Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Viděli jste někdo tento nový ruský film: www.csfd.cz/film/249129-leningrad/ ? | |
|
|
Nedávno jsem shlédl snímek Max Manus www.csfd.cz/film/234497-max-manus/ . Film je norské produkce a popisuje norský odboj.Film také ukazuje postoj normálních Norů k okolním diktaturám ať sovětsé (účast v Zimní válce) či nacistické (odboj proti gestapu a kolaborantům).Dále je zde ukázáno jakým způsobem člověka zasáhne ztráta nejlepších přátel.Film sice není přesycen bojovými scénami nicménně mě přišel poměrně strhující.Kdybych měl hodnotit tak na 100% to asi nebude ale takových 80% bych určitě dal. | |
|
|
V kinech je nyní film také o Ležácích. www.triton-film.cz/fotogalerie/lezaky-42/ www.csfd.cz/film/283856-lezaky-42/videa/ |
|
|
|
www.novinky.cz/kultura/210330-jak-se-toci-fi... www.filmlidice.cz/ Premiéra filmu Lidice je plánována na 9. června 2011. |
|
|
|
Jo tááák, já to zprvu nepochopil Ale přiznám se, že výročí, kdy se v pořadu historie.cs mluvilo o Frontě bych dával do kalendáře raději |
|
|
|
Nestačí dát na nástěnku? | |
|
|
Tedy to je hrůza! Takovéto zásadní opomenutí! To si nemohl větu třeba "a co se týká českého fašismu, sice to s tím vůbec nesouvisí, ale na www.fronta.cz je skvělá série o partyzánské válce v Jugoslávii...". Třeba... | |
|
|
Bohužel. Zklamal jsem, mno. | |
|
|
bush napsal v č. 5772: To jako chceš říct, že jsi o tomhle webu během hodinové diskuse neutrousil ani slovo?! Žádná skrytá reklama ("To zas byla u záchodků Fronta...") neřku-li přímé "Chcete vědět víc? klikněte na www.fronta.cz" !?! "reklama na frontu v TV nebude" |
|
|
|
Neměl jsem ani tričko ani sako, takže bohužel reklama na frontu v TV nebude. | |
|
|
Doufám žes měl na tričku velký nápis "Fronta.cz" (nebo aspoň placku na klopě saka) | |
|
|
Tak a je to za mnou. Dne 16. prosince pořad Historie.cs; téma: český fašismus. Hosté: Pavel Kotlán a Pavel Baloun. | |
|
|
kultura.idnes.cz/valka-pritahuje-filmare-i-k... K tématu válečných filmů a připravovaných kusů. Nemusí sice jít zrovna o typicky válečné, ale jen u nás se jich chystá dost. |
|
|
|
Tak si projeď starší věci, vsadím se, že bys našel dobré kousky, které ještě neznáš. Mimochodem, točí se (měl by se točit) remake Dambusters. | |
|
|
ruske filmy za moc nestoja ale na to som zvedavý, možno budem prekvapený | |
|
|
Do kin by se měl chystat film Unaveni sluncem 2: Odpor. | |
|
|
škoda že sa netočí neaky nový film o vojne aspoň o tom neviem, tento rok samé suchoty Nikoho to už nezaujima... samé akčaky horory a psychotiny ale dobovú historiu nikto, parada |
|
|
|
Protože pod tímhle úhlem tě před kulkami ochrání necelý metr mořské vody - nehledě na to, že mnohé se roztříští už nárazem na hladinu. www.youtube.com/watch?v=JrVDk0ujOJU www.youtube.com/watch?v=MWJuIXrAoOU www.youtube.com/watch?v=1ovsOl3I4EQ Pozornosti doporučuji zejména prostřední část, kde se střílí ze 7,62mm M1 Garand, která používá munici asi nejbližší té "použité" ve filmu o Ryanovi (7,92x57mm Mauser). |
|
|
|
Ta apokalypsa v rychlosti opakuje jen děj války, ale jinak záběry sou super. Ty Migy 3ky byly zrovna tohle pondělí ne? |
|
|
|
Leccos bylo kolorované, ale tyhle byly barevné originálně, to jsem si skoro jistej. Neviděl jsem to celý, jen ty Migy. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce