Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
virgo: Ano, 3x "Bf 109" (mimochodem takhle se píše ten název ve zkratce správně) ve von Rayenově expressu jsem si taky všimnul. |
|
|
|
Burt Lancaster uvadzal niekolko dielny ( snad az 20 dielny) anglickej alebo americkej produkcie a bol to serial o celej WWII od zaciatku cez boje v pacifiku atd. Isiel skutocne v 80 rokoch skor ale na zaciatku. |
|
|
|
sakra to mas pravdu ja zapomel - ten podvozek! no ,ale furt lepsi nez ty shermany , nebo co to bylo,v cerveny jednicce! jsou vubec nejaky filmy natoceny s originalama? v tom osvobozeni je bitva u kurskla taky myslim souboj tanku t- 55 ( nebo jinech novejsich ) ale jsou az v druhym sledu ve predu snad jedou originaly z ww2, jak nemecky tak rusky.... ach jo... strasne mi to vadi, kdyz se koukam na film, kde napriklad jako ve filmu von ryanuv expres lita misto me-109 nejaky sportovni letadylko, ktery by se snad dalo pri trose dobry vule prirovnat k me-108 (cvicny letoun) btw. videl nekdo s G.Hackmannem Za nepratelskou linii ? To uz byl uplnej vrchol !! Od mista kde se katapultovali je poslali na bezpecny misto k vyzvednuti kam se nakonec jeden prezivsi pilot po ruznych "nastrahach " dostal po dvou hodinach filmu, kdy usel a udel asi 40 km. Ale kde se vzal tu se vzal objevil se nahle sotva 500 metru od mista dopadu sedacky kterou odpojit pri katapultovani . ( ze by doletela 30km jinam ? ) ( ke vsemu leteli velmi nizko, pri pruzkumnem letu ) A bojova scena , kdy tri vrtulniky ve stejne urovni jako obrnene tanky a transportery strili proti nim a ty nic neudelaji - ty vrtulniky se ani nehnuli!!, hlavne ze se vynorili zpoza skalniho utesu v zari slunecniho kotouce )) Děs a bída partyzán |
|
|
|
virgo: Obávám se, že ve vojínu Rayenovi jsi nemehl vidět skutečného tygra, protože tam tygra simulují oplechované T-34. |
|
|
|
Falkenau je nemecky nazev pro Sokolov. Jinak velka cervena jednicka byl velky jedinecny pruser!!! | |
|
|
presne tak, hruza!!! a co to mesto - falkenau ?? tim mysleli co ? byli v belgii, pak tam rekli ze je ceka to nejhorsi a to mesto Falkenau, pak tam skocilo ceskoslovensko kveten 45 a pak ty pece!! opravdu by me zajimalo,kterej kreten si to vymyslel!! a tech tancich to nema cenu... ale podobne je to i v jinejch filmech z ty doby...moc se s tim neparali napr.skutecnyho tygra jsem videl snad jen ve vojinu ryanovi. jinak velka vlastenecka valka - ten dokumentarni serial jsem taky videl , bezel v 80.letech , priblizne ve stejnou dobu jako ctyri z tanku a pes po obojim velmi touzim nevim kolik mel dilu a dost bych se divil, kdyby ho uvadel burt lancaster ze by ho pozvali soveti aby to pro ne udelal v ramci celosvetoveho miru? ) velka vlastenecka valka byl sovetsky dokument! osvobozeni je sovetska filmova pentalogie btw. bitva u kurska je docela husta!! |
|
|
|
Kelby: Dotázek - poznal jsi v The Big Red One "německé tanky"? A věděl jsi, že v západních čechách byl vyhlazovací koncentrák ?? |
|
|
|
Včera dávali Velkou červenou jedničku. Matně jsem si ten film pamatoval z mládí a tak jsem se docela těšil.... zklamal mě. | |
|
|
Zkus videopujcovnu. U nas maji myslim oba (Zelezny kriz urcite) | |
|
|
Nevíte, kde by se daly sehnat níže vychvalované filmy jako Most nebo Železný kříž? | |
|
|
mato: to potom bude až moc neosobní... Divák se potřebuje s někým ztotožnit, říkat si "to bych zvládl taky, dyť namířit na Tiger a sejmout ho pistolí (Ryan ) není nic těžkýho"... Nemusí to být bratři, to už je asi extrém, stačí kamarádi, ale potom se připravíš o moment návratu rakví... Válka je hnusná... | |
|
|
To Karaya1:Ja by som tiež natočil veľku bitku ale to s tymi bratmi je až moc hollywodske.Ja by som to spravil tak že kamera by sa volne pohybovala po bojisku a snímala by len dvôležite veci na obydvoch stanách.A určite by som do toho nemontoval žiadne hrdinstvo ale radšej zbabelosť a túžbu prežiť. | |
|
|
guano: Ja mam dojem, ze na zapade sla VVV (a mam na mysli "serial" podobny Osvobozeni) prave pod timhle nazvem (nebo podobnym) protoze jsem na to cetl kdysi recenzi a tam se pan pisatel rozohnoval nad tim, ze burzuazni padelatele dejin se snazi zdiskreditovat toto uchvatne dilo natoceno, jak jinak, presne podle skutecnosti... Ja si vice vybavuji knihu, tu mam doma a cetl jsem ji nekolikrat, serial je spise v pozadi... A Osvobozeni ma 5 dilu, ale o nich uz jsem psal... |
|
|
|
Pánové, díky za diskuzi i Alamejnu:O)) Mám jeden námět na film za půl miliardy dolarů:O)))): Prostě nějaká GRAND BITKA (typu Overlord, Zitadelle, Seelowe,...). Bylo by to tak 2 hoďky dlouhý a byl by to příběh BEZ love story (na frontě baby nejsou:O))). Celej čas by se bojovalo, možná tak půl hoďky by byly "chlapský kecy" a konec. Třeba 3 bratři v různých jednotkách- tankista, pěšák a letec a film by sledoval jejich osud v bitvě... A nakonec by všichni zemřeli (jako v reálu:O(( a poslední závěrečný záběr by byl pohled na 3 rakve vracející se domů... Ať nejsou pořád samý happyendy:O)) Co vy na to? |
|
|
|
Dzin: Ve filmu se jmenoval velitel tanku Olgert Jaros Velka vlastenecka valka byl 22 dilny dokumentarni serial, ktery uvadel herec Burt Lancaster. Osvobozeni je hrana serie asi 4 nebo 5 filmu, ktere na sebe volne navazuji - uz si to z raneho mladi tolik nevybavuju. Podivna valka se rika necemu uplne jinemu..... |
|
|
|
von Harry: Ja to nevidel, tak ti nemoru rici, Velka vlastenecka valka (na zapade znama jako Podivna valka) je ale taky nekolikadilny film. Hartmann: Ano a dalsi popisovali prekroceni Dnepru, utok v Belorusku, osvobozovani vychodni Evropy a bitvu o Berlin. U nas je maji ve videopujcovne, tak jsem si jeden vikend mlsal...:) |
|
|
|
S Akameinem to zas tak jednoduche neni. Pri nemeckem ofenzive asi tezko, zde se snazili Britove zastavit postup Osy a to se jim podarilo. Pri Britske protiofenzive uz Monty spolehal na svou prevahu a kalkuloval s tim, ze zacne Torch a Rommel, i kdyby se mu darilo, bude muset zahajit ustup, aby si kryl sve zasobovani, ktere stale slo pres Libii a nasledne dlouhe zasobovaci trasy. | |
|
|
Tak je Osvobození jinej seriál (asi pět dílů, viděl jsem první díl - Kursk) | |
|
|
Dzin:Takže bych ještě neměl sklerozu a přece jenom by to byla "Velká vlastenecká válka" jak si to pamatuju? | |
|
|
von Harry: Osvobozeni to rozhodne neni, to je normalni valecny film (serial) o nekolika dilech. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce