Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Mě by například docela zajímal film s námětem fiktivní války mezi ČSR a Německem...byl bych zvědav jak by se s tím tvůrci vypořádali... | |
|
|
bobanek napsal v č. 4187: To bych tipoval na Vávrovy Dny Zrady....film ovlivněný komunistickou propagandou-bohužel... "Vzpomínám si, že někdy před 20 lety jsem v československé televizi viděl český film dějově se odehrávající na hranici," |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4184: Vzpomínám si, že někdy před 20 lety jsem v československé televizi viděl český film dějově se odehrávající na hranici, bylo to z doby mobilizace, obsazování pohraničních pevností čsl. armádou, mnichovská dohoda, odchod z pohraničí a boj nějaké posádky čsl. armády s wehrmachtem, ale už nevím, jak se film jmenoval. Pochybuju, že v dnešní době komerce někdo natočí podobný film zachycující dobu 38 - 39 roku. "Ale chtělo by to, aby někdo natočil film o SOS či armádě v 1938/39." |
|
|
|
Martin R: s rokem 1938 se setkáš v seriálu Vlak dětství a naděje nebo třeba v Panoptiku města pražského kde v několika málo episodách se řeší případy v pohraničí (nevim jestli to je zrovna 1938 ale je tam plno Henleinovců) | |
|
|
Worchester napsal v č. 4178: Nevím jestli byl nejlepší,ale moc se mi líbil..... "dávájí rozhodně nejlepší díl Četnických humoresek, předposlední díl II.řady-Loupežník."
Worchester napsal v č. 4184: To si myslím taky....už jenom proto,že dost lidí o tom nic neví a zkratku SOS si vybavuje pouze ve"Ale chtělo by to, aby někdo natočil film o SOS či armádě v 1938/39." spojitosti s voláním potápějící se lodi
mbbb napsal v č. 4181: Nebylo...ale mělo by se to dotáhnout do konce..nejlépe aby poslední díl uzavírala Mnichovská dohoda...."já si myslím, že by to neměli protahovat za jaro 38, už by to nebylo takové laskavé a pohodové" Mě tak napadlo: Natočili Němci nebo někdo jiný něco o roce 1938 ? Myslím tím třeba z pohledu Friekorpsu... (fuj!) |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4183: I když je to zlomový a vynikající četnický seriál?" ale takovýhle film přeci nebude suplovat četnickej seriál" Ale chtělo by to, aby někdo natočil film o SOS či armádě v 1938/39. |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4182: to máš sice pravdu, ale takovýhle film přeci nebude suplovat četnickej seriál "Ale jak sis možná všiml na naší filmové scéně chybí film,krom několika filmů 50 let starých,který pojednává o událostech 1938/1939 a právě proto bych rád viděl četníky bojující na hranicích" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 4181: Ale jak sis možná všiml na naší filmové scéně chybí film,krom několika filmů 50 let starých,který pojednává o událostech 1938/1939 a právě proto bych rád viděl četníky bojující na hranicích "já si myslím, že by to neměli protahovat za jaro 38, už by to nebylo takové laskavé a pohodové" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4180: já si myslím, že by to neměli protahovat za jaro 38, už by to nebylo takové laskavé a pohodové "Snad ty nové díly natočí až do roku 1939" |
|
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 4179: Tento dál,se v nějaké anketě stal nejoblíbenějším dílem. Snad ty nové díly natočí až do roku 1939,teda pokud je bue dcera A.Moskalyka točit. "Tak tak, u mě osobně tento díl patří mezi nejoblíbenější...." |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4178: "Dnes dávájí rozhodně nejlepší díl Četnických humoresek, předposlední díl II.řady-Loupežník." Tak tak, u mě osobně tento díl patří mezi nejoblíbenější.... Ale bohužel četníci budou končit( ) jak Kylián Pádlo s Arazímem rozpustí sudeťáckou párty Doufejme že přijdou brzo nové díly.... |
|
|
|
Dnes dávájí rozhodně nejlepší díl Četnických humoresek, předposlední díl II.řady-Loupežník. | |
|
|
Ondraha: Bylo to tam uvedeno tak, jak píše Glynwed. Že Bock měl vítězství na dosah a v tu chvíli zasáhl generál Zima. | |
|
|
Glynwed napsal v č. 4167: To si dovolím odporovat. Tam bylo uvedeno, že generál zima(jako při tažení Napoleona) zasáhl a ne že zkazil vítězství von Bocka."Von Bock už měl vítězství na dosah, když v tom přišla ruská zima a všechno zkazila . Tohle mě zase rozesmálo."
Worchester napsal v č. 4174: Jj. To mě taky pěkně prásklo do uší. ""....Dne 22.června 1941 Hitler zahájil operaci Barbarossa, invazi Sovětského svazu..."" |
|
|
|
Souboj vojevůdců-Žukov vs.von Bock
Tahle věta mě dostala (je na začátku dokumentu)"....Dne 22.června 1941 Hitler zahájil operaci Barbarossa, invazi Sovětského svazu..." |
|
|
|
Taky jsem se včera v noci díval, ale musím se přiznat, že mě dokument zdolal a zhruba kolem příchodu generála zimy jsem usnul a vzbudil se se závěrečnými titulky. | |
|
|
Prostě se stím nemažou, mají dokument za týden sestříhanej a jdou na další, a těch materiálů k dispozici asi taky moc neměli. | |
|
|
Ero napsal v č. 4170:
"A vetšina těch záběru ani nebyla ze zimy 1941. Spousty německých vojaků tam mělo už "vaťáky" a polní čepice vz.43 "
Perry napsal v č. 4169:
"Přišel o život při hloubkovém útoku britských stíhaček...takže chybná animace..."
Glynwed napsal v č. 4167:
"Von Bock už měl vítězství na dosah, když v tom přišla ruská zima a všechno zkazila . Tohle mě zase rozesmálo."
Martin R. napsal v č. 4168: Takže "super" dokument,že? "Mě zas rozesmálo když tam ukazovali součané záběry T-34/85 a vyprávěli něco o T-34/76.... " To,že jsou chyby ve filmech,neni nic divného,ale tomu že jsou i dokumentech bych ještě nedávno (cca. před rokem) nevěřil.... |
|
|
|
A vetšina těch záběru ani nebyla ze zimy 1941. Spousty německých vojaků tam mělo už "vaťáky" a polní čepice vz.43 | |
|
|
Martin R. napsal v č. 4168: Přišel o život při hloubkovém útoku britských stíhaček...takže chybná animace... "Stejně tak jako to že von Bockovo auto na konci války zničilo anglické letadlo a ukazovali P-47 Thunderbolt... K tomu bych měl ale dotaz: Opravdu ho zničilo RAF(v tom případě chybné ilustrační záběry...) ,nebo tam byla chyba v překladu " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce