Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Na Saharu jsem se přestal dívat v okamžiku,kdy se 7 amíků rozhodlo odrazit německej útok.Toho Seagala jsem si taky nevšiml. | |
|
|
V Sahaře to byl Segal? No, to jsem si ani neuvědomil. Mě se Sahara docela zpracováním líbila, hlavně, že tam jezdil originál M3. Ale z historického hlediska to byl nesmysl nad nesmysl. Chyb je tam spousta, ale ránu dostane člověk hned na začátku, když vidí americké vojáky a na tom Grantu znak americké první tankové divize. To snad ví každej, že u El Alameinu žádné americké jednotky nebojovaly. | |
|
|
nejlepsi film s echt valečníkama je záznam z Norimberku......:o))))) | |
|
|
No docela dobrý je taky "Tanec s werwolfy", jak je tam Cevin Kostner nakonec postřílí u Flander, ale to jste ještě asi neviděli... | |
|
|
Já jsem ještě pořádný film z WW2 neviděl. Stalingrad,Tmavomodrý svět se mi zdáli průměrný.Jo,snad Schindlerův seznam,ten byl docela pěknej.Jinak mně mnohe víc bavili dokumentární filmy o válce. Se Seagalem jsou na hovno všechny filmy. |
|
|
|
k úplnému základu: A)nejlepší filmy- Stalingrad, Ponorka, Příliš vzdálený most, vylodění v Ryanovi B)nejhorší filmy- zbytek Ryana, Tmavomodrý svět (bože, aspoň to mohli zkrátit), Sahara, U-571,... K Sahaře- je to nejdebilnější film vůbec, ještě nereálnější než Demolition Man apod. Ale hlavně že Steven Seagal přežije a zajme přitom stovky Němců... |
|
|
|
Sháním válečný film "HRDINOVÉ Z TELEMARKU", ale nikde jsem neuspěl. Třeba ho někdo z vás má ve svém videoarchivu a bude tak laskav a poskytne mi ho. Děkuji | |
|
|
Co říkáte na Kod navaho dobré zaběry ale ti japonci se moc neumí strefofat | |
|
|
to: white.wolf jo, nic moc:O)) Ale vcelku good film, trošku idealizované, ale jinak OK. Na druhou stranu se raději podívám na Enemy at the gates než na americké slátaniny typu Sahara... | |
|
|
viděl ste někdo nepřítel před branami? | |
|
|
Hartmann: Tak tenhle film jsem taky videl, jenze na nazev si nevzpomenu, ale urcite se ti podivam... | |
|
|
Kdysi jsem videl film o utoku britskych ponorek X na bitevni lod Tirpitz. Je to uz strasne davno, nevite nekdo, jak se ten film jmenoval? Rad bych ho videl, ale bez toho, aniz by clovek vedel nazev se to spatne shani... | |
|
|
David: Diky za info, uz se tesim. | |
|
|
To Jasan: Taky jsem zde tenthe film jiz zminoval (Most), je vybornej + ZELEZNY KRIZ -pro me nejlepsi filmy...... | |
|
|
ještě k točení filmú je to historická blamáž hlavně dokumenty od ČT náš KVH točil dokument o vypálení Ploštiny .Režisér odmítl naše připomínky že ploštinu vypálilo Jagdkommando SS a Schutzpolizei a tak jsme museli vysvléci naše uniformy a převléci se do uniforem WH(ještě že jich tolik vlastníme)a hrát .holt politická situace se nezajímá o pravdu ,SS nejsou vhodní tak tam dáme Wehrmacht co na tom že se křivý historie(jakopomalu jako před 89.)a jestli se bude někdo dívat na tento dokument tak přeji hezkou "zábavu". člen KVH-herec"amatér" Jasan | |
|
|
pánové všem doporučuji po válce natočený německý proti válečný film Most (i tam jsou drobnosti , ale dle mého názoru nejlepší válečný film) | |
|
|
Vzpomínám si na natáčení, kdy u pěchotního srubu Modřím jsme točili s jeho velitelem, poručíkem pěchoty Maršíkem.Byl vynikající, ale řekl tam třeba, že nepřátelství mělo začít s Německem 28. října 1938, což byla hloupost, ale nedalo se s tím nic dělat.Pokud to začnete točit znovu, nebo podle Vašich představ, ten pamětník už není jednak ve své kůži, ale ani upřímný, ani věrohodný.Pamatuji se, že když už byl kameraman pryč, stáli jsme tam jen my dva, řekl tak něco úžasného, že se to muselo znovu natočit.Ovšem v dokumentu je to už neobjevilo.Jen pro představu, o Posleních vojácích bylo natočeno 7 hodin, použito 20 minut, Ostravská operace něco kolem 15 hodin, použito bylo asi 40 minut.Natáčet filmy je střet více pohledů, to je režisér, producent, rozpočet, historie a možnosti, které dává kompars, technika a počasí. | |
|
|
dave + Hartmann: Vy mi berete slova priho z pod klavesnice...:) | |
|
|
Ta lež je někdy složitá, v dokumentu Poslední vojáci už jsem neměl možnost opravy b projevech pamětníků, jelikož to nejde vystřihnut.To je už osud oněch autentických vzpomínek.Vybrat dobrého pamětníka je velmi složité.Hraje zde roli slovní zásoba, pohyblivost člověka v terénu a otázka, zda vůbec někdo takový ještě žije. | |
|
|
No ale aspoň tam je originál Panzer čtyřka . Tolerance občas chybí, to je fakt, ale dopálí mě cílená a sprostá lež. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce