Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Karaya: - Proti tomu, že Britové u El Alaminu bojovali jen proto, aby je o vítězství v Africe nepřipravili Američané v operaci Torch hovoří už samotný fakt, že polovinu sil operace Torch tvořili Britové. - Datum zahájení operace měl zcela pod taktovkou Montgomery, který odolal politické tlaku Churchilla zaútočit dříve, než než nashromáždil rozhodující převahu. - Bitva u El Alameinu byla zahájena v říjnu a rozhodnuta ještě před vyloděním Torch. - Německé síly se u El Alemainu bránily ze všech sil a nepočítaly s tím, že se nakonec stejně budou muset stáhnout kvůli obraně Tuniska, Torch byl pro Němce absoluní překvapení. |
|
|
|
A je to i v prodeji?To víš,nejsem z Prahy a v našem městě to ještě v žádný půjčovně nemaj. | |
|
|
Na videu, viděl jsem to už v několika videopůjčovnách. | |
|
|
Je to docela dost dobře možný,už je to ňákej čásek co sem chodil na základku a viděl to.A dá se to sehnat?Vyšlo to na něčem? | |
|
|
Já bych řekl, že se to jmenovalo Osvobození. | |
|
|
Nevíte náhodou někdo jestli se daj někde sehnat díly ruskýho dokumentárního filmu Velká vlastenecká válka?V televizi šel někdy v 80.letech. | |
|
|
V Sahare hral Belushi... Jojo 4 z tanku a pes. Co ja se naplakal, kdyz jim zabili jejich prvniho velitele porucika Vasyla (Semena?)... A knizky mam doma, ale neprodam...:) Polsky sice neumi, ale rozumim, jsem vytrenovan Polsatem...:) A nevite, kde by se dal sehnat Boj o Moskvu??? A Osamela Plavba??? |
|
|
|
Hart: echm, s alamejnem to tvrdil i Liddel Hart, a to byl nějaký historik... Prostě GI's šli do boje v op. Torch. Tomíci byli zapadlí kdesi v Egyptě. Churchill věděl, že teď bude mít dominantní postavení v koalici USA a tak chtěl poslední velké vítězství=> Montgomery měl zaútočit u El Alamejnu na Rommela (který by se stejně musel stáhnout kvůli obraně Tuniska)... Máš nějaký jiný výklad? |
|
|
|
to virgo: Cztery pancerni i pies. Nie je to ladne prosepana? Dlacego ty nielubis movit po polski? | |
|
|
to glynwed: v polsku ale asi bez ceskyho dabingu...... nevim jestli bych se nescvoknul z ty polstiny jinak diky |
|
|
|
to virgo: ČT má kopii, ale prej je v tak ubohým stavu, že se nedá vysílat. Ale třeba v Polsku by se mohla sehnat . | |
|
|
to glynwed: jako malej jsem se na to koukal, davali to v televizi.. asi kolem roku 81,nebo82 nevim ale jestli by se mi to libilo dneska, mam doma i knizky s fotkama z toho serialu neda se to nekde sehnat? myslim na DVD, nebo alespon na kazetach Jinak to nejlepsi co jsem zatim videl je band of brothers (10 dilu na 5-ti DVD) maj to v praze na jiřáku v pujcovne nejhorsi je snad kod navajo - sceny jak z produkce honkongu, nicolas cage si v zakopu povida s vojaky o tom aby ho kryli, misto aby zavelel : covering fire !! ) proste slatanina, takze dobry : band of brothers, mandolina kapitana corelliho, stalingrad, enemy at the gates, ponorka, pearl harbour, tmavomodry svet, osvobozeni 1-5, patton1-2, myslim ze taky anzio,tora tora tora,midway, priliz vzdaleny most, bitva o britanii, memphis bell, zelezny kriz, spatny: kod navajo, sahara, bitva v ardenach, charlotta gray, enigma, u- 571, uz nevim |
|
|
|
V Sahaře hrál Belushi na 150%..Segal v životě v žádným válečným filmu nehrál. | |
|
|
Zapomínáte na klasiku 4 z tanku a pes! | |
|
|
Karaya: No samozřejmě, německá technika je mnohem vzácnější, protože byla z valné většiny zničena v bojích. To s tím Alemeinem doufám myslíš jenom z legrace nebo o tom víš tak málo? PS: Vůbec to nevím a od začátku mi Tvůj nick nic neříká. |
|
|
|
Hart: By mě zajímalo, proč je tak málo německé techniky k historickým filmům a proč je tolik spojenecké (jako že německou zničili a se svou neměli co dělat???) U el alamejnu bojovali angláni proto, aby měl Churchill vítězství ještě před operací Torch... P.S.-víš jaký měl Erich volací znak? |
|
|
|
Mě se ten Segal hned nezdál. No mám to doma nahrané, tak není problém se do těch titulků podívat, jenže domů moc nejezdím. | |
|
|
Ondík: Já myslím, že to byl SS(!), bylo to myslím i v titulkách, ale jestli ses díval, tak to beru | |
|
|
Hart, Karaya: V sahaře hrál J. Belushi /nikoli Steve S./ Je mu fyzicky dost podobný... | |
|
|
Já se na Saharu díval tak před 3,4 lety (=bylo mi tak 13), takže sem žral všechny americké ptákoviny. Zdálo se mi to už tenkrát trochu nereálné, ale nehledal sem chyby. To je vlastně na filmech nejlepší zábava- hledat chyby. Třeba v Gladiátorovi tam kořen měl rifle, na obzoru jel jeep apod:O)) Jinak Steven Seagalů nakonec přežije s jedním Anglánem a je tam úžasná scéna jak se vymaštěnej svalovec zlobí:O))) Kde by se daly sehnat, podle příspěvků níže skvělé, fily Most nebo Železný kříž? Ďak:O) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce