Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Ten dokument obsahově nic moc, ale ty kolorované záběry stojí za to, ta válka pak vypadá úplně jinak... | |
|
|
Tak to bych asi taky dost čubrněl! Hmmm, Apokalypsa, 2. svět. vál. to si zkusím sehnat a juknout. | |
|
|
Já jsem teď na ČT2 zahlédl kousek nějakého francouzského dokumentu o válce - byly tam barevné záběry z východní fronty a na nich Migy-3. Docela jsem čubrněl. | |
|
|
Jasně. Ale já zase tyhle věci tolik neřeším. Ikdyž pravda, takovéhle chyby jsou někdy k smíchu, ale to bych se potom musel rozčilovat v jednom kuse nad kde čím, třeba nad střely z kulometu ve vodě v Ryanovy či že v Kellym střílí v pohodě ze samopalu z jedné ruky atd... Pokud to není vyloženě nesmysl, který má současně zásadní dopad na děj, potom to neřeším. |
|
|
|
Díky, no já hlava děravá prošvihnul i reprízu |
|
|
|
Twiggy napsal v č. 5753: Leda v textové podobě viz www.ct24.cz/textove-prepisy/historie-cs-eu/"Nevíte, prosím, kde sehnat díl historie.cs, který sem propásnul? Díky" Do budoucna bych ještě poznamenal, že v neděli obvykle běží repríza. |
|
|
|
Nevíte, prosím, kde sehnat díl historie.cs, který sem propásnul? Díky |
|
|
|
dead man napsal v č. 5748: No tahle scénka mne taky dostala. Zvlášť po tom, co boj skončí, sebere si WH své saky paky a ustoupí někam dozadu, přičemž zbylí vojáci tlačí ten PaK rukama sněhem. Pak si říkám, co mělo za smysl, držet postavení v poli, o které neměl nikdo zájem, že? Prostě taková poľovačka. "Jináč - z hlediska realismu mě nikdy nepřestane bavit scéna kdy si šikovní němečtí vojáci postavěj kanónek vtipně doprostřed póle, a pak jen tak odstřelej nevímkolik T-34/85." |
|
|
|
dead man napsal v č. 5748: Tohle bych nijak zásadně neřešil. Prostě potřebná technika není a tak holt kde co "hraje" cokoliv jiného. Taky určitě nikdo nemá výhrady, že ve filmu třeba Brit hraje Španěla a hlavní hrdina třeba zmlátí deset záporáků..."Jináč - z hlediska realismu mě nikdy nepřestane bavit scéna kdy si šikovní němečtí vojáci postavěj kanónek vtipně doprostřed póle, a pak jen tak odstřelej nevímkolik T-34/85." Jinak, podobná scéna je i v Boj o Moskvu, ale jen v obráceném gardu. |
|
|
|
Dnes o 0:00 na Markíze Vlajky našich otcov (Flags of Our Fathers) | |
|
|
BTW - na začátku Stalingradu byly na pláži nějaký ty dívčiny v bikinách, který tou dobou jednak neexistovaly, druhak kdyby jo a nějaká v tehdejší Itálii by si je zkusila vzít na veřejnou pláž, skončí presto v base?
Jináč - z hlediska realismu mě nikdy nepřestane bavit scéna kdy si šikovní němečtí vojáci postavěj kanónek vtipně doprostřed póle, a pak jen tak odstřelej nevímkolik T-34/85. |
|
|
|
Tlačítko edit - (E) v zeleném kroužku v pravém horním rohu příspěvku.
A obecně - reagovat na osm let staré příspěvky někoho kdo je již dlouhou dobu šťastně zabanován nemá valného smyslu - nanejvýš to může rozproudit debatu obecně. |
|
|
|
milansch napsal v č. 5745: opravuji, němci ji připevnili na ruský tank, omluva "Upadlá magnetická mina kterou rusové připevnili na tank v boji na zasněženém poli nebo co to bylo" |
|
|
|
Peiper napsal v č. 91: Upadlá magnetická mina kterou rusové připevnili na tank v boji na zasněženém poli nebo co to bylo "Zná někdo nějakou chybu ve Stalingradu?Já ho viděl dvakrát a myslím,že se jedná o nejvíce reálný film z fronty jaký kdy byl natočen." |
|
|
|
zpravy.idnes.cz/zid-suss-se-vraci-na-platna-... | |
|
|
Jj znám, kdysi to šlo na satelitech (přesně ti ovšem neřeknu kde), ale nějak jsme to nesledoval. | |
|
|
Hogan's Heroes - zná to někdo, viděl to někdo? en.wikipedia.org/wiki/Hogan%27s_Heroes |
|
|
|
kultura.idnes.cz/obrazem-lidice-opet-hori-a-... | |
|
|
Vítězná přehlídka na Rudém náměstí (dnes je výročí): www.youtube.com/watch?v=I4xgYsNVDdc www.youtube.com/watch?v=soAHzsIQc3o |
|
|
|
dead man napsal v č. 5736: a tuhle přezku www.armyzdar.cz/index.php?pg=shop&id_pro... "Co vlastně nosili obyčejný vojcli Reichswehru?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce