Filmy a dokumenty o 2. světové válce

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
5301-5320 z 5384
Po
Peiper 3.11.2002 10:06 - č. 91
Spilberg si neuvědomil jednu věc-a sice že pokuď chce svůj film prezentovat jako jatka má se opřít o skutečnost a zjistil by,že ve skutečnosti tak jako v jeho filmu každý američan zabil deset němců,bylo to právě naopak.I kdyby se nezajímal přímo o Normandii,mělo by ho trknout,že Němci měli daleko větší zkušenosti s bojem ve městě..Další blbost,kterou možná nikdo nezmínil byla ta,že v den vylodění se v Normandii nacházeli pouze dva Tigery(jaká náhoda že oba ve filmu)a tanky Tiger měli zakázáno zůčastňovat se jakýhkoliv bojů ve městě.

Na mě osobně daleko nechutněji zapůsobil film Stalingrad,a to přesto,že neměl zdaleka tak vysoký rozpočet jako Ryan.Zná někdo nějakou chybu ve Stalingradu?Já ho viděl dvakrát a myslím,že se jedná o nejvíce reálný film z fronty jaký kdy byl natočen.
Fritz 3.11.2002 09:57 - č. 90
To máš úplnou pravdu. Divize Das Reich se postupně přesunovala do Normandie pomalu a po částech. A taky si nemyslím že by se veteráni z východní fronty nechali postřílet jako zajíci partou skorozelenáčů.
Samotaar 2.11.2002 20:24 - č. 89
Nevím, nejsem si jistý, ale ve filmu Zachraňte vojína Rayena bylo něco o tom, že musí bojovat s druhou SS divizí a ta tuším byla v tu dobu na odpočinku v jižní Francii
Bruta 26.10.2002 19:04 - č. 88
Já taky, třeba si to spletli s Dieppe...
Samotaar 26.10.2002 18:51 - č. 87
Tak sem si dneska v TV magazínu přečetl, že vylodění v normandyy bylo v roce 1942 :))))))
Jaques 26.10.2002 16:08 - č. 86
Mrzí mě ,že film až do konce nikdy nebude v TV vysílán, jelikož byl po revoluci okamžitě zakázán jako oslava na SS, stejně tak ho prezentovaly komunisté a byl proto zakázán. Role cupáka byla vážně výborná a Jandák byl skutečně autentický Esesák a roli zahrál taktéž na výbornou. Dalším filmem je Lebensborn, který možná to bude znít vychloubačně vznikl s mé hlavy a z hlavy pan Kornera. Nedělám si legraci. Role Grétl byla zajímavá, sám jsem si zahrál v komparsu jednoho esesáka, bylo to skutečně sranda pozorovat určité skupiny důchodců jež si mysleli, že se němci vrátili a ptali se nás, jestli jsme opravdoví nebo jenom jako . Další film jež je možná blízko 2sv. války je film Otčima ohledem do budoucnosti. Rád bych viděl sovětský film jež se opírá o hitlerovu smrt je černobílý neznám jméno jestli mi můžete někdo poradit.
Ondík 25.10.2002 10:19 - č. 84
Ondík Hartmann: Bojové scény v rámci možností až na pár úletů velmi slušné /třeba nálety letadel, co vypadají jako Me 262 na žel. přejezd a nedokonalé makety tanků/. Politika v rámci normalizačních 70. let-s tím se asi nedalo tehdy nic dělat a proto to nebudu dál rozebírat. Mrzí mě, že Jaroše hrál tehdy M. Štěpánek, poněvadž ho měl ztvárnit osobnostně mnohem vhodnější i fyzicky podobnější Brzobohatý, ale ten měl tou dobou nějaký průšvih. Z Jaroše tam na jednom místě dělají trochu prosťáčka, protože si velitelské stanoviště zřídí v jediné zděné budově ve vesnici /kostelu/ až poté, co zjistí, že podobně se zachoval jeden ruský důstojník. Ale to jsou jen moje štouravé názory :o).
Hartmann 25.10.2002 10:06 - č. 83
Hartmann Ondík: Jaký máš názor na film Sokolovo?
Ondík 25.10.2002 09:56 - č. 82
Ondík Hartmann: Kdysi jednou řekl v nějakém rozhovoru herec Landovský, že největším masochismem je láska k vlasti.. I když nejsem přítelem patetických slov, nezbývá mi než souhlasit. Jinak kvalitnější zpracování životních osudů našich s HSS jsem zatím kromě "Voják se srdcem bohéma" o Tesaříkovi od Bejčka a Hanzlíka nečetl.
Hartmann 25.10.2002 09:46 - č. 81
Hartmann Ostatně, Ti co HSS dostali, na tom nebyli o nic lépe, ba dokonce někteří hůře....Bedřich Reicin se o to postaral
Ondík 25.10.2002 09:45 - č. 80
Ondík Hartmann: No právě, protože jeho poválečné postoje se jaksi nezamlouvaly, tak toho moc nenajdeš...Nicméně je to jedna z nejzajímavějších postav východní armády.
Hartmann 25.10.2002 09:40 - č. 79
Hartmann No, že bys na něj v literatuře narážel na každém kroku, to se ale taky říct nedá. Vzpomněl jsem si, ale jen mlhavě.
Ondík 25.10.2002 09:36 - č. 78
Ondík Hartmann:Arnošt Steiner, jediný československý voják vyznamenaný celkem sedmi válečnými kříži, prošel od Sokolova do Prahy, říkalo se o něm, že je nezranitelný, třeba na Dukle se jeho pěší rota (v 1. brigádě)zásadně podílela spolu s tesaříkovými tanky na dobytí Hyrowy hory. Měl dostat HSS, ale Reicin a spol. mu to zatrhli. Po válce pracoval jako obyčejný dělník. Dneska si na něj skoro nikdo nevzpomene, ale myslel jsem si, že když se taky zajímáš o náš zahraniční odboj, že to budeš vědět...O filmovém Steinerovi ví skoro každý, to je trochu smutné..
Hartmann 25.10.2002 09:30 - č. 76
Hartmann ale to je bohužel všechno, co jsem z paměti vydoloval....určitě mě to trkne, napiš víc
Ondík 25.10.2002 09:28 - č. 75
Ondík Hartmann:Prihořívá-Hoří
Hartmann 25.10.2002 09:26 - č. 74
Hartmann Někdo z naší čs. jednotky?
Ondík 25.10.2002 09:25 - č. 73
Ondík Hartmann: Tak co, přišel jsi na něco? Myslím, že jsem včera napověděl dost.
Ondík 24.10.2002 16:09 - č. 72
Ondík Hartmann: Nápověda - Steiner- válečný kříž. Nehledej ale mezi Němci. Další ale až zítra. Teď už na netu nebudu. Ahoj.
Hartmann 24.10.2002 15:41 - č. 71
Hartmann to Ondík - Napadá mě hlavně otázka, jestli šlo o skutečnou postavu? Myslím, že jsem slyšel, že ano, ale nepamatuju si to dobře.
Břichopásek 24.10.2002 10:31 - č. 70
Jacques: film Až do konce se skutečně v kinech objevil, v r.1987 jsem ho viděl v pražském kině 64 u Hradeb. nebylo to špatné, zvláště role pana Cupáka byla výborná. V televizi to ale nešlo asi nikdy, aspoň o tom nevím. Z českých filmů je dobrý titul Nebo být zabit, ve kterém Kňažko a mladý Zounar jsou vytaženi z koncentráku, aby pro německé oddíly zneškodňovali nevybuchlé miny a bomby. Je to natočeno ve stejné době, jako Až do konce a šlo to po revoluci i v TV.
5301-5320 z 5384
Po