Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
ramasa: námořnický, výborně udělaný film je ještě Sink the Bismarck. Z druhé strany pak "ponorkové" filmy: Das Boot (povinnost v režisérském sestřihu a originálním, německém znění ) anebo Run Silent, Run Deep. | |
|
|
Pánové, mám dotaz ohledně již zmiňovaného filmu Leningrad. Film sem sice viděl, ale teď brouzdám po netu, konkrétně na stránkách Řitka video a nalezl sem odkaz na tento film ale rozdělený na 4 části. U samotného Řitky však mají i tak pouze dvě www.ritkavideo.cz/?open=home , pokud by měl někdo bližší info dejte prosím vědět. | |
|
|
ramasa:Tak pokud hledáš takovéto starší filmy tak ti musím doporučit Kam orli nelétají, Oddíl 10 z Navarone, Z pekla k vítězství nebo Most u Remagenu. Sice nejsou o námořním válčení, ale určitě patří k mým oblíbeným. Doufám, že se bude líbit. | |
|
|
Jsou ze šedesátých let. Zkus ještě Nejdelší den. | |
|
|
Ahoj mezi zkouškami se mi podařilo zarelaxovat u pár starších filmů: Bitva o Británii, Tora!Tora!Tora! a Bitva o Midway. Jsou ze sedmdesátých let dvacátého století a jako oddech je to parádní. Nemáte ještě někdo doporučení na podobný typ filmu ? Nejlépe s tématikou námořních bitev? Díky | |
|
|
Ero napsal v č. 5816: ej chyba je tentokrát na mé straně.. "Doufám, že tam neříkájí Gabřík, že ses jen upsal." |
|
|
|
historik1 napsal v č. 5815: Doufám, že tam neříkájí Gabřík, že ses jen upsal. "Už jenom první chyba -Gabřík muž který zabil říšského protektora Reinharda Heydricha" |
|
|
|
Právě jsem zasunul DVD Ležáky 42 do DVD přehrávače a skouknul jsem asi 2 minuty filmu..Už jenom první chyba -Gabřík muž který zabil říšského protektora Reinharda Heydricha....snad to nebude tak zlé... | |
|
|
ja_62 napsal v č. 5813: Už týden hledám stránku kde byly všechny tyto podivnosti rozepsány a pokud možno osvětleny. Byl tam např. osvětlen rozdíl mezi německým vojákem kterého propustili u radarové stanice a esesákem který zabil Melishe, což si dost lidí pletlo. Nicméně ten web se mi zatím najít nedaří . "A takových situací - teoreticky nevyloučených, ale v praxi asi ne nejčastějších bylo v Ryanovi více, včetně závěrečného souboje Mustangy vs. Tiger." |
|
|
|
Hans_7120 napsal v č. 5811: Pokud si to pamatuju dobře, tak tam mělo jít o postavu vojáka odvedeného do Wehrmachtu, který se ale nepovažoval za Němce (resp. neztotožňoval se se svým postavením vojáka Wehrmachtu a chtěl se proto vzdát - přesněji bych si to skutečně musel osvěžit), a to byla situace, která se mohla řádově pravděpodobněji přihodit (např. slezskému) Polákovi než Čechovi."i když je pravda, že tam klidně i Němci mluvící česky být mohli." A takových situací - teoreticky nevyloučených, ale v praxi asi ne nejčastějších bylo v Ryanovi více, včetně závěrečného souboje Mustangy vs. Tiger. |
|
|
|
Hans_7120 napsal v č. 5811: Souhlas, taky jsem to kdysi zkoumal. Hrál i v Titanicu "Dodám tu jentak pro zajímavost jednu věc. Kdysi se tu řešilo, že ve filmu Zachraňte vojína Ryana mluví jeden z komparsistů česky (scéna čištění zákopů na Omaze). Je tomu tak i v originálním znění. Tento herec je jeden z našich předních kaskadérů a jmenuje se Martin Hub. Hrál např. ve filmu Ještě větší blbec, než jsme doufali (postava Vazby)nebo ve velkofilmu Gladiátor. Tak to jen aby nám forum nezahálelo a aby v tom někdo nehledal něco zvláštního i když je pravda, že tam klidně i Němci mluvící česky být mohli." |
|
|
|
Dodám tu jentak pro zajímavost jednu věc. Kdysi se tu řešilo, že ve filmu Zachraňte vojína Ryana mluví jeden z komparsistů česky (scéna čištění zákopů na Omaze). Je tomu tak i v originálním znění. Tento herec je jeden z našich předních kaskadérů a jmenuje se Martin Hub. Hrál např. ve filmu Ještě větší blbec, než jsme doufali (postava Vazby)nebo ve velkofilmu Gladiátor. Tak to jen aby nám forum nezahálelo a aby v tom někdo nehledal něco zvláštního i když je pravda, že tam klidně i Němci mluvící česky být mohli. | |
|
|
Kdybych se někdy v budoucnu kopal do sedací části těla, tak možná něco takového splodím, ale bude to jen další přírůstek do přeplněného sirotčince. Jednak toho mám nyní trochu moc a navíc bych potřeboval větší rozhled po zahraniční literatuře ... | |
|
|
bush napsal v č. 5799: A nechceš tedy třeba sem na tohle táma napsat nějaký článek? Nebo do omylů... "Třeba vysvětlení, co to vlastně je fašismus a co český fašismus, tam vůbec nenechali." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 5802: "Chápu, že to má být parodie a nadsázka, ale ruská poloha "humoru" To má být parodie na 17 zastavení jara? Nebo je podobnost jmen sovětského špiona Alexandra Isajeviče Osečkina a legendárního Maxima Isajeva čistě náhodná? |
|
|
|
Když už jste v těch válečných komediích tak nedávno dávali v TV toto:www.csfd.cz/film/118390-fesak-churchill/ . Co do věrohodnosti je to samozřejmě blbost (Churchill jako amík mě fakt pobavil) ale pokud se potřebujete odreagovat a zasmát tak se určitě podívejte. Je to takový ten typ filmu na který se podíváte jednou, zasmějete se a zase klidně vypustíte hlavou pryč. PS: U scény kdy se Braunová, Bormann a nějaký anglický kolaborant snaží roztlačit Hitlera v autě (ten ale neumí řídit) jsem se zasmál jako už dlouho ne . | |
|
|
Mě se Hitler kaput líbil. Tedy přesněji, tak nějak jsem se díval jen na Annu Semenovičovou a ostatní moc nevnímal. :-D Proto to asi má těch 61 procent :-D | |
|
|
Ondík napsal v č. 5804: Určitě šlo, akorát se musím přemístit zpět do matičky Prahy. To bude nějakou dobu trvat, ale mazat to do té doby nebudu. Ozvu se
"Hele, pokud bys to chtěl hodit do koše, tak bych si to před tím půjčil. Šlo by to nějak? "
Ondík napsal v č. 5803: A tohle mám (též) blbě, paráda. Ach jo. "Šéfredaktor HaVu (editor) je pan Jaroslav Beránek. " |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 5802: Hele, pokud bys to chtěl hodit do koše, tak bych si to před tím půjčil. Šlo by to nějak? "Změním téma na přesný nadpis: viděl jsem Hitler kaput (www.csfd.cz/film/251958-gitler-kaput/). Absolutně nechápu, jak to může mít hodnocení 61 %" |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 5802: Šéfredaktor HaVu (editor) je pan Jaroslav Beránek. " Jan Beránek - nevíte, je to ten samý, co šéfredaktor HaVu?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce