Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
to bimov - nikde to nemuzu sehnat | |
|
|
Co atkhle Dny zrady 1. 2. díl ČSSR produkce. | |
|
|
a čo takto dokumentárny cyklus ´´Ruská válka´´. Teraz to beží na STV2 v utorok. | |
|
|
presne tak, 2 pribehy v jednom romanu o 1WW. Nevidel jste nekdo britsky film Enigma z letosniho roku? |
|
|
|
Ale samozrejme, je to volne pokracovani, jde sice o jine postavy (Baumerovy kamarady), ale jinak situaci to presne navazuje. To, jak rikas, ze nebyl nikdy vydan samostatne je prave dukazem, ze je s tim druhym romanem spjat. | |
|
|
"Cesta zpátky" neni pokracovanim Na západní fronte klid, je to vlastne dalsí příbeh obycejneho vojaka vkomponovany do tohoto romanu, nebyl nikdy vydan samostatne! U-571 a Sahara jsou neuveritelny ptakoviny!!! |
|
|
|
"Cesta zpátky pokačování není" - to neni pravda, a chybne to zduvodnujes zbytkem....protoze o tom nemas paru (Kdyz jsem to cetl, tak mi prosim ver. Vim, co psal nezavisle na sobe, cetl jsem i dalsi dila Jiskra zivota, Tri kamaradi, ...) | |
|
|
Jen mi napi,zda-li není pravda to,co je v uvozovkách. | |
|
|
"Myslím že Cesta zpátky pokačování není,jelikož Remarque knihy na pokračování nepsal a Na zapadni fronte klid se věnuje jednomu hrdinovi,který zemře.."tohle není pravda?Knih o WWI a WWII napsal víc nezávisle na sobě.. | |
|
|
Cesta zpátky - jestli jsi ji necetl, tak nema cenu se s tebou o tom bavit a nemas narok ji vubec hodnotit takovym zpusobem, co jsi o ni napsal, protoze z nej vyplyva, ze o tom absolutne nemas paru. Zase jsi pridal do sbirky dalsi nesmysl. Doporucuju sehnat a precist. | |
|
|
Sahra hezky zpracovaná?Je to jen parodie na válečný film se vším všudy.Výčet by zabral několik hodin.. Myslím že Cesta zpátky pokačování není,jelikož Remarque knihy na pokračování nepsal a Na zapadni fronte klid se věnuje jednomu hrdinovi,který zemře.. Poukazuje na nesmyslnost zabíjení,což je vyjímka.Opravdu hezká kniha. |
|
|
|
to Peiper Sahara - hezky zpracovane, ale historicky chybne - Americane u Alameinu nebojovali, vylozene blbost je tank Grant (kteremu mimochodem rikaji ve filmu Lee, ale toto oznaceni britska 8. armada nepouzivala) se klasickym trojuhelnikovym znakem Americke 1. obrnene divize, ktera tam vubec nebyla nasazena (jako ostatne zadna americka jednotka) Na zapadni fronte klid - skvely roman a film, ktery je maximalne blizi romanove predloze, take. Cetl jsi pokracovani tohoto romanu "Cesta zpatky"? To je jeste vetsi sila nez Na zapadni fronte klid. |
|
|
|
Co sem pletete filmy o WW1 a vietnamské válce: | |
|
|
Kniha je ještě lepší.Mimochodem román. | |
|
|
Na západní frontě klid ukazuje hrůzu a nesmyslnost války.Je to film o zamyšlení nad vražděním těch obyčejných vojáků jejichž hodnota byla takřka mizivá.Osobně jej považuji za velmi dobrý film. | |
|
|
Nepřítel před branami byla stejná pitomost jako Pearl Harbor a Vojín Ryan.Viděli ste někdo Saharu?:) | |
|
|
Na ponorku U-571 jsem zapomnel. To je snad jeste vetsi snuska lzi nez Pearl Harbour. Dokazete si napriklad predstavit situaci, ze by se ponorka vynorila vedle torpedoborce, sejmula by mu palubnim delem radar, pak se potopila, zaujala vyhodnou pozici a potopila ho torpedem? Ja teda jedine tak, ze by na palube torpedoborce nebylo ani zivacka a slouzil by jako cvicny cil. V americkem filmu je asi vsechno mozne..... | |
|
|
A co říkáte na ten americký film, ted nevím jak se jmenoval, kde Američané ukořistí z německé ponorky šifrovací stroj Enigma? Ve skutečnosti to bylo samozřejmě jinak, a Američané si přivlastnili úspěch Britů. Myslíte, že by válečné filmy měly takhle komolit historii? |
|
|
|
Tenka cervena liniie je neuveriutelne nudny film, tech trech hodin v kine byla vylozene skoda, o penezich ani nemluvim, ale zas to nebyl takovy blaf jako Harbour. | |
|
|
Scott: Ano Olověnou vestu režíroval Stanley Kubrick. Rozpočet na BN neznám. Obecně je známo, že rozpočty na americké věci jsou vyšší, než třeba na evropské. No s tím už se budeme muset smířit. Já jsem BN viděl všechny díly. Moc se mi to líbilo - i když neříkám, že bych nenašel žádnou chybu. Film Good Morning Vietnam je skvělý. Apocalypse now je taky skvělá. Jedna poznámka - Tenká červená linie přece není z Vietnamu. Tento film jsem ještě neviděl. Zatím jsem na něj neslyšel kladný názor a tak mě moc neláká. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce