Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
FRANKIE-15 napsal v č. 3923: Vem si datum bitvy, zeměpisnou šířku a nadmořskou výšku, ve které letěli a divný to nebude. Prostě jim bylo horko. "Já na to taky koukal. Jó pěknej film. Akorát jsem se divil že ti v bombardérech měli otevřený kokpity...Se mi zdálo divný" |
|
|
|
FRANKIE-15 napsal v č. 3923: ve kterých bombardérech? "Já na to taky koukal. Jó pěknej film. Akorát jsem se divil že ti v bombardérech měli otevřený kokpity...Se mi zdálo divný" |
|
|
|
Já na to taky koukal. Jó pěknej film. Akorát jsem se divil že ti v bombardérech měli otevřený kokpity...Se mi zdálo divný | |
|
|
myslím, že tam nebyl. | |
|
|
Pozn. ke včerejšímu filmu Bitva o Midway. Já jsem si ho vychutnal. Nemůžeme samozřejmě tak starej film negativně posuzovat kvůli trikům (dnes se říká speciální efekty) To, co tehdy nešlo dokonalým trikem, celkem skvěle splnilo použití reálných záběrů. Mimochodem, zdálo se mi to nebo se tam doopravdy objevil F-4 Corsair? Nenapadá mě, které jiné letadlo s křídly do W by to v tichomoří mohlo být. | |
|
|
bubu napsal v č. 3911: Jednoznačně Skagerrak/Jutsko, bez debat "která námořní bitva byla největší??" |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 3909: No vemte to z celkového hlediska. Od doby Trafalgaru nerozhodovala žádná bitva o tak mnohém a její výsledek byl opravdu obrovský. Proto se dá říct že to byla JEDNA z největších námořních bitev. "Slyšeli jste ty upoutávky na midway v TV? Ačkoliv námořním bitvám nijak zvlášt nerozumim,vsadil bych se,že Midway nebyla "největší námořní bitvouv všech dob" " |
|
|
|
Tom napsal v č. 3916: a co myslíš, v těch zerech nebyly taky kluci?? v těch lodích taky nebyly???? "Spíš řekněte, jak se vám líbil Hellcat rozmáznutý po palubě, Hellcat na vlnách, nebo Hellcat v záplavě hořícího benzínu? To, panáčkové, nebyl žádný hollywodský trik, to byly reálné historické záběry, v tom seděli kluci ve věku něco málo přes dvacet roků." |
|
|
|
Langos napsal v č. 3910: aha..to jedině "No přímo za ten nálet to odveta nebyla. Akorát to pomohlo rozhodnutí zaútočit na Midway. "
Langos napsal v č. 3912: Jsem si to řikal....oni jsou schopni překrucovat histrorická fakta kvuli sledovanosti... "To je pravda. Bitva o Leyte byla daleko větší. " |
|
|
|
A pokud se chcete o tom dozvědět víc, přesuňte se do příslušného tématu (to jest Válka v Tichomoří), sem to nějak nepatří. Tam vám to jistě někdo rád poví. | |
|
|
Martin R. napsal v č. 3909: To je pravda. Bitva o Leyte byla daleko větší. "Ačkoliv námořním bitvám nijak zvlášt nerozumim,vsadil bych se,že Midway nebyla "největší námořní bitvouv všech dob" " |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 3909: otázka na tělo těm co tomu rozumí: která námořní bitva byla největší?? "Ačkoliv námořním bitvám nijak zvlášt nerozumim,vsadil bych se,že Midway nebyla "největší námořní bitvouv všech dob" " |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 3909: No přímo za ten nálet to odveta nebyla. Akorát to pomohlo rozhodnutí zaútočit na Midway. "Za Doolitteluv nálet na Tokio?? " |
|
|
|
bubu napsal v č. 3907: Nezapomeň že je to někde z 60. let...."no....nelíbyli se mi někdy ty záběry......boční pohledy na kabiny.....nějak to měly špatně natočený....." Jak bys pohled do kabiny vyřeřešil ty?
Langos napsal v č. 3906: Taky nevim....."Akorát nevim, jestli někdo, kdo o Midway nic neví, tak jestli se v tom filmu orientoval a věděl, co se děje. " Slyšeli jste ty upoutávky na midway v TV? Ačkoliv námořním bitvám nijak zvlášt nerozumim,vsadil bych se,že Midway nebyla "největší námořní bitvou všech dob" A taky jsem z te upoutavky nijak nepochopil,že Midway byla "odveta"... Za co? Za Doolitteluv nálet na Tokio?? |
|
|
|
jak zacatku jeli ve clunu a za nema behalo platno s pozadim to bylo husty :-D ale jako tak good film jen by bylo efektivnejsi kdyby sikmooci nebyli predabovani........ |
|
|
|
Ale byl to dobrej film. Sice mohli zapomenout na tu milostnou aférku, ale nevadí, aspoň menší odlehčení. Akorát nevim, jestli někdo, kdo o Midway nic neví, tak jestli se v tom filmu orientoval a věděl, co se děje. |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 3898: Myslím že ne. "Není tam (tuším stejně jako ve spoustě dalších válečných filmů, určitě vím jen o Perutích pomsty) použito autentických záběrů potopení R-U dreaghnoutu Szent István?"
Mocny_Fanda napsal v č. 3901: Nevim,třeba by to nebylo špatné.....ale kdo ví...nejspíše by to pouze ztratilo své kouzlo....
"tak už jsme skoro u Henleinovců a pohraničních nepokojů"
Langos napsal v č. 3896: Pokud je to bude zajímat,navštíví knihovnu nebo internet a jednoduše si mezeru ve vzdělání doplní "Chyba! Jak se asi neználci dozvědí, co se s Yorkym stane?" |
|
|
|
lol ted uz sem na konci bitvy o midway ale ze by naka slava to zase ne.........ale mozna to bude tim ze nemam rad tady ty veci z pacifiku ale na knci se mi zdalo good to meno Goerge Gay a nebo hlaska:"americani jsou jak samurajove" |
|
|
|
HOP napsal v č. 3880: Není tam (tuším stejně jako ve spoustě dalších válečných filmů, určitě vím jen o Perutích pomsty) použito autentických záběrů potopení R-U dreaghnoutu Szent István? "No ne samozřejmě celý, ale je jich tam dost použito. Ušetřili aspoň za speciální efekty." |
|
|
|
A Donaldem Sutherlandem. Je to dokonce 1 Sherman proti 3 Tigerům a celkově je to velmi povedeně stvárněný souboj. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce