Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej
|
|
---|---|
![]() |
Martin R. napsal v č. 120: jak klečí za kubelwagenem... mě to přijde jako SA zbavený dřeva a mířidel "jj,já ho viděl-taky jsem na to koukal,co to je zač...." |
|
|
![]() |
Mocny_Fanda napsal v č. 119: jj,já ho viděl-taky jsem na to koukal,co to je zač...."např: četli jste 4. číslo časopisu naše vojsko??? je tam fotografie SVH T-S20 PLÁŇ a jeden SSman tam má MP44 ale dle mě je to z něčeho předělaný...je to moc plochý" ted na to koukám.. Je to SA 58,ale má hodně předělané pažbení |
|
|
![]() |
GeorgRolf napsal v č. 107: v nejhorším případě by stačil panzerfaust, ne?
"Spíš bys měl potíže se zbraní, protože v tomhle věku nemůžeš oficiálně mít ani plynovku"
Johny napsal v č. 109: to se může sát, například ve Slivicích měly letos amíci československý kokosy a Sa 58...
"No mně ani tak nevadí neoholení či špinaví vojáci (což v reálu bylo) na přehlídkách ale vadí mně voják ve fungl nové uniformě SS v ošoupaných českých kanadách a se samopalem vz.58 v ruce."
Martin R. napsal v č. 116: např: četli jste 4. číslo časopisu naše vojsko??? je tam fotografie SVH T-S20 PLÁŇ a jeden SSman tam má MP44 ale dle mě je to z něčeho předělaný...je to moc plochý "Myslim ze pozná....SA 58 od AK asi jo,ale mp44 vypadá opravdu jinak...." |
|
|
![]() |
GeorgRolf napsal v č. 117: "No to pro vás co do toho děláte, ale tatíci co byli na vojně před lety často i originál MP44 považují za osmapadesátku, nebo ještě častěji za Kalacha. Každopádně jde o to, že plno lidí vůbec netuší, že němci používali zbraň tohoto typu. Správný Němec dle všech filmů musí mít tudleten Šmajsr ne? )))" no dobrá,přesvědčil si mě ![]() Ale mysel jsem že skutečnost,že němci za WW2 měli útočnou pušku je všeobecně známá i mezi laickou veřejností.... ![]() |
|
|
No to pro vás co do toho děláte, ale tatíci co byli na vojně před lety často i originál MP44 považují za osmapadesátku, nebo ještě častěji za Kalacha. Každopádně jde o to, že plno lidí vůbec netuší, že němci používali zbraň tohoto typu. Správný Němec dle všech filmů musí mít tudleten Šmajsr ne? ![]() A Mosin se od Mauseru liší velmi nápadně, už na první pohed je Mosin tenoučká a lehká špejle, zatímco Mauser je relativně mohutná a masivně působící zbraň. |
|
|
|
![]() |
To je přesně ono...vz.58 pozná kdejakej strejda, ale když vedle sebe položíš MP44, Kalašnikov a 58, tak už si tak jistej nebude, co z toho je vlastně co.
Myslim ze pozná....SA 58 od AK asi jo,ale mp44 vypadá opravdu jinak.... MP-44: ![]() AK-47 ![]() Samopal vz.58 ![]()
My používáme převážně Mosiny i pro Němce, především kvůli ceně střeliva, a taky protože je to vcelku univerzální zbraň. Dá se použít pro obě války a v podstatě pro obě strany.
To je něco jinýho,ty jsou dost podobný a na prvý pohled mosin od mauseru nepoznáte.....
Tenhle koníček je prostě drahý a nedá se, aby všecko bylo tip ťop.
![]() |
|
|
Hmm...třeba já mám problém s botama. Půllitry ve velikosti 46 jsou věc nevídaná a když se k tomu připočte, že mám poměrně široké lýtko, tak jsem měl problém sehnat na sebe i alternativu za německé spinky:-/ | |
|
|
![]() |
jasně, jsou věci, který jsou drahý a špatně dostupný a jsou věci,který nestojej nic - kázeň a stejnokrojová kázeň. |
|
|
To je přesně ono...vz.58 pozná kdejakej strejda, ale když vedle sebe položíš MP44, Kalašnikov a 58, tak už si tak jistej nebude, co z toho je vlastně co. My používáme převážně Mosiny i pro Němce, především kvůli ceně střeliva, a taky protože je to vcelku univerzální zbraň. Dá se použít pro obě války a v podstatě pro obě strany. Mimochodem...taková vz.24 má třeba k Mannlicheru +/- stejně daleko jako vz.58 k MP44. Tenhle koníček je prostě drahý a nedá se, aby všecko bylo tip ťop. |
|
|
|
![]() |
Johny napsal v č. 109: "No mně ani tak nevadí neoholení či špinaví vojáci (což v reálu bylo) na přehlídkách " na přehlídkách mě tedy vadí
Johny napsal v č. 109: "ale vadí mně voják ve fungl nové uniformě SS v ošoupaných českých kanadách a se samopalem vz.58 v ruce." když jinej kvér nemá............... ![]() My třeba máme stejnokroje našich legionářů a k pomníku si bereme pušky vz. 24. Lebelky či něco podobného nemáme. Ono to moc lidí nepozná. Je pravda, že sapik 58 je známější ![]() |
|
|
![]() |
GR (108) - takhle jsem to nemyslel, samozřejmně. Byl jsme u hodně pietních aktů, stafáží i pomníků a třeba i letos na Letné. A tady mají být vojáci jak ze škatulky a dle dobových předpisů. Je myslím docela pochopitelné, že když po konci bojové ukázky je defilé před diváky, že vojáci mají něco za sebou. |
|
|
![]() |
No mně ani tak nevadí neoholení či špinaví vojáci (což v reálu bylo) na přehlídkách ale vadí mně voják ve fungl nové uniformě SS v ošoupaných českých kanadách a se samopalem vz.58 v ruce.
![]() |
|
|
![]() |
No mně ani tak nevadí neoholení či špinaví vojáci (což v reálu bylo) na přehlídkách ale vadí mně voják ve fungl nové uniformě SS v ošoupaných českých kanadách a se samopalem vz.58 v ruce. |
|
|
mbbb, no to je trochu otázka. Obávám se, že v reálu voják po x týdnech v první linii bude jen těžko do hladka oholen a s uniformou jak ze škatulky. A pokud taková "přehlídka" následuje po nějaké bojové ukázce ve volném terénu...no pokud jsi si to někdy zkusil, tak víš sám. |
|
|
|
Spíš bys měl potíže se zbraní, protože v tomhle věku nemůžeš oficiálně mít ani plynovku. | |
|
|
![]() |
Martin R. napsal v č. 105: u Sovětů a Němců určitě ne... "A jinak myslíš že potíž s věkem bych neměl??" |
|
|
![]() |
Martin, ono takových klubů je po celé republice mraky, takže stačí se poptat v okolí či zapátrat na internetu a určitě se najde někdo bližší.
A jinak myslíš že potíž s věkem bych neměl?? |
|
|
![]() |
já bych se kidně přidal, akorát bych musel jezdit maximalně 1 za měsíc protože to je vážně daleko...ale to by se nějak zařídilo |
|
|
![]() |
GeorgRolf napsal v č. 93: ok...mail by měl být v mých detailech... "Pošlu ti pár fotek na mail i když zatím poslední a nejlepší akci nemám zatím v el. podobě." |
|
|
![]() |
GR (100) - dá se souhlasit. Další věc je, jak ti kluci v těch stejnokrojích vypadaj. Mě může vzít šlak, když vidím opasky pod koulema, rozepnuté límce, neoholené tváře, dlouhé vlasy na límec, špinavé odrbané stejnokroje apod. Něco z výše uvedeného bylo třeba možno vidět i na letošní Letné. Je to bohužel skoro normální stav. Pak je vidět, jakej k tomu stejnokroji ti co si ho oblékaj maj vztah. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj 2.světové války - pokec a výměna či prodej