Americká armáda
|
|
---|---|
Páni, odpoveď týkajúcu sa zajatcov máte v téme "Západní fronta". Navrhujem v tejto diskusii pokračovať tam, sem sa to akosi nehodí. :o) | |
|
|
Já jsem jenom reagoval na 216. Toto velké německé vzdávání spojencům nebylo jistě prácí propagandy, ale zkušeností vojáků a z toho, co by se jim od rusů mohlo dostat | |
|
|
BRUNNER: Otázkou je, či by sa to vôbec dozvedeli. Generál Cota by sa asi celý prípad pokúsil utajiť. Ale to je len teória "Co by kdyby", ktorú ja osobne nemám veľmi rád. Nič v zlom. |
|
|
|
Pro Waffen SS bylo ještě pár zařízení ve VB, kde pomáhali na farmách, ajko levná pracovní síla a nebo pomáhali při odstraňování škod války. Tady toto už zavání praktikami, jaké vládli v německých koncentračních táborech. Měli však o hodně lepší podmínky. | |
|
|
Četl jsem něco o příslušnících Waffen SS, kteří bojovali ve Vietnamu v cizinecké legii. Samozřejmě nedobrovolně Nemáš nějaké bližší info ?? | |
|
|
FUJ06: Áno, ale dobré zaobchádzanie so zajatcami na strane Spojencov je falošnou pesničkou - viz Cheneux, Webling, Nahrendorf, Dachau a iné. To isté platí i o Nemcoch - viz premiestňovanie židovských zajatcov do Buchenwaldu, prípadne ich popravy vykonané na mieste, atď. |
|
|
|
curahee napsal v č. 216:
"viz.vojáci 101 výsadkové,co měli na hlavách "Geronima",a byly prohlašováni za propuštěné vrahy,to nebyla propaganda pro vojsko a civilisty?"
BRUNNER napsal v č. 213: Snad nemusím psát, že většina němců se chtěla stát zajatci spojenců, než rusů !! "Pochopil si ma správne?Myslel som Nemeckú propagandu...(Ruskí ludožrúti atd...)" |
|
|
|
Súhlasím s BRUNNEROM (200), že na najtrvdší odpor sa nemecké vojská na západe zmohli v čase od 12. Septembra 1944 (po vstupe do Nemecka a prvom prelomení Siegfriedovej línie, postaral sa o to podplukovník William B. Lovelady a jeho bojový zväz bojového velenia B 3. obrnenej divízie) až po koniec koniec Februára 1945. Ale to s touto témou príliš nesúvísi, kdyžtak sa presuňme do "Západní fronta". | |
|
|
BRUNNER (184): Reagoval som na tvoj príspevok 180, ktorý je veľmi priamočiarý a pôsobí asi takto: "Morálka 28. stála za nič a popravou toho chudáka sa určite zvýšila." (ale takto si to asi nemyslel, viď?). Napriek tomu ale podotýkam, že morálka Keystonskej divízie nikdy neklesla. Počas Ardénskej ofenzívy húževnate vzdorovala v mestách Marnach, Hosingen a Clervaux a to napriek desivým stratám, ktoré utrpela v pekelnom lese. |
|
|
|
cinik (183): To chce upresnenie: 1. Septembrový presun 9. pešej a 3. obrnenej divízie a následné zahájenie prvého útoku bolo chybou. 2. Nezmyslom bol fakt, že americká pechota bola zneužívaná na bezhlavé útoky proti dobre opevnenému nepriateľovi na strategicky nedôležitých miestach. Americké velenie malo zamerať všetky dostupné sily na jeden koncentrovaný útok proti hrádzi Schwammenauel na rieke Rúr. Zničením tejto hrádze by bola celá oblasť zaplavená a všetky americké jednotky... (hrôza pomyslieť) Túto skutočnosť si americké velenie uvedomilo až na konci Novembra. Nemecké (našťastie) oveľa neskôr a plán na zničenie hrádze nikdy nezrealizovalo. |
|
|
|
viz.vojáci 101 výsadkové,co měli na hlavách "Geronima",a byly prohlašováni za propuštěné vrahy,to nebyla propaganda pro vojsko a civilisty? | |
|
|
Tak to jsem tě asi nepochopil správně(myslel jsem propagandu v globálu)!A teď už je pozdě psát co jsi si myslel předtím... | |
|
|
Ano,protože jsem reagoval na tu tvou propagandu. | |
|
|
Takže spojenci prošli Německem beze ztrát? | |
|
|
Spojencům,ty jsi nějak specifikoval boje o Německo pane Bruno? | |
|
|
Tak proč se vzdala armáda v Porůří,tuším 200t-300tisíc mužů? | |
|
|
Určitě ne děti a starci od 16-60let,jak už psal Lipton.Neuvádím HJ! | |
|
|
Brunner:Netřeba to tak paušalizovat,ne každá divize byla na úrovni LAH! | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 200: V tom máš pravdu. Ale dělo se to. "Myslím že pri počiatočných bojoch o Nemecko,bola motivácia vojakov vydržať dosť velká.Tam už bojovali do slova za život svojich blízkych..." |
|
|
|
curahee napsal v č. 198: Aha."Ne,to si pleteš z východem....." BRUNNER: CO je na tom tak směšné |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Americká armáda