Americká armáda
|
|
---|---|
karaya1 napsal v č. 16: "Z Afriky tam byly dosud snad jen 3 případy (a z toho ještě pouze 2 byli příslušníci pozemní armády." Je to možné - vzhľadom na malý počet bitiek, ktoré v Severnej Afrike zviedli - Kasserine a Al Guettar. Kasserine bolo prehrou - kvôli skvelej taktike Rommela a početnej prevahe Nemcov. Pri Guettare vybojovali Pattonoví hoši skvelú obrannú bitku, takže by tam niečo malo byť.
karaya1 napsal v č. 16: S tým samozrejme súhlasím - podobné činy boli u Nemcov na východnom fronte bežné. Ale skús presvedčiť Brunnera, že tie udalosti za ktoré bola daným vojakom udelená Medal of Honor nie sú bláboly, ale skutočné udalosti. "Lipton: stejně hrdinským činů byli schopni i příslušníci všech ostatních armád, akorát Amerikáni si to vyvěsili na net, aby to každý viděl." |
|
|
|
Lipton: stejně hrdinským činů byli schopni i příslušníci všech ostatních armád, akorát Amerikáni si to vyvěsili na net, aby to každý viděl A btw, jsem asi v polovině toho seznamu na oficiálí stránce MoH a z Afriky tam byly dosud snad jen 3 případy (a z toho ještě pouze 2 byli příslušníci pozemní armády ) |
|
|
|
No hrdinské činy může vykonat kterýkoliv příslušník nebo i jednotlivec kterékoliv armády. | |
|
|
Marek napsal v č. 12: Má. Teraz nejde o zrovnávanie so zbraňami SS. Chcel som Brunnerovi ukázať, čoho boli jednotlivci v americkej armády schopní - hrdinských činov, častokrát až neuveriteľných - on ich totiž predtým poprel (v online okne). "Jsou i ze západní, ale má cenu je vůbec shromažďovat a pak tady jako nějakou protiváhu psát ? Myslím že ne. Tím se nic nedokáže. Předhánět se "poutavějšími" příběhy nebo třeba i fotografiemi více či méně rozstřílené techniky nemá smysl." |
|
|
|
Lipton : ...A ten kýbel nemeckých zážitkov - stavím sa, že všetky budú z východneho frontu... Jsou i ze západní, ale má cenu je vůbec shromažďovat a pak tady jako nějakou protiváhu psát ? Myslím že ne. Tím se nic nedokáže. Předhánět se "poutavějšími" příběhy nebo třeba i fotografiemi více či méně rozstřílené techniky nemá smysl. |
|
|
|
BRUNNER: Slovo autentický si dal do úvodzoviek. To značí, že si myslíš, že ide o vymyslené udalosti. Potom je ale celá táto stránka len jeden veľký výmysel: www.medalofhonor.com . To isté platí aj o množstve kníh. Mám to tak brať? | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 9: "A na to si ako prišiel?" No, poznáme sa už dlho, nie? Ale možno sa mýlim.
BRUNNER napsal v č. 9: To slovo "propagandistický" mi tam akosi nesedí. A ten kýbel nemeckých zážitkov - stavím sa, že všetky budú z východneho frontu. "Takých popagandistických "autentických"zážitkov ti zoženiem aj na Nemeckej strane plný kýbel..." |
|
|
|
Chlapi, nič v zlom, ale s vami sa o tejto téme naozaj nemá zmysel baviť. Brunner, ty ani za svet nepriznáš nižšie uvedené fakty a ja ti poviem prečo - pretože nenávdiš Američanov celkovo ako národ - tak prečo by si potom mal uznávať kvalitu ich armády, že? Keď už nič iného tak počkajte na Dzina a ten moje slová len potvrdí. | |
|
|
BR:Ty Němci byly asi na perníku! | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 5: Čo je ti na tom smiešne? Ide o pravdivý prípad. Nemci len málokedy vyliezali zo svojich zákopov. A práve vďaka tvrdému výcviku sa, napriek tomu, že nemal zbraň a jedlo, nevzdal.
"Nemal zbran a Nemci na neho celé dni kričali aby sa vzdal "
BRUNNER napsal v č. 5: To by si sa ešte divil, ale takýchto prípadov sa odohrali celé desiatky. "RAMBO" |
|
|
|
Pre BRUNNERA (udalosti z pekelného lesa):
Štábný seržant Pihlaja Počas prestrelky prišiel o svoju zbraň, bol ranený, oddelený od svojej jednotky a schoval sa do jedného zákopu. Celé dni iba jedol sneh a počúval Nemcov ako naňho kričia aby sa vzdal - NEVZDAL SA. Seržant Kommer Potom čo bolo jeho družstvo zastavené nepriateľským odporom, vybehol z úkrytu na nemecký guľomet, pod paľbou sa dostal až ku guľometčíkovi, vytrhol mu zbraň z rúk a zajal ho. Vojak Garcia Počas útoku na nemecké pozície pribehol k nemeckému bunkru, v boji muža proti mužovi zabil troch nemcov a zajal ďalších štyroch. Hneď nato sa pripojil späť k svojej rote a pokračoval v čistení ďalších pozícii. Zdroj: www.medalofhonor.com/ home.scarlet.be/~cv920172/ |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 2: Zle som sa vyjadril. Nemal som na mysli len vôlu prežiť, ale aj vôlu obstáť a nesklamať svojich spolubojovníkov. Na to treba najmä tvrdý výcvik. "Na vôlu prežiť v boji Ti stačí pud sebazáchovy..." |
|
|
|
Pokračovanie z témy "waffen SS" - vzhľadom na premnoženie príspevkov o bojových kvalitách americkej armády počas druhej svetovej vojny v tej téme:
Enigma napsal v č. 923: Samozrejme - brániť sa s ručnými zbraňami proti hromade tankov a delostrelectva je niekedy prakticky nemožné - viď Carentan. A to čo tvrdím, netvrdím len kvôli Band of Brothers. Viem o čom hovorím.
"Vlastně i tam jsi viděl kolikrát by e - company zmasakrována."
Enigma napsal v č. 923: Toto je tvoj názor, OK, nebudem ti ho brať. Ja si stále stojím za tým svojim, že počas druhej svetovej vojny patrili jednotlivé zložky americkej armády (okrem military police) - vojaci, výsadkári, Rangeri - k najelitnejším (až na drobné výnimky). Prevládala u nich najväčšia odhodlanosť, neústupnosť a vôla prežiť v boji. Len málokedy sa zlomili. Je to výsledok skvelého výcviku, ktorý podstúpili v Štátoch. Toť môj názor a nepovažujte ma prosím za nejakého prehnaného pro-američana. Na potvrdenie mojich slov si stačí prečítať o udalostiach za ktoré niektorí vojaci získali najvyšie vojenské ocenenie americkej armády Medal of Honor: www.medalofhonor.com/ "Ale je fakt že americká armáda jako celek s při zapojení do války zkládala z většiny z neůplně vycvičených vojáků nelze historicky popřít! Ano na západní frontě nebylo takové pčesvědčení k boji zejména ne na sklonku války. Toť můj názor." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Jednotky, uniformy
- > Americká armáda