Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
To mě taky překvapilo, zajímalo by mě, kde našli ten rozkaz na popravu 25 000 lidí. Ten by měli ukázat tomu ruskému historikovi. Je škoda, že dnes tak mnoho lidí o tomto masakru nic neví btw. na konci vyslovili doměnku, kde by mohl být ten zbytek. Jen zrealizovat ověření této hypotézy... | |
|
|
Worchester napsal v č. 4921: "Což je pro mě úplná novinka, abych pravdu řekl." Ještě bych přidal, co byla další novinka pro mě - ten počet popravených. 25 000!!! Do této chvíle jsem myslel, že jich bylo "jen" 4 500 v Katyňském lese. Ale to byli jen ti, které se podařilo najít Němcům v roce 1943. V 90. letech se našly další masové hroby s cca 10 000 těl a zbytek se nikdy nenašel. |
|
|
|
fusilier napsal v č. 4924: To právě ukazovali jak mluvili o tom čs. policistovi. Na té fotce byl četník "Jinak jak tam ukazovali ty fotky, tak tam byla jenda, na které byl voják v československé uniformě." |
|
|
|
Trochu mni připomínal Krystlíka Jinak jak tam ukazovali ty fotky, tak tam byla jenda, na které byl voják v československé uniformě. Takže opět někteří prožili zajímavou anabázi různými armádami. Zkrátka aniž by se museli stěhovat, tak ti lidé během 30ti let byli občany tolika různých států... |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 4922: Říkám na něj asi to samé jako na Irwinga a jiné popírače holokaustu. Je celkem absurdní, když člověk v dnešní době popírá holokaust či jiné zločiny, které byli jednoznačně potvrzeny. "A co jste říkali na toho ruskýho "historika", co i v dnešní době popírá katyňský masakr? |
|
|
|
A co jste říkali na toho ruskýho "historika", co i v dnešní době popírá katyňský masakr? | |
|
|
Hartmann napsal v č. 4919: Jak jsem tak viděl, tak tam říkali, že tam zahynul i nějaký čs. policista/četník... Což je pro mě úplná novinka, abych pravdu řekl. "Jo, ani jsem nevěděl, že v Katyni zahynulo tolik lidí z Česka." |
|
|
|
Jo, ani jsem nevěděl, že v Katyni zahynulo tolik lidí z Česka. | |
|
|
Včera dávali na ČT 2 pěkný český dokument o Katyňském masakru. Zejména se tedy zabýval problematikou důstojníků z Těšínska v Polské armádě. Fakt pěkně udělané. | |
|
|
Dan612 napsal v č. 4915: No já jo. "Ne, stovky a stovky knih, to snad chápeš ne??" |
|
|
|
Ne, stovky a stovky knih, to snad chápeš ne?? | |
|
|
bobanek napsal v č. 4912: Jen jedna? "Svého času vyšla o tomto konvoji i kniha : Záhada konvoje PQ 17." |
|
|
|
A taky byl film, kniha a písnička Konvoj do Murmanska :o) | |
|
|
Dzin napsala v č. 4911: Svého času vyšla o tomto konvoji i kniha : Záhada konvoje PQ 17. Byl to pěknej masakr. "Je to Konvoj PQ-17." |
|
|
|
Rusové opět vyrazili do světa s filmovou sérií. Je to Konvoj PQ-17. Jsem zvědaví, jestli půjdou ve šlépějích svých sovětských předchůdců a nenechají na Západních spojencích nit suchou. Zatím mám skouknuto dva díly. | |
|
|
Tak tu máme nový film o Führerovi, tentokrát asi dosti bořící kult. Sám název už vypovídá: Mein Führer — Die wirklich wahrste Wahrheit über Adolf Hitler (Můj Vůdce — skutečně nejpravdivější pravda o Adolfu Hitlerovi). Pro zajímavost, režíroval to Žid. www.imdb.com/title/tt0780568/ |
|
|
|
7. 1 na Čt 1 v 1:20 bude dokument o P-47. | |
|
|
Hartmann: Docela by mě zajímalo nakolik to opravdu kopírovalo skutečný události. Ale jak píšeš na Vánoce se to hodí.. Ostatně konečně normální novej válečnej film a ne neskutečný bláboly tipu Pearl Harbor. Tom: Tudíž na jezeře Tinnsjø ? (Jestli to je teda název onoho protáhlýho jezera na východ od města Rjukan..) |
|
|
|
Hartmann: Kdysi jsem viděl jen kousek a docela se mi to líbilo, taková militarypohádka | |
|
|
Koukali jste na Tichou noc? www.csfd.cz/film.php?77435 Mě se to docela líbilo, na Vánoční koukání s rodinou ideální. Docela mě překvapilo, že to je podle skutečné události. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce