Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Martin R. napsal v č. 4229: to nevím, jestli na to mají práva, ale jednou říkali, že kopie co mají je v dezolátním stavu a že ten seriál nemůžou vysílat z technických důvodů "Čtyři z tanku a pes..." |
|
|
|
Tak víte, Prima je děsně zaneprázdněná a nemůže se starat o všechny takový blbosti. | |
|
|
Worchester napsal v č. 4227: To se dalo čekat.... Ale narozdíl od Primy měli tu slušnost aspoň odepsat... to se cení
"Z Novy mi odpověděli, že je z komerčních důvodů, nebudou vysílat. "
Worchester napsal v č. 4227: Co to je zač? To je nějaká kabelová TV ne?
"Tv Filmbox"
Worchester napsal v č. 4227: To mě docela překvapuje..myslel jsem že mají minimálně práva na Čtyři z tanku a pes.... "Z ČT mi odpověděli,ale na vysílání těchto filmů/seriálu nemají práva." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4227: Nic z toho neznám. Škoda, že to nechtěj dávat. Hrozný pacifisti! "Dny zrady, Nepřemoženi, Uloupená hranice a seriál Čtyři z tanku a pes" |
|
|
|
Tak jsem se konečně ptal,pomocí emailu, Tv Nova, Prima, ČT, Filmbox jestli budou vysílat filmy Dny zrady, Nepřemoženi, Uloupená hranice a seriál Čtyři z tanku a pes. Z TV Prima mi neodpověděli. Z ČT mi odpověděli,ale na vysílání těchto filmů/seriálu nemají práva. Z Novy mi odpověděli, že je z komerčních důvodů, nebudou vysílat. No asi by jim to zkazilo koláče . Z Tv Filmbox mi odpověděli, že Dny zrady budou vysílat v nejbližší době. | |
|
|
CO jsem ho zase posledně viděl, tak se mi docela líbil. | |
|
|
Co říkáte na čs. film Zbraně pro Prahu z roku 1974 ? | |
|
|
Jojo, dovolávání se boha mě také dost překvapilo. | |
|
|
ja_62:jistě...myslel jsem pouze scénu s kozáčkem....mohli by tento film opět vysílat na některém z programů...nejlépe ČT...rád bych se na něj opět podíval... | |
|
|
To jak Meresjev tančí kozáčka na protézách, zejména před komisí, která má definitivně rozhodnout o jeho uschopnění a odeslání na frontu, to už je pak docela přehnané a když jsme film viděl já, smálo se celé kino - ale ty scény kde se teprve dostává na nohy, když překonává sám sebe moc k smíchu nejsou, a taky se jim nikdo nesměje. Ten film má jinak zajímavě pojatý začátek - až cimrmanovská úvodní scéna leteckého souboje, kdy jsou vidět jen vršky borovic podbarvené střelbou a zvukem motorů, následovaná záběrem na tělo ležící na zemi (a to nemluvím o souboji s medvědem, když se vleče do svých linií), a potom konec - kdy doopravdy je, zatímco doklouzává na letiště po prvním bojovém letu bez nohou, vysvětleno, že je nový, sovětský, opravdový člověk, jako byl jeho přítel politruk s nímž se setkal v nemocnici, a končí to zvoláním "A k tomu ať mi dopomáhá Bůh" - dost neočekávané ve filmu z období tuhého stalinismu. | |
|
|
Pokračování ze Sovětského letectva na téma skutečný neskutečný Meresjev : Myslím že kozáček tam měl být spíše důkazem duševní síly Meresjeva....kdežto já jsem pomalu prasknul smíchy |
|
|
|
Neviděl jste někdo film "Poslední výsadek"? Jukal jse man to a vypadá to jako remake "Kellyho hrdinů". | |
|
|
lipis napsal v č. 4218: "No já nevím, ale tolik faktografických chyb bych u dokumentu, který se snaží zmapovat jednu z poměrně známých epizod války v Pacifiku nečekal. Je ale možné (a v to doufám), že část toho byly pouze chyby v překladu. " No něco tam bylo, to je pravda, akorát si už nemohu vzpomenout, co. Ale snad to nebyla moc závažná pochybení. |
|
|
|
Langos napsal v č. 4208: No já nevím, ale tolik faktografických chyb bych u dokumentu, který se snaží zmapovat jednu z poměrně známých epizod války v Pacifiku nečekal. Je ale možné (a v to doufám), že část toho byly pouze chyby v překladu. Ale i tak tam toho bylo na necelou hodinu poměrně dost. "Před chvilkou dávali na Dvojce Souboj vojevůdců o Jamamotovi a Nimitzovi a Midwayi. Docela dobrý to bylo." |
|
|
|
Dnes jsem byl v kině na německém filmu Napola. Film je, jak již název naznačuje, z prostředí elitní nacistické školy. Vřele doporučuji. www.premiere.cz/film/7886/napola.html |
|
|
|
Tom napsal v č. 4214: Bobek, Jan: Smrt Admirála, REVI č. 18/1997 "Zkus knihu "Lightningy nad Bougainvillem", případně to bylo před lety v časopise Plastic Kits Revue v článku o Jamamotovi. Mám dokonce pocit, že i v Revi vyšel nějaký Ferklův článek se současnýma fotkama. Kbyby jsi nic nesehnal, tak se mi ozvi na mail. Někde doma bych to našel - ale jen jestli by jsi měl opravdu velice vážný zájem." |
|
|
|
Tom napsal v č. 4214: Ty časopisy asi neseženu,ale po té knížce se podívám..díky "Zkus knihu "Lightningy nad Bougainvillem", případně to bylo před lety v časopise Plastic Kits Revue v článku o Jamamotovi. Mám dokonce pocit, že i v Revi vyšel nějaký Ferklův článek se současnýma fotkama."
Tom napsal v č. 4214: Nijak to nehoří,ale díky "Kbyby jsi nic nesehnal, tak se mi ozvi na mail. Někde doma bych to našel - ale jen jestli by jsi měl opravdu velice vážný zájem." |
|
|
|
Langos napsal v č. 4208: Koukal jsem na to....docela to šlo.... "Před chvilkou dávali na Dvojce Souboj vojevůdců o Jamamotovi a Nimitzovi a Midwayi. Docela dobrý to bylo." Nevíš o nějakých současných fotkách toho sestřeleného Jamamotova letadla? |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 4209:
"Jestli to bylo tak dobrý jak Bock versus Žukov, tak si to nechám ujít."
bubu napsal v č. 4211: Pánové, pokud nědo nestihl Souboj vojevůdců-Yamamoto x Nimitz tak má šanci tento díl shlédnout v repríze zítra (úterý) na ČT2 ve 23:15. Tento pořad reprízují každý týden, kdy dávají tento dokument, zhruba ve stejný čas. "pozdě, už to bylo" |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 4209: pozdě, už to bylo
"tak si to nechám ujít"
Langos napsal v č. 4210: možná se tam párkrát opakovali a možná sem tak se jim nepovedla animace, jinak se mi to líbilo "Ten minulej o Moskvě sem neviděl. Byl špatnej jo?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce