Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Otázka pro Hartmanna: Docela mne zajímá, co Tě ještě napadá, když se mluví o Steinerovi ? | |
|
|
K: Pokud budeme mluvit o filmu a ne o hercich, tak Zelezny kriz pravdu lepsi. | |
|
|
Hartman: dobré přirovnání, ale přece jen - abychom filmu Železný kříž nekřivdili - je o třídu lepší než Bitva v Ardenách s H.Fondou. | |
|
|
Kelby - na Zelezny kriz je to u me naprosto stejne, vyvoj nazoru tentyz. Koneckoncu je to britsky film o vychodni fronte. James Coburn je stejny kovboj jako Henry Fonda v Adrenach. | |
|
|
Jaký je váš názor na Železný kříž? Když jsem ho viděl poprvé,tak jsem byl nadšený, ale s odstupen let a po několikerém shlédnutí se k němu začínám stavět dost kriticky. James Coburn je dalším ze svých filmových kovbojů. | |
|
|
V sovětských filmech mi pár let neustále přidávají. | |
|
|
Za komunistů v roce 1986 byl natočen film o jedntoce Waffen SS jež v roce 1945 prchá ze sudet před sověty. Výborný film ovšem bolševická propaganda ho prohlásila jako "oslava na SS" a její promítání bylo zakázané. Skvěle přední SS-many stvárnili pánové Cupák a Jandák. film se jmenuje "Až do konce". | |
|
|
bimov - "Vzhledem k našemu geopolitickému směru vím že tyto filmy už asi nikdy neuvidíme" Je to určitě škoda, ale jsou způsoby jak si je opatřit na videu. Viděl jsem Sokolovo, je to podle mě jeden z nejvěrněji natočených válečných filmů, ale přece jen....chápu, že ty lživé ideologistické a propagandistické komunistické komentáře, které film doprovází, se do vysílání v TV nehodí | |
|
|
Dokument Dukla - krev a mytus byl v nekterych smerech zpracovan skutecne nestastne (ale v jinych smerech je skvely a dobry napadem) a setkal se s kritkou i nasich vlastnich veteranu, kteri v nem vystupovali. Letos se tocil dokument o Ostravske operaci a z tohoto duvodu bylo obtizne nektere veterany k ucasti premluvit. | |
|
|
Co jste říkali na český dokument o Dukle z roku 1998, nedávno běžel na ČT2? Jak se vám líbilo vystupování německých veteránů? Mně teda moc ne. Jak tam tvrdili, že o zajatce se samozřejmě vzorně starali, tak jsem se musel smát. Naši veteráni v dokumentu otevřeně přiznali, že zajatce nebrali, Němci si hráli na velké humanisty... |
|
|
|
Bezkonkurencne nejlepsi filmy jsou Zachrante vojina Ryana + Nepritel pred branami a Vylodeni v Normandii | |
|
|
Pánové sháním toto:Boj o Moskvu,Blokáda,Balada o vojákovi dostal oskara,Kursk,900 dní a nocí.Vzhledem k našemu geopolitickému směru vím že tyto filmy už asi nikdy nuuvidíme v talevizy tak se obracím na vás sprozbou opomoc. | |
|
|
Hartmann: Tak to ja mam stesti, u nas je ve videopujcovne. Mame ji docela dobre zasobenou (vcetne vsech dilu Osvobozeni ci Osvobozeni Prahy). A co se tyce mych nejoblibenejsich valecnych filmu pak je to: Tucet spinavcu. Ale treba Dabelska brigada, Boj o Moskvu, Zachrante vojina Ryana, Pomale umirani za dlouheho dne, Prilis vzdaleny most a dalsi povazuji za nemene dobre, proste vybrat si mezi nimi ten nej je hodne optizne... |
|
|
|
Dobrej, pár infomací a názorů najdeš tady na mém webu: fotogalerie1.webpark.cz/remagen/index.htm |
|
|
|
Dzin Tankouvou brigadu bych rad shledl, ale nikde jsem ji nesehnal. Na PH se toho uz asi vic zkazit nedalo, take vzhledem k tomu, ze 2/3 filmu je milostna story. (jestli chceš další zkreslení historie, tak dám příklad třeba umělohmotnou scénou, jak Roosevelt vstává z vozíku. když natočí scénu útoku jinak, než probíhala ve skutečnosti, je to vlastně také zkreslování historie) | |
|
|
Hartmann: Takze mi v zasade rikas, ze v celem filmu PH jsi nasel jenom jeden okamzik, kde je zkreslena historie a zbytek jsou spise technicke detaili? V tom pripade ale muzeme prohlasit, ze tenhle film opravdu historii tolik nezkresluje. Rozhodne ne vice, nez Japonsky velkofilm "Cesta Svobody" (pod timhle nazvem promitan v Korei) z roku 2000 kde se tvrdi, ze Japonci vlastne osvobodili Indonesii z podruci Holandanu a navratili ji svobodu... | |
|
|
Já taky čet Tři kamarády,Vítězný oblouk apod.. Volné pokračování neznamená že je to díl II. |
|
|
|
Moje nejoblíbenější filmy jsou: 1.Bratrstvo neohrožených 2.Zachr. voj. Ryana 3.Memphis Bell 4.Stalingrad 5.Příliš vzdálený most 6.Železný kříž Dále Bitva o Brit., Tora T... , Nepřítel před branami, Tmavomodrý sv. , atd. |
|
|
|
Za ty lepší filmy bych označil z WWII Stalingrad,Ponorka,B. o Moskvu,Na západní frontě klid a potom částečně vojín Ryan a Nepřítel před branami ( i když s rezervou)...A ten seriál Bratrstvo neohrožených jsem viděl a taky nebyl zase tak špatný. Za ty horší jednoznačně: Perl Harbor, U-571 (to byl vrchol!!!!), |
|
|
|
to bimov - nikde to nemuzu sehnat |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce