Dělostřelectvo ve válce (polní, PT, PLD, železniční atd.)
|
|
---|---|
SK napsal v č. 135: Část nepochybně, nehledě k tomu, že na toho koně ať uspaného nebo při vědomí musel někdo dohlížet, proto jsem napsal "minimálně šest dalších", přičemž jsem navíc nechtěl rozviřovat fakt, že do běžné sestavy patřila i kolesna, kterou by do tante Ju nedostal ani Jan Tleskač. "2. munícia a obsluha by mohla byť prepravovaná v tých strojoch z konmi, nie?" |
|
|
|
SK napsal v č. 142: Nevím, jak při umělém spánku, ale obecně pro koně není problém spát vestoje, a ten na pérovce navíc vypadá jako připoutaný k úchytům v trupu. "že keď ten kôň stojí asi nespí, že?" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 143: No pozor! Malé koníky sú neobyčajne výkonné... "No on papier znesie všetko...Keď sa pozrieš na tie dvere, tak to vidim blede.Alebo ide o mongolské plemeno" |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 140:
"Ta perovka je pre Ju 52/3m"
Tom napsal v č. 137: Tak ma napadá, že keď ten kôň stojí asi nespí, že? Resp. pochybujem, že by ho naložili v spánku a následne prebudili... "Ale vzhledem k výšce kabiny bych to viděl na uspané koně" |
|
|
|
Tom napsal v č. 138: Neviem čo týmto myslíš...
"Jinak dodáš něco ke G-31 a serióznosti internetových stránek?"
Tom napsal v č. 137: To viem, len som tam dal to 52/3m, kvôli tomu, aby bolo jasné, že mám na mysli trojmotorovú 52jku. "to rozlišení písmeny co uvádíš se týká motorů " |
|
|
|
SK napsal v č. 136: Jinak dodáš něco ke G-31 a serióznosti internetových stránek? "tie vojnové 52/3m mali menší trup? Môžeš vylúčiť, že by sa tie kone do "vojnových" Ju 52 nedostali?" |
|
|
|
Ju 52 byl původně nákladní letoun a tomu také odpovídala jeho konstrukce se značně zesílenou podlahou, všemožnými úchyty a mimo jiné takovou vychytávkou jako byly kolejničky na podlaze trupu nebo naviják na zesílené přepážce za pilotním prostorem pro usnadnění nakládání. Těchto jednomotorových strojů bylo vyrobeno jen několik, trupy zbylé po jejich výrobě posloužily při rozběhu výroby třímotorové varianty. Rovněž se počítalo s možností, kterou měl Tvůj oblíbený G-31 - tedy nakládka hřbetem trupu - a tudíž ve hřbetu trupu nad kabinou nebyl u těchto několika strojů žádný silový prvek konstrukce. Proto ten trup byl kapánek těžší a složitější. Takže pro pozdější dopravní Ju 52 už ten trup poněkud překonstruovali O tom, že by se v něm nedali převážet koně jsem nenapsal ani slovo. Ale vzhledem k výšce kabiny bych to viděl na uspané koně, vzhledem k tomu, že dobrá polovina vstupního otvoru i u transportní verze (to rozlišení písmeny co uvádíš se týká motorů ) je nad křídlem - resp. dokonce klapkou, bych to viděl na dost komplikované nakládání. Existovalo tehdy něco jako vysokozdvižný vozík? |
|
|
|
Tom napsal v č. 131: tie vojnové 52/3m mali menší trup? Môžeš vylúčiť, že by sa tie kone do "vojnových" Ju 52 nedostali? "původní nákladní jednomotorový plovákový Ju 52 se zcela jiným trupem, než měly ony válečné Ju 52 3m. " |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 134: 1. sIG 33 sa tam pravdepodobne nedostane...jedine, že by ho prepravovali ako ten automobil "Jinak sIG 33 táhlo spřežení šesti koní, a při kapacitě 1 kůň : 1 letadlo, i kdyby SK do Ju 52 zmestil sIG, nejméně dalších šest letadel by muselo nést koně, o munici a obsluze nemluvě." 2. munícia a obsluha by mohla byť prepravovaná v tých strojoch z konmi, nie? |
|
|
|
Jinak sIG 33 táhlo spřežení šesti koní, a při kapacitě 1 kůň : 1 letadlo, i kdyby SK do Ju 52 zmestil sIG, nejméně dalších šest letadel by muselo nést koně, o munici a obsluze nemluvě. | |
|
|
To mě SK docela dostal | |
|
|
Tolik asi k představám o letecké dopravě ve 30. letech... | |
|
|
Takže zcela jistě jde o G-31 Doporučuji nevěřícím Tomášům zadat do vyhledavače registrační značku - jeho osudy jsou mimořádně zajímavé. Doporučuji vaší ctěné pozornosti zejména fotografie letounu ve společnosti jeřábu poháněného parním strojem. Rovněž druhá fotografie nemá s válečnými Ju 52 3m mnoho společného Tady se musím pochlubit cizím - Algyho - peřím. Registrační značka CF-XXX je samozřejmě kanadská, letmým pohledem do kanadského rejstříku, popřípadě na stránky Canadianairways zjistíte, že šlo o původní nákladní jednomotorový plovákový Ju 52 se zcela jiným trupem, než měly ony válečné Ju 52 3m. V Kanadě létal jeden jediný, takže záměna je vyloučena |
|
|
|
Nechci brát nikomu iluze o způsobu nakládky do Ju 52, ale na té fotografii není jaksi Ju 52, nýbrž jeden z jeho předchůdců, řekl, bych že nejspíše to bude G-31. | |
|
|
Moby: To je to samý....a kůň opravdu neumí zvracet. | |
|
|
SK napsal v č. 105: V Česku se říká: blít jako kůň "že kôň ako jediné zviera sa nemôže povracať" |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 125:
""Schram-zirkus""
ja_62 napsal v č. 104: To je to samý nebo konkurenční zábavní podnik? "Já jsem počul - cirkus Schramm" |
|
|
|
ad koně...pročpak se asi kanónové baterii 7.Fliegerdivision přezdívalo "Schram-zirkus" ? | |
|
|
Vím, obsluhy je táhly na polním řemení, ale pro přesuny na delší vzdálenost si měli něco sehnat na místě vysazení. | |
|
|
ja_62 napsal v č. 119: mimo to, 37mm PT vážil okolo pol tony...takže s tým sa dalo prípadne pohnúť aj bez "dopravného prostriedku". "Třeba v Holandsku tuším vysadili PT rotu s 3,7 cm PaK, bez dopravních prostředků, s tím, ať si něco najdou u letiště , což se jim ale mohlo fakt povést nanejvýš jednou" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Dělostřelectvo ve válce (polní, PT, PLD, železniční atd.)