Zajímavé letecké projekty
|
|
---|---|
Algernon napsal v č. 1264: Já také ne - v letadlech se vyznám jen od oka, ale stejně bych to viděl minimálně na nové křídlo . Doufal jsem, že jiní vědí něco více . "Na tohle prostě Lysander není dělaný; po pravdě si nedovedu dost dobře představit " |
|
|
|
to Algernon, 1257: Snad se v letech 1940/1941 pokoušeli upravit Lysander i ke střemhlavému bombardování - máš nějaké detaily k tomu, jaký zásah do konstrukce, zejména křídla, to vyžadovalo? | |
|
|
Hezký test, ale tohoto mutanta znám . B-24J 42-73130. Prostě na Liberátora naroubovaná příď z F. Fortressu G. Pokudje mi známo, šlo test zjemnění aerodynamiky přídě B-24. Protože rychlost vzrostla nepatrně (o nějakých 15km/h), zato se katastrofálně snížil dostup, bylo od této ptákoviny upuštěno. Ale vypadá ... zajímavě. |
|
|
|
Tak a čo je toto: |
|
|
|
Byla to jedna ze slepých (cimrmanových ) uliček. | |
|
|
K Arsenal-Delanne 10: byl to pokus o využití štěrbinového efektu a tak získání nízké pádové rychlosti. Dále velký rozsah pohybu těžiště. Počítalo se také se zvýšenou obratností a ovladatelností. Vyvíjen byl jako stíhací kategorie C2! | |
|
|
a i tento Lysander vznikl jen v jednom prototypu.
Jsem si myslel,taky jsem to viděl včera poprvé v životě (příspěvek 1230) |
|
|
|
V roce 1940 zamýšleli a potřebovali jako nouzový "beach strafer" využít všechno co létalo a mělo, nebo mohlo mít nějakou bojovou hodnotu - a i tento Lysander vznikl jen v jednom prototypu. | |
|
|
Docela to byly zrůdičky...
To teda jo...
Údajně vznikl pro postřelování pláží při případné německé invasi....
To by mě nenapadlo,myslel jsem že na takovéhle účely měli vhodnější letadla Co ten A-D 10,na co to bylo? |
|
|
|
Docela to byly zrůdičky... | |
|
|
Martin R. napsal v č. 1245: Údajně vznikl pro postřelování pláží při případné německé invasi.... "Na co mohl být takovýhle šílený Lysander?? " |
|
|
|
Arsenal-Delanne 10 -nákres ...a fotka modelu Arsenal-Delanne 10 |
|
|
|
YAMATO: To vypadá snad ještě podivněji.... |
|
|
|
Něco podobného měly i Francouzi, Arsenal-Delanne 10. | |
|
|
U Lysanderu šlo o nově zkonstruované části (ten „nový ocas“ — resp. nějaké změny se projevily i na dalších částech konstrukce, nejen zadní křídlo a střelecká věž na konci trupu; v souvislosti s tím, že museli zachovat vhodnou polohu neutrálního bodu vůči těžišti stroje).
Zlepšilo to nějak letové vlastnosti? Na co mohl být takovýhle šílený Lysander?? |
|
|
|
Algernon napsal v č. 1243: chces povedať že ten ch.jotvar bolo skutocne lietadlo a nie len nejaka fixia ktoru si niekto spravil pocitacom "U Lysanderu šlo o nově zkonstruované části (ten „nový ocas“ — resp. nějaké změny se projevily i na dalších částech konstrukce, nejen zadní křídlo a střelecká věž na konci trupu; v souvislosti s tím, že museli zachovat vhodnou polohu neutrálního bodu vůči těžišti stroje)." |
|
|
|
Minimálně to je zajímavý... jistě pěkný kříženec by vznikl zkřížením B-29 (velké letadlo) a Čajky (malé letadlo) | |
|
|
příspěvek 1231: To by mohl být Westland Lysander se zádí asi z Lancasteru. (nechápu jek něco takového mohlo vzlétnout) je to tak? |
|
|
|
Algernoon: přesně ten |
|
|
|
YAMATO: Takže jsem se docela trefil... Nikdy jsem o tom teda neslyšel,ale vypadá to docela zajímavě. Co ten druhý obrázek? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Zajímavé letecké projekty