutná a masivně působící zbraň. |
|
|
|
To je přesně ono...vz.58 pozná kdejakej strejda, ale když vedle sebe položíš MP44, Kalašnikov a 58, tak už si tak jistej nebude, co z toho je vlastně co.
Myslim ze pozná....SA 58 od AK asi jo,ale mp44 vypadá opravdu jinak.... MP-44: AK-47 Samopal vz.58
My používáme převážně Mosiny i pro Němce, především kvůli ceně střeliva, a taky protože je to vcelku univerzální zbraň. Dá se použít pro obě války a v podstatě pro obě strany.
To je něco jinýho,ty jsou dost podobný a na prvý pohled mosin od mauseru nepoznáte.....
Tenhle koníček je prostě drahý a nedá se, aby všecko bylo tip ťop.
,bohužel je to tak,který je koníček je dneska levný.... |
|
|
|
Hmm...třeba já mám problém s botama. Půllitry ve velikosti 46 jsou věc nevídaná a když se k tomu připočte, že mám poměrně široké lýtko, tak jsem měl problém sehnat na sebe i alternativu za německé spinky:-/ | |
|
|
jasně, jsou věci, který jsou drahý a špatně dostupný a jsou věci,který nestojej nic - kázeň a stejnokrojová kázeň. | |
|
|
To je přesně ono...vz.58 pozná kdejakej strejda, ale když vedle sebe položíš MP44, Kalašnikov a 58, tak už si tak jistej nebude, co z toho je vlastně co. My používáme převážně Mosiny i pro Němce, především kvůli ceně střeliva, a taky protože je to vcelku univerzální zbraň. Dá se použít pro obě války a v podstatě pro obě strany. Mimochodem...taková vz.24 má třeba k Mannlicheru +/- stejně daleko jako vz.58 k MP44. Tenhle koníček je prostě drahý a nedá se, aby všecko bylo tip ťop. |
|
|
|
Johny napsal v č. 109: "No mně ani tak nevadí neoholení či špinaví vojáci (což v reálu bylo) na přehlídkách " na přehlídkách mě tedy vadí
Johny napsal v č. 109: "ale vadí mně voják ve fungl nové uniformě SS v ošoupaných českých kanadách a se samopalem vz.58 v ruce." když jinej kvér nemá............... My třeba máme stejnokroje našich legionářů a k pomníku si bereme pušky vz. 24. Lebelky či něco podobného nemáme. Ono to moc lidí nepozná. Je pravda, že sapik 58 je známější |
|
|
|
GR (108) - takhle jsem to nemyslel, samozřejmně. Byl jsme u hodně pietních aktů, stafáží i pomníků a třeba i letos na Letné. A tady mají být vojáci jak ze škatulky a dle dobových předpisů. Je myslím docela pochopitelné, že když po konci bojové ukázky je defilé před diváky, že vojáci mají něco za sebou. |
|
|
|
No mně ani tak nevadí neoholení či špinaví vojáci (což v reálu bylo) na přehlídkách ale vadí mně voják ve fungl nové uniformě SS v ošoupaných českých kanadách a se samopalem vz.58 v ruce.
proboha,tohle jsi někde viděl??? |
|
|
|
No mně ani tak nevadí neoholení či špinaví vojáci (což v reálu bylo) na přehlídkách ale vadí mně voják ve fungl nové uniformě SS v ošoupaných českých kanadách a se samopalem vz.58 v ruce. | |
|
|
mbbb, no to je trochu otázka. Obávám se, že v reálu voják po x týdnech v první linii bude jen těžko do hladka oholen a s uniformou jak ze škatulky. A pokud taková "přehlídka" následuje po nějaké bojové ukázce ve volném terénu...no pokud jsi si to někdy zkusil, tak víš sám. |
|
|
|
Spíš bys měl potíže se zbraní, protože v tomhle věku nemůžeš oficiálně mít ani plynovku. | |
|
|
Martin R. napsal v č. 105: u Sovětů a Němců určitě ne... "A jinak myslíš že potíž s věkem bych neměl??" |
|
|
|
Martin, ono takových klubů je po celé republice mraky, takže stačí se poptat v okolí či zapátrat na internetu a určitě se najde někdo bližší.
A jinak myslíš že potíž s věkem bych neměl?? |
|
|
|
já bych se kidně přidal, akorát bych musel jezdit maximalně 1 za měsíc protože to je vážně daleko...ale to by se nějak zařídilo | |
|
|
GeorgRolf napsal v č. 93: ok...mail by měl být v mých detailech... "Pošlu ti pár fotek na mail i když zatím poslední a nejlepší akci nemám zatím v el. podobě." |
|
|
|
GR (100) - dá se souhlasit. Další věc je, jak ti kluci v těch stejnokrojích vypadaj. Mě může vzít šlak, když vidím opasky pod koulema, rozepnuté límce, neoholené tváře, dlouhé vlasy na límec, špinavé odrbané stejnokroje apod. Něco z výše uvedeného bylo třeba možno vidět i na letošní Letné. Je to bohužel skoro normální stav. Pak je vidět, jakej k tomu stejnokroji ti co si ho oblékaj maj vztah. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej