Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Ondraha napsal v č. 4209: Ten minulej o Moskvě sem neviděl. Byl špatnej jo? "Jestli to bylo tak dobrý jak Bock versus Žukov, tak si to nechám ujít." |
|
|
|
Langos napsal v č. 4208: Jestli to bylo tak dobrý jak Bock versus Žukov, tak si to nechám ujít. "Docela dobrý to bylo." |
|
|
|
Před chvilkou dávali na Dvojce Souboj vojevůdců o Jamamotovi a Nimitzovi a Midwayi. Docela dobrý to bylo. | |
|
|
bobanek napsal v č. 4187: "Vzpomínám si, že někdy před 20 lety jsem v československé televizi viděl český film dějově se odehrávající na hranici, bylo to z doby mobilizace, obsazování pohraničních pevností čsl. armádou, mnichovská dohoda, odchod z pohraničí a boj nějaké posádky čsl. armády s wehrmachtem, ale už nevím, jak se film jmenoval. Pochybuju, že v dnešní době komerce někdo natočí podobný film zachycující dobu 38 - 39 roku." Jedná se o film Neporažení z r. 1958 www.csfd.cz/film.php?8313 |
|
|
|
bubu napsal v č. 4205: ale víš jak to vypadá, když 10 lidí nalepenejch na sebe popadá každej jindy? "třeba je zvuk rychlejší než kulky ber to tak" |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 4204: třeba je zvuk rychlejší než kulky ber to tak "najednou se ozve kulomet a po 1-2 vteřinách když zvuk kulometu skončí si banda herců uvědomí že měli být zasaženi, a tak se značně opozdile kácí k zemi.." |
|
|
|
Nedávno jsem se díval na osvobození Prahy a někdy jsem pukal smíchy nad "výkony" herců Snad nejlepší je scéna, kdy se bojuje u Rozhlasu, najednou se ozve kulomet a po 1-2 vteřinách když zvuk kulometu skončí si banda herců uvědomí že měli být zasaženi, a tak se značně opozdile kácí k zemi... |
|
|
|
Jak jsem tak koukal na udělování cen TÝ TÝ, tak Četnické humoresky byli nejlepší seriál roku 2005 a celkově se umístili na třetím místě, a to přesto, že od natočení první řady seriálu uplnylo 9 let a seriál byl již 4x vysílán. | |
|
|
Perry napsal v č. 4189: Pravděpodobně by to byla blbost...i když... "Mě by například docela zajímal film s námětem fiktivní války mezi ČSR a Německem...byl bych zvědav jak by se s tím tvůrci vypořádali..."
Perry napsal v č. 4198: já bych použil silnější slovo.....
"spíše že je nemají rádi..."
Perry napsal v č. 4200: Díky za tip,už stahuju....
"S tématikou boje o hranice 1938 řadím mezi nejlepší filmy Uloupenou hranici...ta nemá chybu..."
Hawkeye.Pierce napsal v č. 4196: Přesně tak,v 4185 jsem napsal totéž...."Příběh by měl končit Mnichovem, nebo nějak před ním." Kdyby děj končil Mnichovskou dohodou,bylo by přeci jen vidět nadšení obyvatel bránit ČSR a nejlépe do toho i zaplést SOS,FS apod.. Ale vidět situaci v roce 1939..... to vidět nemusim |
|
|
|
S tématikou boje o hranice 1938 řadím mezi nejlepší filmy Uloupenou hranici...ta nemá chybu...(btw děkuji za ní mbbb ) | |
|
|
Tak to se mohu počítat mezi normální lidi. Ale ještě bych chtěl někdy vidět film Sokolovo, sice opět natočen za totáče, ale myslím, že na tehdejší dobu byl kvalitně zpracován. |
|
|
|
bobanek napsal v č. 4197: jak strach? naši spoluobčané se bojí Němců....jistě xenofobici jistě ale normální lidé? to se mi nezdá...spíše že je nemají rádi... "aspoň by někteří lidé už neměli z našich německých sousedů strach." |
|
|
|
Perry napsal v č. 4195: aspoň by někteří lidé už neměli z našich německých sousedů strach. "jistě ale kdyby vyhrála ČSR " |
|
|
|
Worchester napsal v č. 4180: Příběh by měl končit Mnichovem, nebo nějak před ním. "Snad ty nové díly natočí až do roku 1939" |
|
|
|
bobanek napsal v č. 4194: jistě ale kdyby vyhrála ČSR by bylo myslím již v oblasti sci-fi "Já bych výběr strany, která by ve fiktivní válce měla vyhrát nechal na rozhodnutí režiséra." |
|
|
|
Já bych výběr strany, která by ve fiktivní válce měla vyhrát nechal na rozhodnutí režiséra. | |
|
|
Worchester napsal v č. 4191: také značně postižený komunistickou propagandou....to mi připomíná seriál synové a dcery Jakuba Skláře-ten díl s henleinovci se nedal sledovat "Ovšem vlak dětství a naděje nebylo to pravé ořechové, i když to byl dobrý seriál." |
|
|
|
bobanek napsal v č. 4190: myslím že je jasné že by vyhrála ona 80-ti milionová země "Bylo by zajímavé, kdo by vyhrál." |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 4186: Ovšem Vlak dětství a naděje nebylo to pravé ořechovéo roku 1938, i když to byl dobrý seriál. " seriálu Vlak dětství" |
|
|
|
Bylo by zajímavé, kdo by vyhrál. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce